Meditace - pomohly Vám?

444
6.2.16 10:35

Meditace-pomohly Vám?

Ahoj. Občas potřebuji zkrotit myšlenky, najít rovnováhu, zvýšit sebedůvěru. Ráda bych různé životní těžkosti řešila v klidu a s nadhledem. Jakou máte zkušenost s meditací? Pomáhá Vám v těchto situacích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32
6.2.16 19:58

Taky by mě to zajímalo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
11.11.16 23:37

Podle mne pomáhá, ale já mám tak rychlé myšlenky, že se mi meditovat moc nedaří. Máte to někdo podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
12.11.16 08:42

@rayon Meditace nesouvisí s rychlostí myšlenek, ale s pozorností, ta je schopná sledovat pomalé myšlenky stejně jako rychlé. Je třeba si je uvědomit a sledovat je, uvědomit si to místo za nima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
12.11.16 13:46

Co to chápu já, tak to co píšete není meditace. Meditace je naopak myšlenky vypnout a sledovat například vlastní dech, to je nejjednodušší známá metoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
12.11.16 14:15

Pomaha. sice mam porad pocit ze to „neumim“, coz je pochopitelne v souvislosti s meditaci nonsens, ale pomaha to neskutecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
12.11.16 16:01

@rayon Dnešní výraz meditace má mnoho významů… to, co píšeš, je jedna z meditačních technik. Soustředěnim se na něco.. dech, bod na zdi, šum větru, kapání vody… unikáš od těch myšlenek. Furt je to ale potřeba něčeho k přerušení něčeho jinýho…
Meditace určitě neni myšlenky vypnout, teda ne snažit se o to je vypnout. Myšlenky nemít určitě je průběh meditace.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
12.11.16 16:02

@LKL Co je meditace nonsens? Význam slova znám, ale smysl ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
12.11.16 17:02

@Emno nic :-) vyznam vety je ze je nesmysl si myslet ze meditovat neumim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
12.11.16 19:35

@LKL Už rozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.21 20:36

Ahoj, a proč se musí u meditace sedět a ne třeba ležet a předsatvovat si to vše?

• Citovat
  • Upravit
103
12.1.23 03:56

Trable v hlave - meditace

Ahoj, posledni dobou si uvedomuji, jak strasne moc si veci beru k srdci a neustale premyslim nad necim, co se stalo a ne a ne to vypustit z hlavy. Napriklad nastvany zakaznik, kdy chyba neni na me strane, ale ja jsem ta osoba „na rane“ a musim to s nim vykomunikovat. Kamoska mi doporucila, ze ji pomaha meditace, aby jednotlive sotuace hodila za hlavu. Mate nejake doporuceni, neco odzkouseneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.1.23 07:23
@lacri píše:
Ahoj, posledni dobou si uvedomuji, jak strasne moc si veci beru k srdci a neustale premyslim nad necim, co se stalo a ne a ne to vypustit z hlavy. Napriklad nastvany zakaznik, kdy chyba neni na me strane, ale ja jsem ta osoba „na rane“ a musim to s nim vykomunikovat. Kamoska mi doporucila, ze ji pomaha meditace, aby jednotlive sotuace hodila za hlavu. Mate nejake doporuceni, neco odzkouseneho?

Proc je bdela pozornost lepsi nez cokolada, Pospes si a medituj - fajn knihy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
12.1.23 07:57

@lacri S meditacemi jsem se nikdy úplně neztotoznila, ale cvičím jógu (na závěr máš relaxaci) a přináší mi stejný efekt jaký ty pozadujes. A navíc spojit příjemné s užitečným (i si zacvicis). Konkrétně jedu podle youtube Still on the Way.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.1.23 08:27

@Baba dekuji, kouknu
@Perníček22 a je to tedy pro tebe ta relaxace, ktera ti pomaha nad vecmi zbytecne nepremyslet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová