Přejídá se
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
přejídá se
Prosím o radu. Nás prcek se co se týká dop. svačiny a oběda přejídá. V 6 ráno ho kojím, v 8. zbaští 200 gramů jogurtu, v 11. 300-350 gramů masozeliny, odpoledne pak nechce ovoce, zbaští pár křupek, v 17. hod. a v 19.30 má kojení. Mě v tom jídelníčku prostě chybí ovoce, ale prozatím se mi nechce odbourávat další kojení, protože má dny, kdy vypije 200ml. čaje a dny kdy vypije pouze 50 ml.Budu mu muset upravit množství těch dopoledních příkrmů, aby měl odpoledne hlad. Řešila nějaká maminka podobný problém ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak mu dej to ovoce ráno do/místo jogurtu. Proč myslíš, že se přejídá? To po jídle zvrací?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu tu porci dej na oběd poloviční.Co mu nedáš to přeci nesní,stačí mu 120 až 150g v jeho věku.A to mu vaříš,nebo dáváš skleničky,že víš že má 300-350g g jídla?Mě to vychází na dvě skleničky.Což je zbytečně moc.Dala bych mu 150-200g nejvíce.A ovoce bych zkoušela,třeba mu jen nechutnalo,co mu bylo nabízeno,nebo se mu to špatně jí,tak malému dítěti,bych ještě i mixovala.
Příspěvek upraven 29.05.12 v 23:00
- Citovat
- Upravit
@Gina108 píše:
Tak mu dej to ovoce ráno do/místo jogurtu. Proč myslíš, že se přejídá? To po jídle zvrací?
dneska mě pozvracel, prostě ji dokud dávám, kdybych mu dala půl kila najednou, tak je snad schopný to sníst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca Tak mu toho nedávej tolik
,přeci dítě nebubu ládovat dokud nepraskne.Promiň,ale to je mi zas dotaz
.
- Citovat
- Upravit
@dada1511 píše:
Tak mu tu porci dej na oběd poloviční.Co mu nedáš to přeci nesní,stačí mu 120 až 150g v jeho věku.A to mu vaříš,nebo dáváš skleničky,že víš že má 300 g jídla?Mě to vychází na dvě skleničky.Což je zbytečně moc.Dala bych mu 150-200g nejvíce.A ovoce bych zkoušela,třeba mu jen nechutnalo,co mu bylo nabízeno,nebo se mu to špatně jí,tak malému dítěti,bych ještě i mixovala.
vařím, po skleničkách ho bolelo břicho. Od začátku příkrmů mu jídlo pouze mačkám vidličkou. Ovoce jí, ale musím mu ho povařit a rozmačkat. Takhle blbne už týden a já vůbec nechápu co to do něj vjelo ![]()
Příspěvek upraven 29.05.12 v 23:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca Tak mu odvaž 180- 200g a šmitec,máš dítě,co jí dokud je mu podáváno,je nadšené z novích chutí,buď ráda že jí,ale neval ho tím,pak si svačinu jistě dá.
- Citovat
- Upravit
@dada1511 píše:
@ivana-domca Tak mu odvaž 180- 200g a šmitec,máš dítě,co jí dokud je mu podáváno,je nadšené z novích chutí,buď ráda že jí,ale neval ho tím,pak si svačinu jistě dá.
mě jde o to, že se má dítěti dávat dokud chce, ale tohle už mi přijde přes čáru
Kdyby ta jeho chuť k jídlu byla aspoň znát na váze, ale od porodu přibral jen 3800 gramů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca píše:
mě jde o to, že se má dítěti dávat dokud chce, ale tohle už mi přijde přes čáruKdyby ta jeho chuť k jídlu byla aspoň znát na váze, ale od porodu přibral jen 3800 gramů.
Hehe, průtokový ohřívač
Tak zkus jak to tu padlo - dej méně oběda a uvidíš, jestli si dá odpolední sváču. Ovoce bych mu klidně i povařila, když to tak sní. ono existují alergie i na blbý jabko, to se těžko odhaduje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca píše:
vařím, po skleničkách ho bolelo břicho. Od začátku příkrmů mu jídlo pouze mačkám vidličkou.
a z čeho vaříš?Z kupované zeleniny v supermarketu
??A jak víš,že ho ze skleniček bolelo břicho?Já nevím,ale nechápu proč nedáš i ovoce(přesnidávku)…pokud se tak láduje a je zdravý tak mu něco chybí.Co mu behem jídel dát sušenku?Trřeba od nestlé,nejsou tak sladké…chápu že se stěká,když mu nedáš víc a nepřidáš,ale prostě utnout a odvést jeho pozornost.A to zvrací pořád?Po kojení i jídle?A kolik že má?Jinak se nedivím,že od začátku příkrmu zvrací,když mu to jen mačkáš vidličkou,předtsav si,že polykáš kusy tak velký,že ti při polykání nejdou dobře přes krk a nejsou tím pádem lehce strávit…medovedu si představit,že moje 7-měs malá nemá hladkou stravu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a mixovala bych to taky tyčákem, ať to líp stráví, takhle malý mimčo to ještě tolik nepokouše. Třeba bude takhle sytý už po těch 150 g. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nechápu, proč by se dítěti mělo dávat dokud chce?
Já jsem řešila ovoce tak, že jsem nastrouhala do jogurtu, jinak nesnědla. Ubrala bych n agramáži jídel, který ti připadaj už moc. Jíst pravidelně a rozumný porce
- Citovat
- Upravit
@wildcherry já už taky spíš mačklaa v tomto věku, ale hodně. Nemixovala jsem
- Citovat
- Upravit
@wildcherry píše:
a z čeho vaříš?Z kupované zeleniny v supermarketu??A jak víš,že ho ze skleniček bolelo břicho?Já nevím,ale nechápu proč nedáš i ovoce(přesnidávku)…pokud se tak láduje a je zdravý tak mu něco chybí.Co mu behem jídel dát sušenku?Trřeba od nestlé,nejsou tak sladké…chápu že se stěká,když mu nedáš víc a nepřidáš,ale prostě utnout a odvést jeho pozornost.A to zvrací pořád?Po kojení i jídle?A kolik že má?Jinak se nedivím,že od začátku příkrmu zvrací,když mu to jen mačkáš vidličkou,předtsav si,že polykáš kusy tak velký,že ti při polykání nejdou dobře přes krk a nejsou tím pádem lehce strávit…medovedu si představit,že moje 7-měs malá nemá hladkou stravu
on jenom ubkinknul, ale bylo znát že je prejedeny, a jenom dneska. Skleničky ho ucpaly, nemohl se po nich vůbec vykadit, nemůžu mu dat ani banán nebo rýži. Mezi jidly dostává kukuřičný křupky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca To máš jedno,já pořád nechápu,proč ho tak cpeš,on se nepřejídá,přejídáš ho ty.A na přenídávky a povařené ovoce má v tomto věku nárok,nechápu tvůj postoj že „blbne“.A maso mu taky mačkáš vydlíčkou???
,to se mu musí fain papat ![]()
- Citovat
- Upravit