Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jura007 píše:
Gino, může jít sedět - jóóó??? Tos asi nikdy nebyla u českého soudu…
soused u rodičů v baráku si to odseděl.. a souhlas s Anguou
Anabellka píše:Žil jsem na vesnici s 2600 obyvateli, z toho pětatřicet registorvaných a „jako že se léčících“ toxikomanů. Konzumenty trávy a extáze byste tam těžko počítaly, zrovna tak ty, co o sobě nedávají vědět a píchají si tajně (tzn. že po nich žádný nepořádek venku nezůstává…)Angua píše:Pozor pozor!!! My jsme na malé vesnici cca 900 obyvatel a stříkačky od feťáků našel švagr na dětským hřišti, když tam šel s malým. Nemusí to být nutně v Praze.
Mno, jako přiznám se, že kombinace malá vesnice + stříkačky od feťáků mi taky moc nesedlaTřeba kdyby šlo o Prahu, ta se nad tím asi nepozastavím, ale v malé vesnici?
S tím sezením bych to bohužel tak horké neviděla - teda nejsem z oboru, ale myslím, že by muselo být dost přímých důkazů - nejlépe dlouhodobě pořizované nahrávky. Bo učitelky budou mít bobky, že dostanou spoluvinu, protože s tím nic neudělaly, čili nic nepřiznají a velmi se obávám, že na základě výpovědi předškolních dětí nikdo nikoho neodsoudí ![]()
Jura007 píše:
Děvčata, vy jste z města??? Na vesnici totiž fungujou školky většinou na trochu jiném principu. Peněz na provoz je relativně málo a tak se postupně a nenápadně vyvinula pozice „V.I.P. rodičů“. To jsou ti, kteří školku jakkoli sponzorují. Ti jsou nedotknutelní. No a ti ostatní rodiče holt musejí poslouchat…![]()
![]()
AngelinaBalerina píše:Jura007 píše:soused u rodičů v baráku si to odseděl.. a souhlas s Anguou
Asi neměl na to, aby si zaplatil dobrého právníka. Anebo něčím naštval soudce. Při prvním konfliktu se zákonem se obvykle dává podmínka - i u méně závažných násilných trestných činů. Podmínku třeba nemůže dostat vrah nebo sexuální násilník…
Jura007 píše:AngelinaBalerina píše:Asi neměl na to, aby si zaplatil dobrého právníka. Anebo něčím naštval soudce. Při prvním konfliktu se zákonem se obvykle dává podmínka - i u méně závažných násilných trestných činů. Podmínku třeba nemůže dostat vrah nebo sexuální násilník…Jura007 píše:soused u rodičů v baráku si to odseděl.. a souhlas s Anguou
no to je asi zbytečné rozebírat, prostě zmlátil nezletilého a seděl, já jen že to asi jde ale v takových případech.. každopádně bych to tak nenechala v té školce, protože to mi přijde opravdu neuvěřitelné že se toto někde praktikuje, to by dostala možná pak učitelka na čuňu ode mě, já se prostě v takových věcech neznám a překvapuje mě že to jde někdo řešit sem místo bay zakročil tak kde má ![]()
Anabellka píše:Jura007 píše:
Děvčata, vy jste z města??? Na vesnici totiž fungujou školky většinou na trochu jiném principu. Peněz na provoz je relativně málo a tak se postupně a nenápadně vyvinula pozice „V.I.P. rodičů“. To jsou ti, kteří školku jakkoli sponzorují. Ti jsou nedotknutelní. No a ti ostatní rodiče holt musejí poslouchat…![]()
![]()
![]()
![]()
Je to přesně tak i u nás. Líp jsi to napsat nemohl.
A u vás teda je běžné, že těm, co nepřispívají, mlátí ve školce děti po hlavě a nikomu to nevadí? Nebo jak se to projevuje?
Jestli jako mám začít šetřit na sponzoring školky, protože když nic nedám, tak mi tam umlátí děti
![]()
Rozumím, že pokud někteří rodiče přispívají a řeší se, jestli koupit na zahradu pískoviště nebo klouzačku, auto na ovládání nebo panenku, puzzle nebo křídy, jestli bude ke svačině kaiserka nebo chleba, jestli se pojede na výlet tam nebo tam, že do toho mají pak třeba víc co mluvit, než ti, co nic nedali, ale nebití dětí jsem považovala tak nějak za standard, né něco, co si musím zaplatit ![]()
Angu, já to řeknu asi hodně obecně - vydíratelný je každý, kdo není v nadřazeném postavení. Třeba tím, že se bude muset o dítko postarat doma a nebude tím pádem moct chodit do práce. Nebo si bude muset platit paní na hlídání a to se dlouhodobě dá taky těžko utáhnout. Možností je spousta, račte si vybrat… ![]()
Jura007 píše:
Angu, já to řeknu asi hodně obecně - vydíratelný je každý, kdo není v nadřazeném postavení. Třeba tím, že se bude muset o dítko postarat doma a nebude tím pádem moct chodit do práce. Nebo si bude muset platit paní na hlídání a to se dlouhodobě dá taky těžko utáhnout. Možností je spousta, račte si vybrat…
A na základě čeho to dítě ze školky vyhodí, že ho budu muset mít doma?
Nemyslím si, že je to tak jednoduché a zaznělo to tu i od lidí, co do toho vidí…
Ja chapu, ze na vesnici to funguje vselijak, ze tam existuje jista elita, ktera vladne ve spouste vecech, ale porad to neni duvod k tomu, aby nekdo ublizoval memu diteti.
