Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Radu nemám,jen to,že v tom nejsi sama.
Malej-20m- dělá to samý,krámuje šuplíky,vyhazuje nádobí,otvírá lednici a mrazák,leze po sedačce-a visí na ní hlavou dolů.
Taky neustále říkám „nedělej to“,„nech to“,„přestaň“.
Když nepomáhají důrazné domluvy,tak halt plácnu přes prdku. ![]()
Jinak proč anonym?myslím,že na tom není nic citlivého ![]()
Nepíšeš náááhodou o mém synovi? Úplně jak přes kopírák
Přechodné období? Ani po druhém roce ho to nepřešlo
Se tady sesype pár rad, ale nic na něj nefunguje, odvádět pozornost - už nevím kam. Zabavit jinak - nefunguje. Jediný co funguje - dát ho na hlídání babičce
ale ta má slabé srdce, tu si musíme šetřit. Já jsem už rezignovala, máme zničený nábytek, omatlané stěny, věčně bordel, naštěstí druhé miminko je hodné zlatíčko. ![]()
momi33 píše:
Malej-20m- dělá to samý,krámuje šuplíky,vyhazuje nádobí,otvírá lednici a mrazák,leze po sedačce-a visí na ní hlavou dolů.
Když nepomáhají důrazné domluvy,tak halt plácnu přes prdku.
Jinak proč anonym?myslím,že na tom není nic citlivého
Ani plácnutí přes prdku u nás nefunguje. Huuuuu, já už se z něj zblázním
![]()
Tak to mám stejně natvrdlé dítě ![]()
Taky čekám, kdy to přejde, ale drží se ho to už celkem dlouho ![]()
Na zadek nebo přes ruku taky dostává, ale efekt to má jen malý a krátkodobý ![]()
Obrn se
To je normalni vyvojova faze. Mozna pomuze od nezadouci cinnosti odnyst a odvest pozornost jinym smerem, ale ne vzdycky to jde. Ja zas porad sundavam nejmladsiho z palandy a to mam v podstate kliku, ze jeste nedosahne na kliku
, takze staci jen nezapominat zavirat
Noze odebiram, davam na novy (docasne nedosazitelny) misto, atd atp., ted jsme si poridili terarko, takze mam o zabavu postarano ![]()
Snaz se nenervovat, ja vzdycky reknu nesmis, kdyz uz je to jo zly, tak placnu pres ruku (to hlavne, kdyz si mysli, ze je to desna sranda) a jede se dal, nevzrusuje mne to ![]()
Jinak já ještě dodám,že máme na jedné skříňce s pracími a mycími prostředky,jakás bezpečnostní zámek,ale nedávno přišel na to,jak to oddělat,takže tam neustále leze.
Budu muset koupit nový ![]()
Já myslím, že je dobré se obrnit nervama. Podle mne, je období roku a půl jedno z nejdrsnějších
. Je to období velkého vzdoru, kdy dítě krásně chodí, ale taky krásně neposlouchá a dělá si co chce a jak chce… Osobně obdivuji maminky, které si v tomto období pořídí další miminko, to jsem byla ochotná podstoupit až o pár měsíců dýl, když jsem věděla, že první dítě je samostatné a hlavně poslechne, když mu něco říkám a nebudu za ním muset s břichem utíkat a stále se rozčilovat…
No, koukám, asi jsem ti moc neporadila… Zkus vymyslet „trest“, kterému v jejím věku porozumí. Např. když několikrát neposlechne, tak ji posadit na židli do kouta a chvíli ji tam za trest nechat či do svého pokoje… Každopádně si ještě užiješ pár výstupů, na to buď připravena. Snaž se odreagovat, někam si vyjít, když máš hlídání a co nejvíce odpočívat… ![]()
já jsem taky netvrdila, že to přejde za měsíc
přejde to tak okolo čtyř pěti let věku ![]()
Gina108 píše:momi33 píše:Ani plácnutí přes prdku u nás nefunguje. Huuuuu, já už se z něj zblázním
Když nepomáhají důrazné domluvy,tak halt plácnu přes prdku.
Jinak proč anonym?myslím,že na tom není nic citlivého![]()
jo,ale mě to pak mrzí
říkám si,že jsem jak moje matka
a on pak přijde,řve,a sápe se na mě.Pochovám ho,ale nevím,jestli to není kontraproduktivní,jestli bych se neměla chvilku zlobit. ![]()
Joo holky a ted mne teda napada…to je prave ten negativni prikaz, ktery proste nefunguje
Nekde jsem cetla, ze to v mozku nemame na negativni prikazy nastaveny, takze se podvedome chovame, jakoby to byl prikaz pozitivni
Tak to zkuste pozitivne ![]()
sajinda píše:
já jsem taky netvrdila, že to přejde za měsíc![]()
přejde to tak okolo čtyř pěti let věku
ježíšmarjá to si děláš srandu ![]()
do tý doby už budu u chocholouška ![]()
Tak to snad píšeš o mojí dračici…Přesně stejně to funguje - milionkrát řeknu, křiknu, plácnu, odnesu jinam a nechám samotnou, ignoruju… - řve jak tur a jen se uklidní udělá to po stoprvní. Asi z toho vyroste ale je to děs - říkám snad jen NE, k večeru už skoro nemluvím normálně, jen jí okřikuju. Ale má i lepší dny a jde to i s menší
sajinda píše:
já jsem taky netvrdila, že to přejde za měsíc![]()
přejde to tak okolo čtyř pěti let věku
To už tu asi nebudu ![]()
Ahoj mám 19 měsíční princeznu, je to nás miláček, ALE poslední dobou mě neskutečně točí. Milionkrát jí řeknu neštourej se tomu psovi v očích. Nic. Tak dostane přes ruku, kdyžto udělá po třetí za sebou tak jí plesknu přes zadek, ona se rozbrečí tak že skoro nedýchá. Pak se uklidní a jde to udělat znova. A takhle bych to s ní mohla praktikovat celý den, a nic by se nezměnilo. A to je ze vším. Manžel říká že je ještě malá na to aby to chápala, jenže já dobře vím, že ona ví že to nesmí. Mám se obrnit nervama? Mám jí tisíckrát denně vysvětlovat že se to nesmí? Je tohle jen období které přejde a ona pak konečně pobere trochu rozumu? Celý den, jen chodím a zakazuju co nemá dělat, nešahej na ten koš, netahej ten toaleták, nech ty granule, netrhej ty knížky, nechod na tu chodbu, nech ty nože v šuplíku
, nenič tohle, nedělej támhle to
Za pár měsíců se malý narodí sourozenec, a já se celej den jen rozčiluju, hlavně se mi to nelíbí už kvůli ní samé, mě by se taky nelíbilo kdyby po mě celej den někdo štěkal
Díky za každou radu