Pláč a žízeň tříletého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
104
30.5.12 20:38

Pláč a žízeň třítýdenního novorozence

Maminky,prosím o radu. Malému jsou 3 týdny. Nakojím, po hodině řve, nakojím, po hodině řve. Doktorka říkala, že v tomto teple má žízeň. Mohu dát takto malému dítěti dětský fenyklový čaj? Nenaruší se tím nějak kojení? Moc děkuji za rady.

Příspěvek upraven 31.05.12 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
30.5.12 20:40

já dávala heřmánkový čaj,ten je od 1 týdne.Ale dá se blbě sehnat.je to granulát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
30.5.12 20:40

Ahoj, fenyklový můžeš. Ten je vhodný v podstatě od narození. Otázka je,jestli ho bude pít :-) Naše malá ho nepila nikdy. Zkus trošku mu dát na lžičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
30.5.12 20:51

Taky je dobrý kmínový čaj. S granulovaným čajem bych byla opatrná. Dala jsem jednou holkám granulovaný fenyklový na ochutnání a Kačenka se osypala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
30.5.12 21:26

Heřmánkový i fenyklový koupíš v lékárně pro děti od 1.týdne.My jej měli na prdíky.Ale malá v noci stejkně nic jiného než napít se z prsa nechtěla :roll:

• Citovat
  • Upravit
435
30.5.12 21:44

Já jsem dávala když byla krize po lžičkách převařenou kojeneckou čistou vodu a pomohlo nám to. Čaj mě tenkrát ani nenapadl, ale u nás naštěstí stačila i ta voda, za dva týdny už bylo vše zase v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
30.5.12 21:47

zkusit to můžeš, ale řekla bych, že je to růstový spurt a až se potřeba mléka ustálí, kojení co hodinu opadne.. 8)

• Citovat
  • Upravit
3265
30.5.12 22:01
@sterezie píše:
zkusit to můžeš, ale řekla bych, že je to růstový spurt a až se potřeba mléka ustálí, kojení co hodinu opadne.. 8)

Jj, taky bych to viděla na růstový spurt ve 3 týdnech. Že malý má malý žízeň poznáš tak, že má propadlou fontanelu, okoralé rty a netvoří se mu sliny. Hlavně ta fontanela je úžasné vodítko - když se moje malá napije a přestane mít žízeň, tak se ji krásně vyrovná.

Jinak u kojených dětí se nedoporučuje přidávat nápoje - lze to vše pokrýt z mateřského mléka. Dítě si umí regulovat, zda chce mléko na žízeň nebo na hlad - reagujeme nějak na množství slin - příjde mi to přírodou úžasně vymyšelné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
30.5.12 22:52

V horku se tvoří více předního mléka právě proto, aby se pokryla zvýšená potřeba dítěte pít, tj. zahnat žízeň, nikoliv hlad. Z toho důvodu není nutné přidávat jiné nápoje. Navíc třítýdenní mimčo může mít spurt, při kterém děti mívají nepříjemné tělesné pocity a klidně i růstové bolesti- v takovém případě kojení pomáhá i jako utišující prostředek. Pokud to cca do týdne bude lepší, je to opravdu spurt. Pokud je to jen žízeň, potřebuje se napít, krátce se nakojí a problém vlastně neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
30.5.12 22:55

Jo a heřmánkový čaj bych takhle malýmu miminu nedávala, je to velmi silný alergen, už se moc nedoporučuje ani na zevní použití (lepší je řepík, nevysušuje, nealergizuje, ale hojí). Nedávám heřmánek ani dvouleťákovi. Pokud už bych měla nějaký důvod dohánět tekutiny jinak než MM, dala bych vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.5.12 10:10

@Petra Kl ve 3týdnech jde zřejmě o ukázkový růstový spurt. Koj jak si řekne, neboj, přejde to. Při růstovém spurtu bych žádné další tekutiny nedodávala, jde o proces, kdy zvýšená poptávka způsobí po pár dnech úpravu nabídky. ;)
Jinak co všichni máte s těmi čaji, první volba tekutiny by vždycky měla být snad převařená voda, proč dítě zvykat na čajíčky, když může stejně tak pít vodu.
:nevim:
Fenyklový či heřmánkový čaj bych dala pouze při zažívacích problémech, fenykl na prdy, heřmánek na zácpu, tam to má své opodstatnění, ale na žízeň vodu, chápu, že nastanou v létě situace, kdy má dítě žízeň a nejde hned nakojit, ale na to stačí flaška s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
31.5.12 11:26

Děkuji moc za radu. Já tedy vydržím a dám mu, kdykoliv si řekne:-)..... Příští středu jdeme za pani doktorkou, tak uvidim, co mi řekne. Máme doma otesánka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí