Hami kaše, domácí kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hami kaše / domácí kaše
Maminky, nevíte, mají-li někde aktuálně v akci kaše Hami..?Malý mi jiné moc nechce a 74,–Kč za jednu mi přijde zbytečně moc..
Taktéž bych se chtěla zeptat, Vy, co děláte domácí kaše..Chtěla bych také začít, ale např v Anglii jsem byla zvyklá dělat z ovesných vloček a tam byly nějak asi upravené nebo nevím, ale stačilo jen povařit s mlékem a bylo,ale tady ty v česku, aby člověk den předem namáčel..
- nemám na mysli ty instatní(používáte polotučné mléko nebo..?). Popř. budete tak hodné a písněte mi, jak připravujete i jiné typy kaší. Malý ma 15m. Dokdy jste dávaly, popř. dáváte kaše Vašim drobkům..?Hezký večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dělám ovesnou kaši z jemných ovesných vloček z Lidlu. Stačí na 1,5 minuty dát do mikrošky a kašička je hotová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli chceš vločkovou, tak kup obyčejnou, rozmixuj suchou směs v mixéru(v tom vysokém s trny dole) a pak stačí jen ohřát v mrkv s mlékem jak píše Omites. Pak ve zdravé výživě doporučuju koupit instatní pohankovou, jáhlovou nebo nějakou směsku, např. od Albia nebo Nominal, stojí kolem 30-50 kč za 300g bezmléčné kaše. Ty „dětské“ Hami, Sunarka etc jsou zpravidla rýžovokukuřičné. Což mají ve zdravce taky a za levno. Přidávám domácí přesnídávku anebo kousky ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dělám z jemných vloček. Stačí povařit v mléce.
Kaše dělám většinou z plnotučného, když nemám tak z polotučného.
Dělám klasickou krupicovou, vločkovou a pohankovou. Někdy dělám jejich mix. Většinou na ně dávám nahoru ovoce. Teď jsme měli rýžovou a taky byla dobrá.
A instantní nedělám zhruba od roku. Malýmu už nejely.
- Citovat
- Upravit
Teď měli v DMku zase ty dvojbalení, to vychází o něco líp. Bývají i v lékárně, ale to nevím, jestli zrovna jsou. Já dělám taky ovesnou a vařím ty vločky delší dobu a pak to mixnu ponorákem. Zatím jen z UM, na normální mlíko je ještě malej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jak tu už holky psaly - rozmixuji za sucha ovesné vločky, pak uvařím (já kůli synově alergii vařím ve vodě, a těsně před podávání smíchám s UM). Na osalzení dávám přesnídávku nebomačkané ovoce On kašíčky pořád rád ![]()
JInak se mi osvědčily kaše ze zdravé výživy Nominal - pohanková, ovesná,jáhlová, směs, rýžová - ty klasické miminkovské bezmléčné mu nechutnali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za odpovědi..
Dnes zajdu mrknout do zdravky..Jen by mě ješte zajímalo, když třeba tu ovesnoou jen ohřejete v mikrovlnce a dělá se z mléka, němělo by se to mléko převařit..?Nebo to ohřejete až na var..?dnes tedy vyzouším nějakou nemléčnou kaši s plnotučným mlékem a ovocem a uvidíme.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bereš mléko trvanlivé, tak to je UHT, čili vlastně převařené. Z kravína bych to převařila pro prcky, pro sebe na to prdím a počítám, že mikrovlnka zabije všechny breberky. Navíc to čerstvě nadojené mi vydrží dýl pitelné, než krabicové, dá se použít i po 14 dnech, akorát malinko zkysne.
Pro srovnání kaší viz http://www.countrylife.cz/…00-g-nominal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit