Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Angua píše:Jura007 píše:No jestli takto řešíš všecko, tak zřejmě celý život jenom utíkáš a stěhuješ se, ne?
Moje řešení by pro ni bylo nepoužitelné. Já bych se odtamtud odstěhoval. No ale pokud tam mají rozjetou živnost, tak nevím nevím…
Docela ti závidím tvůj optimismus… Taky bych chtěl mít občas pocit, že jdu do vyhraného boje…
S tím stěhováním - stěhoval jsem se nedobrovolně před třemi lety, jinak ne.
Jura007 píše:Angua píše:Docela ti závidím tvůj optimismus… Taky bych chtěl mít občas pocit, že jdu do vyhraného boje…Jura007 píše:No jestli takto řešíš všecko, tak zřejmě celý život jenom utíkáš a stěhuješ se, ne?
Moje řešení by pro ni bylo nepoužitelné. Já bych se odtamtud odstěhoval. No ale pokud tam mají rozjetou živnost, tak nevím nevím…
S tím stěhováním - stěhoval jsem se nedobrovolně před třemi lety, jinak ne.
Není přece potřeba jít do předem vyhraného boje, ale mít ten pocit, že bojuju
![]()
Angua píše:Jura007 píše:Není přece potřeba jít do předem vyhraného boje, ale mít ten pocit, že bojujuAngua píše:Docela ti závidím tvůj optimismus… Taky bych chtěl mít občas pocit, že jdu do vyhraného boje…Jura007 píše:No jestli takto řešíš všecko, tak zřejmě celý život jenom utíkáš a stěhuješ se, ne?
S tím stěhováním - stěhoval jsem se nedobrovolně před třemi lety, jinak ne.![]()
naprosty souhlas ![]()
A do školky mi ho může odmítnout vzít za spoustu věcí… Jsem si jistá, že si na nás každé ráno počká. Syn je alergik, takže buď to bude rýma, nebo nevyhovující obuv (my máme sandálky od Santé, ale ona požaduje klasické „papuče“), A myslím, že ho klidně (pokud budu dělat problémy), označí za nezvladatelného a opravdu ho nechá vyloučit.
To mám běhat od psychologa, do psychologicko-pedagogické poradny, abych to nechala vyloučit? Na to fakt nemám… ani nervy, ani čas.
Tak jestli máš spíš nervy na to nechat si mlátit dítě, tak tě obdivuju, já bych radši oběhla pár doktorů, to by mě nervovalo míň… Ale každému, co jeho jest ![]()
Anonymní píše:
A do školky mi ho může odmítnout vzít za spoustu věcí… Jsem si jistá, že si na nás každé ráno počká. Syn je alergik, takže buď to bude rýma, nebo nevyhovující obuv (my máme sandálky od Santé, ale ona požaduje klasické „papuče“), A myslím, že ho klidně (pokud budu dělat problémy), označí za nezvladatelného a opravdu ho nechá vyloučit.
To mám běhat od psychologa, do psychologicko-pedagogické poradny, abych to nechala vyloučit? Na to fakt nemám… ani nervy, ani čas.
hmmm, takze radsi budes zticha a dal si nechat mlatit dite pres hlavu ve trech letech od cizi zensky, super pristup ![]()
hodne stesti…nechapu…ja bych si ten cas udelala a nervy obetovala, a to jsem podotykam samozivitelka, nikdo jiny se za me taky nepostavi, ani za me dite, jen ja sama, tohle fakt nechapu…
a podotykam, ze naivni nejsem, vim jak to chodi, ale klopit oci a jit s davem, jen proto ze nechces,aby ti synka vyloucili:??? ![]()
to zavani totalitou, kdy jsme vsichni museli drzet hubu a krok a jit prave s onim davem…
ja bych tedy me dite do skolky, kde si deti strkaji strikacky do kapes a mlati deti, nedala.
zivnost, nezivnost, tak sakra neco obetuju ne?
dam dite do jine skolky, zmenim job…
to pak si ve finale muze ta krava rict, tak facky ji nevadi, budu mu davat herdu do zad a nakonec zjistis, ze maji ve skolce druhej KURIM
a tyrany decka…
Příspěvek upraven 25.05.11 v 00:05
Anonymní píše:
I to se může stát......a pochybuju, že by jí šla na ruju i psychologická poradna někde v okresním městě?Nebo jo?
A nebylo by nakonec tedy fakt lepší změnit školku?
Každopádně bych to řešila.....A kvůli sandálkám? No asi bych se nenechala takto buzerovat, já nevím…Je fakt, že v tomhle nežiju, tak nevím
téééda je tohle vubec 21 století?? to je hrozný. změnila bych školku, nebo aspon nejdřív promluvila s učitelkou takhle bít 3 letý dítě?? ješt uplně cizí osoba??? já bych to tak nenechala ![]()
a ještě si taky myslim, že se neni čemu divit , že prcek zlobí a nesoustředí se, ono dostat od cizí každej den po pusině a on ví že s tim nic neuděláš, nikdo by asi nebyl v klidu. musí mít v tobě oporu když ne v rodičích tak v kom jiným.
popřemýšlej zda by to nešlo nějak udělat. hlídali by babičky, ty s nim do práce, prostřídat se s manželem, jen ho tam proboha nenechávej, dyt takhle se bude v životě jen bát a pokud je ve školce jedinej koho tam učitelka mlátí, co myslíš že se nestane nic horšího?? sama řikáš že se přidávají už i ostatní učitelky, nu a za chvili se přidaj i děti, bude znej otloukánek kterej si nebude věřit a zaděláváš mu na pěkný trable do života. radim ti utni to dřív než bude pozdě ![]()
Je úplně jedno, že starosta není starej pupkáč, ale 40letý chlap. Strká hlavu do písku a nechce to řešit. Je to slaboch!
Tebe nechápu, ptáš se tu, jestli máš řešit, že ti ve školce mlátí kluka. 100% odpovědí je, že by si ho mlátit nenechal nikdo. No a ty kluka odhlásíš než půjde jedna učitelka do důchodu
Nevím, jak velká je to školka a kolik je tam učitelek, ale myslím, že se moc nezmění. Ty ostatní u téhle viděly, jak se to řeší a pak, když si s dítětem nebudou vědět rady, plesknou mu taky s tím, že TAMTA to dělala a vám to přeci maminko nevadilo, jinak byste se ozvala, ne?
Správná cesta je jít (s někým dalším jako svědkem) za ředitelkou školky, informovat ji o tom, že víš, že ti ve školce bijou kluka a že to nemíníš akceptovat. Rovnou bych ji řekla, že mě učitelka poté, co jsem to s ní projednávala, vyhrožovala, že udělá zle a problémy. V klidu bych ji upozornila, že jakmile uvidíš nebo se k tobě donese jediný náznak šikany nebo úmyslně vyvolávaných problémů (ať s klukem nabo ohledně bačkůrek apod.), tak že budeš okamžitě informovat Českou školní inspekci. A ony moc dobře ví, že pokud by jim tam přišla kontrola z ČŠI, tak už to není sranda. Ministerstvem se nemají co ohánět, bych se zeptala, zda mají od ministerstva papít, že ti můžou mlátit kluka ![]()
Ve finále bych to hodila na papír a doporučeně poslala jako informaci starostovi.
Ještě doporučuju kontaktovat ostatní rodiče, jak už tu někdo psal - v jednotě je síla.
