Jídelníček 8měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17363
4.6.12 10:04

Když má hlad dřív, tak mu dej. Neřešila bych, jestli už jsou to 3 hodiny.. Malá někdy chce nakojit po 2 hodinách a někdy by vydržela i 4 hodiny.
Taky záleží na tom, kolik Ti toho s ní na ten příkrm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
4.6.12 10:10
@Janik101 píše:
Když má hlad dřív, tak mu dej. Neřešila bych, jestli už jsou to 3 hodiny.. Malá někdy chce nakojit po 2 hodinách a někdy by vydržela i 4 hodiny.
Taky záleží na tom, kolik Ti toho s ní na ten příkrm…

Dopoledne zbodne 120g ovocné přesnídávky a na oběd 200g zeleniny. Odpolední sváču zatím nemáme a kaše začnem co nevidět :). A je teda fakt, že jsem vysledovala, že větší hlad má ráno a dopoledne, odpoledne vydrží déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
4.6.12 10:13

ahoj, já pořád řeším, jaké množství příkrmů by měl dostat (malý totiž není jeden z těch, který by brečel, když má hlad) a kdy mám už vynechávat kojení…i když má malý přesnidávku dopoledne, masozel tak ve 2-3 a jogurt s banánem k večeru, tak pořád kojím tak 5krát za den. Rozestupy mezi jídly má tak 2 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
5.6.12 14:19
@Spenata píše:
ahoj, já pořád řeším, jaké množství příkrmů by měl dostat (malý totiž není jeden z těch, který by brečel, když má hlad) a kdy mám už vynechávat kojení…i když má malý přesnidávku dopoledne, masozel tak ve 2-3 a jogurt s banánem k večeru, tak pořád kojím tak 5krát za den. Rozestupy mezi jídly má tak 2 hodiny…

Ono taky záleží na tom, jestli pije (vodu, čaje…). Pokud nemá jiné tekutiny než z MM, tak kojit holt musíš. Mně třeba malý nepije vůbec, s takovou ho budu kojit až do puberty :-). Taky podle toho, jak je velký, jestli přibírá, jakou má tělesnou aktivitu (válení, lození, …) - tohle je spíš asi na individuální konzultaci s doktorkou, závisí to na spoustě věcí.
Jinak obecně se říká, že když sní k obědu 200g zeleniny, tak by měl být najezený i bez dokojení a totéž platí i pro cca 150g dopoledního ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
11.6.12 14:08

My papáme takto : v 7 h 300ml mléka
11h oběd (maso, zelenina)
15h přesnídávka, jogurt…
19h 300ml mléka

zdá se mi že oproti vám jíme nějak málo :think: a to má 68 cm a 9,200kg :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
11.6.12 18:51
@jana1111 píše:
My papáme takto : v 7 h 300ml mléka
11h oběd (maso, zelenina)
15h přesnídávka, jogurt…
19h 300ml mlékazdá se mi že oproti vám jíme nějak málo :think: a to má 68 cm a 9,200kg :nevim:

Tak váhu máte pěknou, zelenina i ovoce tam je a pokud neřve hlady, tak je to podle mně OK. Mimčo by se ozvalo, kdyby strádalo :-). Jinak akorát pokud nedáváš nic jiného k pití, tak bys měla začít, měl/a by vypít cca litr tekutin denně (včetně mléka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
11.6.12 20:07
@Tina007 píše:
Tak váhu máte pěknou, zelenina i ovoce tam je a pokud neřve hlady, tak je to podle mně OK. Mimčo by se ozvalo, kdyby strádalo :-). Jinak akorát pokud nedáváš nic jiného k pití, tak bys měla začít, měl/a by vypít cca litr tekutin denně (včetně mléka).

jojo váhu má pěknou :P

no pije dětský čajík , ale vypije mi za den max 150ml :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
18.6.12 08:13

Více mléka?

Ahoj holky, můžete mi poradit? Asi dělám něco „špatně“ :lol:
Malej spí pěkně, doteď jsem kojila -ráno a v noci. Noc už jsme zrušili a takže zbylo ráno. Doktorka to ví a nic neříkala, nyní jsem nahradila MM mlékem umělým, takže jídlo je:
7h UM - 230ml
10h ovoce
13h masozeleninový příkrm
16h jogurt
19h kaše
k tomu 300ml vody/čaje v průběhu dne
spíše vyjímečně křupka, sušenka, ovoce/zelenina na kousání, rohlík, apod. ale toho se moc nezasytí, spíš se tím zašpiní :lol:

Na krabici od UM čtu, že by měl mít 3 dávky mléka, jenže kam to mám vecpat? Nebo se kaše a jogurt počítá jako mléko???
Nechci být za hysterku a volat k dr… Nemáte to někdo napsané jak by to mělo být? Nebo jak to máte vy? Kdy dáváte ty další mléka?
Tenhle režim nám vyhovuje, ale mám strach abych ho nešidila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
18.6.12 08:47

Terkamo: my máme mléko 2× denně takže se nestresuj.

Náš jídelníček vypadá takto : 7h 300ml mléka
11h masozelenina
15h ovoce, jogurt, přesnídávka…
19h 300-330ml mléka
myslím, že je to v pořádku, vůbec to neřeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
18.6.12 12:05

Můžeš mu taky ještě dát jednu menší dávku mléka těsně před spaním, po kaši. My většinou máme odpolední svačinu tak ve 4, pak v půl sedmé kaši a kolem půl osmé ho ještě nakojím a pak už jde rovnou spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.6.12 12:16

@terkamo Kaše, jogurty a další mléčné výrobky se do mléčné dávky počítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.4.16 21:35

Já mám také osmiměsíčního chlapečka, a jíme takto:
5:00mléko 180m
8-9přesnídávka s mletými piškoty
11-12masozelenina
15:00mléko 90ml-dávám jen na žížu, malej odmítá pít
17:00jogurt+ovoc
19:00-19:30 kaše