Med pro dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
holky pozor med může být pro děti do 1roku jedovatý!!!!!!!!!!!! často (ikdyž ne vždy) med obsahuje botulotoxin(botox!!!) a ten je pro děti silně jedovatý bacha na to…teď se děcku třeba po medu nic nestalo ale jednou otevřete skleničku která botox bude mít a je prů.er
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no,koukám jak blázen,med v 8,5m?
já ho malýmu nedala,a jsou mu skoro 3 roky
med je těžký alergen,a spolehlivě se po něm kazí zuby.Nicméně,je to tvoje dítě,nediv se,až bude mít zkažený zuby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me ted dr na rocni prohlidce rikal, ze med a orechy jeste nedavat, ja to zkusila jednou na chlebu asi v 11m a vse ok, a vyjimecne bych teda dala, ale spis sz kolem toho roku, v 8mi mesicich spis ne. A zuby se po medu kazi asi jako po jinem cukru ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cizova Můžu se zeptat, kde je tato informace (o obsahu botoxu) k dohledání? Děkuji. Setkala jsem se s tím pouze na wikipedii, ale za celou naši včelařskou praxi ani jednou nikde v okolí a ani v odborných článcích.
Máme med vlastní, dcera ho jí od roku na chlebu téměř každé ráno, protože jinak nechce jíst nic. Zoubky má v pořádku a výzkumy uvádí, že med zuby při pravidelné péči neohrožuje, navíc jeho přirozenou vlastností je bakterie ničit. Ani manžel se zuby problémy nemá a jí ho na kila. Doporučuje se od roku do zhruba pěti let lžička medu denně.
Takže za mě med s mírou je v pořádku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nadji http://www.vceli-produkty.eu/…-malych-deti
ve zkratce se zde píše, že stát se to teoreticky může, nicméně v ČR tento případ ještě nebyl zaznamenán. Botulotoxin je samozřejmě jed, ale jsou spousty kojencům běžně podávané potraviny, kde na něj můžete teoreticky narazit častěji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.maminkam.cz/…ma-davat-med
tčeba toto a pokud si zadáte v googlu nebo na seznamu Med botulotoxin tak tam vyjede tolik článků že budete mít co dělat je přečíst všechny…ono jde o to že on je tam při fakt blbém zpracování…ale medu z obchoďáku bych nikdy nevěřila!!
jo a upozornovali mě na to moji rodiče a manželovi prarodiče když slyšeli od mé tchyně kecy typu šak mu dudel namoč do medu!!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc vám děkuji za reakce. Jsem ráda, že nejsem jediná co se neřídí tabulkami a snaží se dát dítěti vše aby později nebyl na vše alergický:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 Taky si občas přijdu jako exot, že se neřídím tabulkama, viz. ten med, nebo že jsem začala jako první příkrm nevařené ovoce, čerstvé jahody měl v 7 měsících, všechno ovoce až na kiwi ochutnal dřív jak v roce. Stejně se ty doporučení pořád mění.
A nedávat med kvůli botoxu, když u nás se v něm nevyskytl mi přijde jako pěkná blbost. To by člověk nemohl dát nic. V syrové zelenině může být myslím listerie, blbě upravíš kuřecí maso nebo vajíčko a máš salomonelu. Takže to chce myslet a ne se striktně řídit tabulkami a různými doporučeními, které se neustále mění.
- Citovat
- Upravit
A ten botox se může vyskytnout i v dětské výživě, špatně upravené. Mělo by se to tedy poznat podle víčka, které jde promáčknout, i když to ještě otevřené nebylo..
Jinak se může vyskytnout v klasických konzervách..Ty ale kojencům nedáváme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak teda ja se neřídím absolutně vůbec tabulkama, kluk měl první ovoce syrové už ve 4měsícech a to jahody(a bylo jich dost) a od toho dne veškeré ovoce ze zahrádky.a od těch čtyř měsíců jí i vše co se týče příkrmu-i třeba rajskou kterou miluje.ale na med sem si teda dávala vždy pozor…obvzláště když manželova sestřenka má zrovna z medu cukrovku získanou(protože má inteligentní matku která jí do něj močila dudel aby měla klid)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MED nekazí zuby
Jen bych chtěl říct, že med nikdy nekazí zuby, naopak by je měl se skořicí pomáhat léčit. Stejně tak to není alergen. Zuby kazí cukr umělý, ten bilý rafinovaný. Ale pozor, samozřejmě to neplatí o pseudomedu, který se prodává v super- a hyper-marketech apod. Takže když med, tak od včelaře. S medem jsme nikdy neměli problém, dítě ho má rádo, alergie žádná. Nebojte, o medu je spousta pověr, zjistěte si o něm co nejvíce a uvidíte, že med je úžasný přírodní produkt.
- Citovat
- Upravit