Jídelníček 8měsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
30.5.12 08:44

jitelnicek 8 měsíčního dítěte

ahojik,můžete mi prosím napsat jaký máte nebo jste měli jídelníček v 8 a 9 měsících?My o pul 6 máme mléko,o kol 9 ovoce,kolem 12 obed,kol 3 jogurt nebo presnídavku,kol 5 kasi a v 7 mléko.a pak pres noc kolem 2 zase mléko. Je to ok? a jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
30.5.12 08:49

Ahojky, hodně podobně, my včera „oslavili“ 8.měsíc, takže jsem teprve začala s druhou sváčou. Dopolko ovocná přesnídávka, k obědu zelenina s masem nebo bez, odpolko jogurt zatím s ovocem, které převládá, postupně se budu snažit ubírat, večer kaše a před spaním kojení. No a pokud to mimi vyžaduje, tak ho mezi jídli nakojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
30.5.12 08:50

mi máme jídelníček co píšeš už asi od 5 měsíce od 6 má svačinku i odpoledne, kdykoliv kojím, malému budoe 7 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
30.5.12 09:00

my máme 8 měsíců a přemýšlím,jestli můžu zařadit do jídelníčku i rohlík A děláte domácí přesnídávky nebo kupujete? Jsem přemyšlela,že bych udělala domácí,pač denně kupovanů-to je peněz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
30.5.12 09:15

@Yvettt rohlík už zařadit můžeš, podle současného trendu se lepek zavádí už po 6 měsíci. Jinak já si přesnidávky dělám doma. Zatím jenom z jablíček, hrušek a někdy přidám banán, ale už se začínají prodávat meruňky atd, takže za chvíli to bude mít malý pestřejší. Ovoce povařím a rozmixuju, směs si naleju do skleniček od přesnídavky. Jednu má ten den, druhou dám do ledničky a zbytek hodím do mražáku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
30.5.12 09:48

Tak naší slečně je 8,5 měsíce a jí naslédovně:
5 hod: kojení
7 hod: kojení
9-10 hod: ovoce
12 hod: masozelenina
15 hod: jogurt
18 hod: nemléčná kaše ze 120 MM (někdy do toho přidám ovoce)
19:30 hod: kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.5.12 09:51

V tomto věku jsme to měli podobné: ráno hned po probuzení 250ml mléka, pak jsme ještě tak hodinku spali. Na snídani jogurt, v poledne masozelenina, na odpolední svačinu přesnídávka, kolem páté večeřel buď kaši nebo pečivo a před spaním zase 250ml mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
30.5.12 09:52

Jo, přesnídávky kupuju a drahý je to jako prase :cert: kupuju hami, páč tam není přidanej cukr a přijdou mi chuťově dobrý (sklenička za 20,– Kč)..
Ale Zuzanka je má ráda - hlavně hrušku, tak ty prachy za to dám.
Obědy vařím, tak to zase není takový zásah do rozpočtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
30.5.12 10:04

Myslela jsem, že mám jedlíka, ale asi je „normální“. Má skoro 8,5 měsíce.

v 5h kojím
v 7h kojím (poslední 2 dny jsem nedala, i když se mi snažil servat triko)
v 8-9h jogurt+ovoce
v 11-12 masozelenina
ve 13-14h kojím
v 16h kojím
v 17:30 ovoce+piškot
v 19h kojím

K tomu občas kukuřičná křupka, nebo chlebová kurka.

Holky co dáváte kaši, môžete mi nějakou poradit. Odsát MM mi nejde, takže asi mléčnou a nedoslazenou. Malému ovoce na večer pravděpodobně nestačí, protože pořád brečí a uklidní se jenom u piškotu, nebo až u prsu po koupání. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
30.5.12 10:09

@Yvettt
Já dělám všechno domácí. Malému to i více chutná, kupované mi nechtěl. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
30.5.12 10:09

@arcanobacterium bude to jedlík :) Kup mléčnou kaši (jen si zkontroluj, aby tam nebyl přidanej cukr), dělaj jich strašně moc..Dělá se normálně do vody.
Já dávám nemléčnou, protože mám mlíka dost, a prsa mě pak bolej, když neodsaju (mám elektrickou odsávačku, tou to jde samo )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
30.5.12 10:14

@Janik101
Díky, dnes jdu do DM-ka, tak tam ty kaše skouknu. Já právě nic nedoslazuji, ani nesolím a nekořením. MM mám taky dost, ale odsát mi prostě nejde :mrgreen: Malý je spíše hubený, nato kolik toho sní, ale je strašně aktivní, tak to všechno asi spotřebuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.5.12 10:17

@arcanobacterium Neslazené dělá Nestlé, pak tuším i ty DM kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
30.5.12 10:44

Nestlé kaši dávám a mooc malému chutná.Mohu doporučit :) Dáváme jablečnou a banánovou kaši na dobrou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
4.6.12 10:00

Frekvence krmení?

Ahoj holky, malý má 7,5 měsíce a chtěla jsem se poradit ohledně frekvence krmení. Doktorka mi říkala, že po zavádění příkrmů bych měla dodržovat 3 hodinové intervaly mezi jídly, aby se to všechno stihlo strávit, ale ono to často nejde. Malý hlavně v poledne mívá hlad dřív, taky když třeba jdeme na bazén a 3 hodiny nevychází, tak krmím dřív, ale aspoň ty 2,5 hodiny se dodržovat snažím. Dívala jsem se tady na vaše jídelníčky a asi je to normální…? Malý je docela žížalka, má 6200 g a 70 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí