Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anonymní píše:
holky všem díky moc za rady, holt zatnu zuby a budu doufat že to rychle přejde.-) ono jednou až budu řešit opravdové problémy si ještě na tyhle malichernosti ráda vzpomenu ne?.-DDlizbeth - bez kometáře už mi bylo divné, že by jsi nepřispěchala na pomoc se svou radou
A tos čekala, že už ji v tomto věku přihlásíš na Harward?
![]()
barbarbucha píše:Anonymní píše:A tos čekala, že už ji v tomto věku přihlásíš na Harward?
holky všem díky moc za rady, holt zatnu zuby a budu doufat že to rychle přejde.-) ono jednou až budu řešit opravdové problémy si ještě na tyhle malichernosti ráda vzpomenu ne?.-DDlizbeth - bez kometáře už mi bylo divné, že by jsi nepřispěchala na pomoc se svou radou![]()
![]()
hoodne hloupá odpověd:-DDD
Anonymní píše:barbarbucha píše:hoodne hloupá odpověd:-DDDAnonymní píše:A tos čekala, že už ji v tomto věku přihlásíš na Harward?
holky všem díky moc za rady, holt zatnu zuby a budu doufat že to rychle přejde.-) ono jednou až budu řešit opravdové problémy si ještě na tyhle malichernosti ráda vzpomenu ne?.-DDlizbeth - bez kometáře už mi bylo divné, že by jsi nepřispěchala na pomoc se svou radou![]()
![]()
Na hloupou poznámku.
Lizbeth píše:
Nečetla jsem diskuzi..Ted asi udělám bouři ve sklenici vody, ale natvrdlá mi přijdeš spíš ty ( myslím to spíš humorně, než jako urážku)..
Tvé dítě se chová standartně, normálně a víc než běžně .
Dítě se chová ,tak jak se chová a kdyby se chovalo jinak, byl by to div světa.
Smutné je, že na to neexistuje žádná univerzální rada - jako musíš dělat to a to a pak bude hodný..
Jediné co platí je mít oči jak ostříž a vrchovatou míru tolerance a trpělivosti.
Zlobit se a ještě ke všemu si myslet, že to dělá schválně je na nic..Dělá to, co je mu přirozené a má taková nutkání..
Jisté hranice jsou nutné a naučit ho reagovat na NE je správné, ale holt někdy to trvá..
Lizbeth píše:Anonymní píše:Aha, tak příště si dám pohov.. i když to moc nechápu..Napsala jsem příspěvek s úplně stejným názorem jako ostatní.
si nemslím,že by Lizbeth měla nějaký nestandartní komentář ![]()
a už se tady řeší nějaká kravina
![]()
když je lizbeth taková chytrolínka, mohlo jí napadnout že když někomu napíše že je natvrdlý, může se to někoho dotknout
Anonymní píše:
a už se tady řeší nějaká kravina![]()
když je lizbeth taková chytrolínka, mohlo jí napadnout že když někomu napíše že je natvrdlý, může se to někoho dotknout
napsala,že to myslí humorně,ne jako urážku…
Anonymní píše:
A kdo jsi ty, Chytrolínko? ![]()
barbarbucha píše:Anonymní píše:A kdo jsi ty, Chytrolínko?
a ty? ![]()
zuzka.mamka píše:barbarbucha píše:a ty?Anonymní píše:A kdo jsi ty, Chytrolínko?
Já jsem Barbarbucha, ne?!
![]()
mam 6 mesacnu dcerenku a 18 rocneho velkeho syna, syn NIKDY nic nevyramoval, nic nepokazil, nerozbil, nemal uraz, nelietal ako splaseny, nerobil sceny v obchode, nehadzal sa o zem… absolutne bezproblemove dobrucke dieta- ziadne obdobie vzdoru a ani teraz v puberte nebol problemovy skor naopak, ako keby este viac zrozumnel........... a preto, ako toto citam, uz teraz mam obavy aka bude dcerenka, je ina ako syn, to uz teraz vidim a tak asi to pride, strasne sa bojim…je to az take zle ako pisete? je to kazdy den? nepomaha brat dieta von nech sa vyblazni vonku? mne to pripada ako keby bola mama hracka na dialkove ovladanie a trebars otvorenie lednicky je spustaci gombik a dieta sa hrá, otvorim ladnicku a mama bude kricat, a vzdy to funguje,a dieta skusa ci to bude fungovat donekonecna…bojim sa toho, naozaj sa bojim…to nam utyra maleho yorksira asi, lebo uz teraz sa za nim nacahuje…
Prosím vás nechme toho..