Trochu chapu, ze si nechce udelat zakladatelka ve sve domovine dusno, lidi jsou zly a dokazi druhym udelat ze zivota peklo. Urcite bych se ale ani na chvilku nerozmyslela a dite do takoveho prostredi uz nikdy nedala. Radeji bych ho vozila tech 20km jinam. Urcite se musi chudak ditko strasne trapit, bat se do te skolky chodit, musi to pro nej byt utrpeni. A pokud uz na zvyseni hlasu reaguje zakrytim hlavy, tak je to asi fakt drsny.
Ja osobne bych to te ucitelce nedarovala, at se ve vsi treba pose..... Nechapu, jake problemy by ta ucitelka mohla udelat? Tak maximalne me podrbat po vesnici, ale me by absolutne nezalezelo na lidech, ktere by tolerovaly takoveto chovani a jeste by vystupovaly proti me, kdyz bych s tim chtela neco udelat.
Anabellka píše:Jura007 píše:
![]()
![]()
![]()
No já jsem se hlavně naskytl nechtěně k jedné situaci: jeden hyperaktivní klučina mlátil ve školce ostatní děti. Zeptal jsem se učitelky, co s tím bude dělat a uslyšel jsem: „No víte, jeho rodiče dali vloni školce padesát tisíc. Takže všechny děti mohly jet k Balatonu. Tak co s ním asi tak máme dělat…“
Jura007 píše:Anabellka píše:No já jsem se hlavně naskytl nechtěně k jedné situaci: jeden hyperaktivní klučina mlátil ve školce ostatní děti. Zeptal jsem se učitelky, co s tím bude dělat a uslyšel jsem: „No víte, jeho rodiče dali vloni školce padesát tisíc. Takže všechny děti mohly jet k Balatonu. Tak co s ním asi tak máme dělat…“Jura007 píše:
![]()
![]()
![]()
To je ale přece naprosto jiná situace… Ano, je ubližováno dětem, ale pro mě je rozdíl, jestli se děti řežou mezi sebou nebo mi to dítě řeže paní, která dostává zaplaceno za to, že se mi o něho dobře postará.
Angua píše:Anabellka píše:Jura007 píše:
![]()
![]()
![]()
A u vás teda je běžné, že těm, co nepřispívají, mlátí ve školce děti po hlavě a nikomu to nevadí? Nebo jak se to projevuje?
Jestli jako mám začít šetřit na sponzoring školky, protože když nic nedám, tak mi tam umlátí děti
Rozumím, že pokud někteří rodiče přispívají a řeší se, jestli koupit na zahradu pískoviště nebo klouzačku, auto na ovládání nebo panenku, puzzle nebo křídy, jestli bude ke svačině kaiserka nebo chleba, jestli se pojede na výlet tam nebo tam, že do toho mají pak třeba víc co mluvit, než ti, co nic nedali, ale nebití dětí jsem považovala tak nějak za standard, né něco, co si musím zaplatit![]()
![]()
U nás ve školce je to trošku jinak než píšeš. Já jsem tam měla kluka před 6 lety a mladší mi teprve do školky doroste, ale kamarádce teď právě vylezli kluci ze školky a je to třeba tak, že ráno ho tam dovedeš a učitelka ti řekne, že tvé dítě je nachlazené, že to na něm vidí (i když ty nic nevidíš) a že ti ho prostě ten den do školky nevezme. „V.I.P dětem“ tečou nudle u nosu a ve školce zůstanou. To je jen jeden příklad. Chápeš co tím chci říct?
Samozřejmě u nás ve školce se fyzické tresty neprovozují, to jsem si jistá.
Jura007 píše:
Angu, já to řeknu asi hodně obecně - vydíratelný je každý, kdo není v nadřazeném postavení. Třeba tím, že se bude muset o dítko postarat doma a nebude tím pádem moct chodit do práce. Nebo si bude muset platit paní na hlídání a to se dlouhodobě dá taky těžko utáhnout. Možností je spousta, račte si vybrat…
Takže to Juro myslíš tak, že ostatní rodiče se budou bát svědčit proti té učitelce? Já bych spíš řekla, že vydíratelný je každý, kdo má černé svědomí.
A kdybych to měla řešit, radši dám školce finanční dar a stanu se VIP rodičem, než si platit paní na hlídání popř. přijít o práci, to si každý dokáže spočítat
A nikdo zas necpe vesnické školce tolik, co by dal za školné v super soukromé školce. Já to tedy s těma VIP rodiči nevidím tak zle, ale vyveďte mne z omylu prosím konkrétněji, ať pak nečumím při střetu s realitou ![]()
Anabellka píše:Angua píše:U nás ve školce je to trošku jinak než píšeš. Já jsem tam měla kluka před 6 lety a mladší mi teprve do školky doroste, ale kamarádce teď právě vylezli kluci ze školky a je to třeba tak, že ráno ho tam dovedeš a učitelka ti řekne, že tvé dítě je nachlazené, že to na něm vidí (i když ty nic nevidíš) a že ti ho prostě ten den do školky nevezme. „V.I.P dětem“ tečou nudle u nosu a ve školce zůstanou. To je jen jeden příklad. Chápeš co tím chci říct?Anabellka píše:Jura007 píše:
![]()
![]()
![]()
Rozumím, že pokud někteří rodiče přispívají a řeší se, jestli koupit na zahradu pískoviště nebo klouzačku, auto na ovládání nebo panenku, puzzle nebo křídy, jestli bude ke svačině kaiserka nebo chleba, jestli se pojede na výlet tam nebo tam, že do toho mají pak třeba víc co mluvit, než ti, co nic nedali, ale nebití dětí jsem považovala tak nějak za standard, né něco, co si musím zaplatit![]()
![]()
Samozřejmě u nás ve školce se fyzické tresty neprovozují, to jsem si jistá.
Jj, rozumím, to je taky pěkné svinstvo
![]()