Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
holky,prosím,napište mi,že v tom nejsem sama.muj syn ma ted obdobi kdy je uz par dni naprosto protivny,uknourany,nevi co chce,kdyz si ukaze na caj,dam mu caj,mrskne s nim o zem,tak mu ho teda uz nedam,rve jeste vic nez predtim,jakykoliv zakaz a vysloveni slova NE rovna se hysterie.v noci nechce spat,usne treba v 8 vecer,v 9 se vcera vzbudil a usnul az pul hodiny po pulnoci..jako predstava,ze tohle bude jeste nekolik byť jen dní mě zabíjí:-)podotykam,ze ma rymu a je po nemoci..ale..
a nerostou mu zuby? kolik mu je? my máme něco podobného, s tím, že dcerka je narozená v beranu, takže paličatá tak jako tak, ale co jí rostou zuby je to fakt síla, něco si dá do pusy, hned to začne plivat, pití leje zásadně po zemi, hází hračkama, vzteká se, kdykoliv musíme něco dělat (výměna plínky, koupání, převlíkání …)
Nemůžou to být zuby? Malej mi ve vašem věku dělal něco podobného a vyklubalo se z toho pár stoliček …
13 měsíců mu je..zubů má 6 a do pusy si nenechá sahnout ani kouknout..je to peklo..
taky jsem myslela,ze to muzou byt stolicky..myslite,že ryma,predtím 38 teplota 2 dny a prujem muzou byt k tomu?ted uz teplotu nema,ale ryma trva,odsavam..
Dcera má dva roky a je to podobné jak píšeš(nejsi v tom sama)..Naštěstí v noci spí to bych asi nevydržela ![]()
to budou asi zuby, dcerka má 14.měsíců a i v noci jsme teď vzhůru, třeba hodinu než znovu usne a budí se většinou 2× za noc, někdy 3×. Snažíme se to nějak přežít,protože když mě rostly osmičky tak jsem taky byla pěkně protivná a bolelo to jak ďas, tak když už nevíme co dál, tak si vzpomenu na sebe, a trochu to pomůže psychicky.
KriJona píše:
taky jsem myslela,ze to muzou byt stolicky..myslite,že ryma,predtím 38 teplota 2 dny a prujem muzou byt k tomu?ted uz teplotu nema,ale ryma trva,odsavam..
KriJono, nám ve vašem věku vyrostlo přesně 6zubů najednou a skončili jsme dokonce na pohotovosti, neboť večer měl teplotu něco přes 38st., to jsem dala čípek a pak v jednu ráno měl přes 40,5 st. teplotu…, měl jen předtím trošku rýmu a průjem…Doktorka na pohotovosti řekla, že když roste jeden zub, tak by takováto teplota asi k jednomu zubu neměla být, ale pokud je to 6zubů najednou a jiný příznaky neměl, krev, moč v pořádku, tak to bylo fakt jen k zubům. Trvalo to asi 3 dny, zuby se vyklubaly a byl pokoj. Ale dělal mi to, co Tobě. Vztek, řev, v noci se budil, např. v jednu ráno budíček a usnul až pak v pět ráno. Prostě jsme si uprostřed noci šli hrát do obýváku, aby se taťka vyspal do práce a když táta odjel do práce, šli jsme s malým ráno zase spát. Trvalo to pár dní a pak už byl klid. Takhle to proběhlo u nás.
prave ze kolikrat pres den si reknu,jeeee,vecer ho ulozim a budu mit chvilku klidecek..hmmmm..velky kulovy.oci jak tenisaky a spat ne a ne..dela blbiny a pak je z toho akorat tak rev..takze u nas je od 7mi rano peklo ktery konci kolem pulnoci ![]()
To přejde, neboj. Ale na fotce vypadá jako úplný andílek. Že by uměl i zlobit?
![]()
KriJona píše:
tak uvidime..davam mu par dni,pak ho prodám
Zkus to vydržet, vím, je to těžké, nám teďka po tom druhém roce rostou poslední dvě stoličky dole, jedna je napůl venku, druhou vidím pod dásní a je taky kolikrát protivnej a vzteká se. Lepší je to už v tom, že se s tím dítětem kolem druhého roku líp domluvíš. Už mi řekne, jestli ho to bolí a jestli chce na spinkání sirup
to je v tomhle ohledu lepší situace, než-li u vás. Nebo venku, když začně kňourat, se ho zeptám, co chce teda dělat a on sám něco navrhne a chytne se toho a je klid, teda většinou
Vím, jak se cítíš, jak toho máš tak akorát, ale vydrž, bude líp.
Vítej v mém světě.
Poslední týden je to fakt na
.
Příspěvek upraven 01.06.11 v 12:48