Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny maminy, mám takový malý dotaz. Kojím malou a leze na mě asi chřipajzna, chci se zeptat, mohu si udělat čaj s medem a citronem? Slyšela jsem, že med by mimina neměly, tak se radši ptám, stejně med dostanou, sice jinak s cenzurou a filtrací ale přece. Pokud mi někdo může poradit budu ráda. Díky předem za odpovědi.
Marťa
Ahoj,
ještě kojím a mám manžu alergika ( na med a další věci), takže jsem byla dost opatrná hlavně první měsíce. Ale můžu říct, že med Jasmínce nevadil. Když si dáš trochu do čaje, neměl by být problém. Jasmínce spíš vadil ten citron, já jsem byla do porodu zvyklá si ho dávat do čaje a do vody opravdu hodně… Takže jsem se musela dost omezit.
Přeju Ti brzké uzdravení.
Já myslím, že pokud si ho dáš ty, tak by to vadit nemělo. Máte v rodině výskyt alergií? Při zavádění medu dětem by měl ze začátku projít varem, takže pokud ty si ho dáš do horkého čaje, tak to podle mého selského rozumu bude v pohodě:-) Ale ač zdravotník, s alergiemi nemám téměř zkušenosti.
Jsem alergik (exem), manzel alrgik (senna ryma) a Kuba osypany od svych 3nedel. Med se nam krute neosvedcil, tropicke ovoce sem ani nezkousela. Ale myslim, ze lzicka do caje nebude mit snad az takovy vliv. Ja jedla chlebik s medem na tlusto - je to moje oblibene.....
![]()
No zalezi na tom jestli mate doma nekdo alergii nebo ne. Pokud ne tak mylsim, ze by to nemel byt problem. Pokud ano tak bych to opatrne zkusila a uvidis jestli to mimi bude vadit.
Ja jsem pri kojeni normalne jedla med primo na lzice (kdyz jsem byla nastydla) a vse v pohode.
Verveve