Já to myslela tak, že když zakladatelka napíše o svém dítěti, že je natvrdlé - tak tím jistě nemyslí nic hanlivého - spíš povzdech či nadsázka ( jak jinak v batolecím věku..) Proto mě trochu překvapilo, že na sebe slovo " natvrdlý" jako urážku vztáhla, přestože jsem to použila opravdu jen jako vtip a jako něco co se hodilo do kontextu s jejím příspěvkem..
Možná to tak působí, ale nesnažím se lidi svým názorem v první řadě urazit..opravdu ne.. a opravdu mě mrzí, když je někdo uražen..Takže se omlouvám.( myslela jsem, že jsem slovo natvrdlá dostatečně vysvětlila už dříve, ale asi to nestačilo).
Lizbeth píše:
Prosím vás nechme toho..
Já to myslela tak, že když zakladatelka napíše o svém dítěti, že je natvrdlé - tak tím jistě nemyslí nic hanlivého - spíš povzdech či nadsázka ( jak jinak v batolecím věku..) Proto mě trochu překvapilo, že na sebe slovo " natvrdlý" jako urážku vztáhla, přestože jsem to použila opravdu jen jako vtip a jako něco co se hodilo do kontextu s jejím příspěvkem..Možná to tak působí, ale nesnažím se lidi svým názorem v první řadě urazit..opravdu ne.. a opravdu mě mrzí, když je někdo uražen..Takže se omlouvám.( myslela jsem, že jsem slovo natvrdlá dostatečně vysvětlila už dříve, ale asi to nestačilo).
Kolikrát nestačí, ani kdybys dotyčného umlátila výkladovým slovníkem
Zjevně jsi výraz „natvrdlá“ použila na správném místě
![]()
Anonymní píše:
holky já už jsem někdy fakt na infarkt, přes pupek už si skoro nevidím takže úklid je pro mě záhul jsem ráda když mám poklizeno, a jen co se vzbudí už jde krámovat, a já nemám chvilku klidu, jediný štěstí je že spí pravidelně ty 3 hodiny, takže stihnu i já načerpat síly, ale už se fakt těším až porodím, a budu moc zase normálně fungovat
Taky jsem si tohle myslela, jsem 4 měsíce po porodu, super je, že už teda netahám to břicho, zato střídavě tahám dvě mrňata. A o nervy je to pořád, abych se rozpůlila, pořád je to stejné a neposlouchá..
sajinda píše:
období - malá zkoumá, objevuje. to přejde.
Kdy? ![]()
Anonymní píše:
Ahoj mám 19 měsíční princeznu, je to nás miláček, ALE poslední dobou mě neskutečně točí. Milionkrát jí řeknu neštourej se tomu psovi v očích. Nic. Tak dostane přes ruku, kdyžto udělá po třetí za sebou tak jí plesknu přes zadek, ona se rozbrečí tak že skoro nedýchá. Pak se uklidní a jde to udělat znova. A takhle bych to s ní mohla praktikovat celý den, a nic by se nezměnilo. A to je ze vším. Manžel říká že je ještě malá na to aby to chápala, jenže já dobře vím, že ona ví že to nesmí. Mám se obrnit nervama? Mám jí tisíckrát denně vysvětlovat že se to nesmí? Je tohle jen období které přejde a ona pak konečně pobere trochu rozumu? Celý den, jen chodím a zakazuju co nemá dělat, nešahej na ten koš, netahej ten toaleták, nech ty granule, netrhej ty knížky, nechod na tu chodbu, nech ty nože v šuplíku, nenič tohle, nedělej támhle to
![]()
Za pár měsíců se malý narodí sourozenec, a já se celej den jen rozčiluju, hlavně se mi to nelíbí už kvůli ní samé, mě by se taky nelíbilo kdyby po mě celej den někdo štěkalDíky za každou radu
hlásím stejně staré dítě, stejný problém!
![]()