Jo a vím,že na vesnici to není jednoducé, ale tím přeci nebudu omlouvat to, co se děje ![]()
MILÁ MAMINKO,TO SI PÍŠETE O RADU SEM??BYT JÁ NA VAŠEM MÍSTE,KAŠLU NA TO CO MI AŽ KDO PORADI A ZAČNU TO ŘEŠIT.OBDIVUJI VAS ZE TO VÍTE A VLASTNE TO NERESÍTE.TO CEKATE AZ BUDE MIT VAS SYN PSYCHICKÉ PORUCHY?JE TO MALÉ DÍTE-MIMO VAS NEMA NIKDO OPAKUJI NIKDO PRAVO AČ JEN ZVEDNOUT NA NEJ RUKU.SAKRA ŽENSKÁ-JE TO VAŠE DÍTE-NENECHTE MU UBLIŽOVAT!!ZAPRVE ZMENTE ŠKOLKU POKUD BUDE ALE DO NI VAS SYN JÍT,ZA DRUHÉ ZACNETE S NIM MLUVIT,DETI JAK SE CITI V BEZPEČÍ REKNOUT VŠE,JDETE DO SKOLKY A REŠTE TO,POKUD TO NEPUJDE,REŠTE TO JINOU CESTOU.NEZAPOMENTE O PRÍSTUPU UČITELEK INFORMOVAT MAMINKY OD DETÍ DO NAVŠTEVUJÍ TUTO ŠKOLKU…NEMUSÍ BYT VAS CHLAPEČEK JEDINÝ.A TO ŽE VAS ZLOBÍ,TO ASI KAŽDY KLUK,JÁ JSEM S TOHO MÉHO NEKDY UPLNE NA DNE,A VÍM ŽE VYPRASK NIC NEVYŘEŠÍ-MLUVIT,A MLUVIT TO JE SPRAVNY ZPUSOB,DÁT NA PRDEL UMÍ KAZDEJ ALE VYSVETLIT JE UŽ TEŽŠÍ.PRECTETE SI NA NETU-OBDOBÍ VZDORU-MI JIM PROCHAZÍME A JSOU TAM RADY JAK POSTUPOVAT.DEJTE VEDET JAK SE VŠE VYVÍJÍ…
![]()
Autorko, tím, že to necháš vyhnít a za kluka se nepostavíš, mu i sobě připravuješ do budoucna docela slušné peklo.
Kluk je ještě malý a tím, že ho učitelky šikanují - ty, ke kterým by měl vzhlížet, mu nastaví špatně hodnoty. Tím, že ho učitelky ponižují před spolužáky, si buduje komplex méněcennosti, který se navenek bude projevovat tím, že to bude suverén a může být nakonec i tím, který bude šikanovat ty slabší. Opravdu s ním můžeš mít problém.
Znám poměry na dědině a je mi teď i jasné, že starosta se na tvoje problémy vyprdne, aby se nemusel hádat s těmi „čarodějnicemi“ učitelkami. Zkus se těch učitelek dennodenně ptát jak si malý vedl ve školce, doslova otravuj a vyžaduj ať ti referují - stokrát to samé umoří i vola (nebo krávy???).
Ještě se mrkni do psych.poradny na emiminu k PhDr. Mertinovi - řešil tam taky jednu maminku, která si stěžovala, že bijí dítě ve školce.
Anonymní píše:
Promiň, ale tohle mě fakt už nadzvedlo, nemáš „nervy ani čas“??? Chápeš, že VY jste nic špatnýho neudělali? Že chyba je na straně té učitelky? Já bych si klidně ty psychology oběhala a nechala si od nich napsat vyjádření, že třeba daný dítě vykazuje znaky toho a toho… Mně prostě přijde, že hledáš řešení nejjednoduší pro sebe, ale na to, jak se cítí tvoje vlastní dítě, v podstatě kašleš a jen o tom plkáš na netu… ![]()
Jinak jsem si říkala, že generace našich dětí už snad bude jiná, že si nenechá od každýho s*át na hlavu, ale bohužel vidím, že tady to komunistický „hubu a krok“ bude ještě hodně dlouho… ![]()
mne pripada, ze zakladatelka vlastne nevi co chce. prisla si sem vylit srdicko, jak ji biji dite ,ale udelat s tim nic nechce, tak proc chce potom poradit?
nejdriv se pta, my ji vsechny, bez rozdilu rekneme, at to resi , at se ozve, nacez ona odpovi, ze to vlastne neudela, pac na to nema nervy ![]()
takze za me, ja uz jsem poradila, uz na to kaslu. ![]()
Mě to přijde hrozně smutný. Nějaká učitelka ti mlátí dítě a ty to necháš vyhnít a jen dítě vezmeš ze školky a doufáš, že ona už tam v září nebude a ostatní se budou chovat normálně.
Kdy už by jsi začala něco dělat? Když by jsi zjistila, že ti dítě zneužívá a nebo i tehdy by jsi to řešila jen vyřazením dítěte ze školky a v podstatě potrestáním toho dítěte, které nebude mocit chodit mezi kamarády?
Nechápu ![]()