med, proc ho malym detem nedavat?

172
18.6.05 10:24

med, proc ho malym detem nedavat?

Ahoj holky, slysela jsem a nekde i cetla, proc nedavat malym detem med. Jenom nevim proc a jak dlouho. A nema to, co delat s alergiema, myslim. To je zas jina vec. Vite to nekdo? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3417
18.6.05 10:44

Pokud vím, tak právě že med může alergizovat. Takže pokud ho chceš dát dítěti do jednoho roku (v knížce mám do 8. měsíců) , je lépe ho nechat projít varem - dát ho do vroucího jídla. Jinak se má dávat do chladného , aby se v něm nezničily cenné látky. A ze začátku dávat jen po troškách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
18.6.05 12:19

Med je alergen, protože obsahuje květní pyly. :roll: Proto se jako jiné alergenní potraviny (jahody, kiwi..) nemá dávat malým dětem, a když ano, tak jen v malém množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
18.6.05 14:28

Ahooo:) a taky obsahuje složité cukry, které se těžko stravují a mění se v tuky.
Jo a přispívá ke kazivosti zoubků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.6.05 18:50

Ale ja jsem zaslechla, ze muze obsahovat neco, co je pro male deti jedovate.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
18.6.05 19:12

Alčo tak to fakt nevím. To jsem nikdy neslyšela a asi bych tomu ani nevěřila. Med bys měla kupovat český, ten je velice kvalitní na rozdíl od dovozových. U dospělých lidí se říká jedna lžička denně, jestli se bojíš tak ho děcku nedávej. Dají se koupit jiná sladidla - ve zdravých výživách je velký výběr, ale je otázka jesli je to vůbec potřeba. Rozhodně je ale med stokrát lepší než bílý cukr. Když ho ale přece jenom budeš dávat, tak je asi lepší po něm vyčistit zuby, na to fakt bacha - zkazit je umí bezpečně. Rozhodně by dítě nemělo během dne upíjet nápoje s medem a tak ho pořád „cedit“ přes zuby. Prostě vypít čaj třeba před spaním a vyčistit zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.6.05 20:11

Ajoj tak jsem ti našla nějakou stránku o medu, jukni se, třeba tam něco vyčteš. Hm. Papapa

www.vcely.euweb.cz

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.6.05 20:13

Promiň nějak mi tam vlítlo něco navíc.

www.vcely.euweb.cz

• Citovat
  • Upravit
1089
18.6.05 20:37

preco nie med malym detom

med je 1. alergen 2. moze obsahovat bakterie, ktore mozu byt pre male deti nebezpecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.6.05 20:44

co je na medu alergického?

• Citovat
  • Upravit
1305
18.6.05 21:26

Med muze zpusobit Botulismus kojenecký - původcem je Clostridium botulinum. Jedná se o poměrně vzácné onemocnění (v minulosti byly v ČR zaznamenány dva případy) způsobené vstřebáním botulotoxinu, který se vytvoří v trávicím traktu kojence po osídlení trávicího traktu touto bakterií. Spory se do trávicího traktu dítěte dostanou s požitou potravou, nejčastěji s medem. Onemocnění začíná zácpou, obtížemi při polykání, celkovou otupělostí, následuje celková svalová slabost až zástava dýchání. Projevy nemoci mohou být od mírných až po velice výrazné a mohou vést až ke smti kojence. Onemocnění bývá nejčastěji spojováno s podáváním medu dětem mladším než 1 rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
18.6.05 21:42

Anonymni- nevim jestli teda stojis o odpoved, ale med je jeden z nejvetsich alergenu, protoze z ceho myslis, ze ho ty vcely asi delaji?????? A navic tam se dostane i spousta alergenu z vceliho tela..... Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
18.6.05 22:42

Čauvec,
mě jeden včelař poučoval, že je několik druhů medu. To sice vím taky, ale:

nejvíc alergizující může být právě jarní, který včely vyrábějí z pylu získaného na jarních květinách (vyjmenovával přesně druhy, ale samozřejmě už nemám ponětí, o které šlo) a květech stromů, které patří k silně vonícím a lákajícím právě ty včelky..............bla bla bla - vyplynulo z toho, že když se jarní med srovná s medem později vyrobeným (¨přes léto a podzim¨/ nevím, jak je na tom lesní med), je podstatně míń dráždivý a tam by prý není důvod, aby k nějakým alergiím docházelo.

Celkem zajímavé poučení, ale stejně jsem a budu opatrná :) Na druhou stranu, divím se, kolik maminek dětem med dává už do prvního čaje..........a jsou si naprosto jisté, že dělají pro své dítko to nejlepší.........

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.6.05 07:25

Ahoj, určo se to nemá s medem přehánět ani později.
Známá med používala jako sladidlo na cokoliv v domění, že je to mnohem lepší než rafinovaný cukr (kaše, ovocné saláty, nápoje atd).. Mno a ty dětské zuby to prostě nezvládly..
Přitom dělala to, co se tehdy doporučovalo.
„Med je nejlepší sladidlo - je to skvělá a zdravá náhrada za cukr bílý“…
Takže všeho s mírou..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.6.05 10:11

Diky za odpovedi, ja ani med pouzivat nechtela. Vitek ma atop. ekzem a ani zatim neplanuju sladit. Kamaradka ale povidala, ze nechape, proc jeji sestra nesladi diteti cajik… treba medem a tak jsem se na to chtela zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí