Správný jídelníček pro 8měsíční mimčo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
202
28.5.12 14:46

Správný jídelníček pro 8m mimčo?

Zdravím všechny Maminky,
mám dotaz, jaký máte denní jídelníček pro vaše batole v 8m když můžete kojit. Ráno , svačinka, oběd, svačinka , večeře co podáváte? Příkrmy třeba od 8měsíce k obědu?

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
28.5.12 14:49

V téhle době měl prvorozený tuším ráno kojo, k svačině ovoce, oběd masozel, odpoledne jogurt, večer kojo, v průběhu dne pečivo, kukuřičné křupky, v noci jedno kojo za druhým :roll:
Druhorzený kojený nebyl a bylo to víceméně stejně, jen místo ranního a večerního kojení bylo UM a kaše a v noci už nejedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
28.5.12 14:52

My to máme navlas stejně jako Gladys, jen teď přecházíme na um. mléko, malej už kojo nechce. Když ten sunar kupuju tak nestačím zírat na ten prievan v peňažence :poblion: :poblion: Nestačím zírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.5.12 14:55

@LindaH já dávala od půlroku babylove mlíko, aspoň nějaká úspora a navíc mlíko v biokvalitě 8) Ale třeba takový nutrilon, co jsem koupila pro malinký mimino, to byl fakt fičák :roll: No jo, holt někdo tu skvělou reklamu musí zaplatit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
28.5.12 14:55

Tak muj mel ted v patek devet mesicu, jeste kojim. K snidani davam kasi, k dopoledni svace ovoce (zatim jeste nedavam jogurt, zkusim ho pristi mesic), k obedu kojeni (mam to tak udelane pro pohodli, on mi u toho usne a ja mam klid precist si knizku :D ) k odpoledni svacine zeleninu (maso zatim plive :? ) a vecer na zklidneni zase kojeni, u ktereho zacne drimat, prenesu do postylky a spi. V noci se budi na kojeni 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.5.12 14:56

ahoj, asi moc neporadím, ale taky mně to zajímá :) u nás je to tak, že dopo má domácí přesnídávku, většinou je to jablíčko s hruškou a banánem, k obědu masozelenina (někdy jen zelenina s přílohou, většinou rýže nebo bezvaječné těstoviny) a odpoledne bílý jogurt s banánem (čistý nechce). No a do toho kojím teda docela často, protože mám strach, aby neměl málo tekutin. Kromě MM totiž skoro nic jiného nepije, je úspěch, když dá za den tak deci čajíku. Možná bych už měla kojení omezovat a doufat, že ho žízeň donutí se napít i něčeho jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.5.12 14:59

@Spenata nedonutí :| Mladší pije absolutně mizerně, kdyby neměl ráno a večer mlíko, tak bude mít příjem decku denně, už jsem nakoupila kdejakou šťávičku, sirupek a stejně nic, teď jak bylo tepleji, tak trochu pil, tak se těším na léto, že se snad rozpije. Má chudák problém se zácpou, kadění ho bolí, jak má tvdý bobky, kdyby pil, tak je to v klidu, takhle mu nemůžu dát ani vlákninu, protože ji pořádně nezapije :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.5.12 15:08

@Gladys :( já už taky zkoušela vodu, čajíky, šťávičky…tak to přes léto asi budu ještě kojit, jestli ho to horko nedonutí a to jsem si plánovala, jak si už v létě budu na dovolené užívat a hezky si popustím uzdu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
28.5.12 15:19

@Spenata Malá když si postaví hlavu, tak ji taky pít nedonutím. Většinou nepije v den, kdy se u ní ojeví nový zub, nevím proč :think:
Pokud ti pije mlíko, tak to zatím neřeš a časem se naučí…

Malá měla v osmi měsících ráno mlíko, svačinku ovoce, oběd masozelenina, odpolední svačinku vesele bojkotovala a bojkotuje dodnes a večer kaši a mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
28.5.12 15:30

ráno 150ml UM
v 9h ovoce
ve 12h masozelenina
v 15h jogurt
v 17-18h kaše
v 19-19.30 200ml UM
budí se kolem 5h ráno, když nenakojím, tak už neusne, takže ji radši ještě nakojím.
Přes den okusuje chleba, křupky, pije vodu z čehokoliv, je zlatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.5.12 15:43

Rozumbrado a jaký chlebík malé dáváš? Náš malý teprve přichází na chuť kukuřičným křupkám a asi jednou jsem mu dala rohlík, ale tomu taky moc nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.5.12 15:59

@Spenata sice to nebylo na mě, ale dávám obyč chleba a rohlíky, z chleba spíš kůrku nebo hodně tenkou patičku, rohlík obyčejný bílý, ničím nesypaný.
Chleba kupuju pšeničnožitný, nebo něco ve stylu šumava, kulatý bochník, zkrátka ne něco vysloveně se semínkama, aby se tím nepřidusil, ale ani ne úplně bílý chléb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
28.5.12 17:06

U nás to v osmi měsících vypadalo takto:
po probuzení kojení
dopo jogurt s ovocem nebo samotný jogurt, když se zadaří
poledne masozeleninka s přílohou (těstoviny, jáhel, brambor, knedlík)
odpo kojení
podvečer ovoce
večer před spaním kaše
přes den křupky nebo obyč. bílý rohlík
v noci asi stokrát kojení

jí celkem dobře, zato vypije max. 50 ml za den tekutin (krom MM) a víc ani kdybych se na hlavu postavila. Bohužel nechce ani UM, už bych to kojení pomalu omezovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.5.12 18:25

@Gladys díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
28.5.12 18:39

Jako Gladys, dávám normální chleba, kupuju ten z kvasu. Rohlíky ani ne, mám zkušenost, že den starý chleba je na okusování nejlepší, nedáví se s ním, což s měkkým rohlíkem je raz dva, klidně můžeš zkusit i tu kůrku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí