Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky,
to naše mládě se v noci pořád tak vrtí a vrtí a vrtí a fňuká, ach jo. (Nedávno jsem zakládala diskusi, že už z toho nevyspání nemůžu).
Tak mě napadlo, co mu pořídit do postýlky medvěda? On plyšáky má malé, největší je tak velikosti dospělé mužské pěsti, jsou z kolotoče, hrazdy a tak, ale moc se s nima nekamarádí, teda občas je okusuje a to je vše. Takového toho muchlíka do postýlky zahodil někdy před 4 měsíci. Velkého medvěda nemá. Usíná s plínkou, s tou se muchlí, když usne, seberu ji, bojím se udušení.
Ale říkám si, že třeba v noci jak se vrtí, tak se přitulí k velkému medvědovi a uklidní se, nebo aspoň nebude narážet do těch tyček… Ovšem, když s plyšákama moc nekamarádí, tak aby to nebyla zas zbytečná investice…
Co myslíte, pomůže to třeba, máte s tím zkušenost?
Tak prvně bych mu nebrala tu plínku, pokud je naučený usínat s ní a pak se vzbudí a plínka nikde, tak právě může kňučet… Nemyslím, že by se s ní udusil ![]()
Plyšáků má Majda plnou postýlku, kolikrát si tam za den nanosí úplně hromadu a musím je vyndavat, jinak už by se tam sama nevešla=)
S jedním usíná, že ho drží v náručí a zbytek dělá dozor.
taky bych mu plínku nebrala.Kačka s njí spí dodnes,dokonce i ve školce a jednu dobu musela mít 2
Jo a k tomu má 3 plyšáky na spaní ![]()
Já bych mu taky tu plínku nebrala,Adámek jí měl dost dlouho.teď má plnou postel plyšáků
A s jedním spí v náručí.Máme to jako Pipet.Ostatní dávají pozor.
Nebo má polštářek na mazlení na kterém usíná.některé děti potřebují něco šmrdlat o pusinku ![]()
taky bych nechala neco na muchlani…plinkou se ti urcite neudusi…pokavad je na nu zvykly tak bych nechala ![]()
No on nemá ještě rok, tak možná přijdou plyšáci později.
Plínku mu beru tak hodinku po usnutí, většinou ji má smuchlanou pod břichem, spí na něm. Někdy na boku a má ji pod rukama a to bývá docela spocený, ono ho to i zahřívá.
Ale ok, zkusím mu ji nechat, i když mám nějak pořád strach no.
Ale třeba budou klidnější noci ![]()
PS: I když s plínkou usíná už ty zhruba 4-5 měsíců a úplně blbě spí tak poslední dva.
Zkusila bych mu jí vytáhnout a položit pak k pusince aby se o ní mohl šmrdlat
Náš malý spal s plenkoupřes celou hlavu strašně dlouho ![]()
Znám tolik dětí, který spí s plínkou! Nikdy se žádný neudusilo, neboj
Buď ráda, že něco takového má a myslím, že když mu ji vezmeš, tak ji pak v noci hledá a chybí mu k usnutí.
Tak jste mě přesvědčily
dneska mu plínku nechám v dosahu ![]()
Hodně taky dělá, když mu vypadne dudlík, to začne fňukat do pěti minut a na to asi plína nepomůže ![]()
MaryClementine píše:
Tak jste mě přesvědčilydneska mu plínku nechám v dosahu
Hodně taky dělá, když mu vypadne dudlík, to začne fňukat do pěti minut a na to asi plína nepomůže
to je holt úděl dudlíkových dětí-to děljí taky skoro všechni dudlíkáci
Až bude starší tak si ho tam naučí vracet-měli jsme v postýlce 3 aby vždy na nějaký dosáhl nebo abych ho nemusela v noci hledat zapadlý ![]()
verenika píše:MaryClementine píše:to je holt úděl dudlíkových dětí-to děljí taky skoro všechni dudlíkáci
Tak jste mě přesvědčilydneska mu plínku nechám v dosahu
Hodně taky dělá, když mu vypadne dudlík, to začne fňukat do pěti minut a na to asi plína nepomůže
Až bude starší tak si ho tam naučí vracet-měli jsme v postýlce 3 aby vždy na nějaký dosáhl nebo abych ho nemusela v noci hledat zapadlý
Jo, tak to jsem taky zkoušela, ale nezabralo, ztrácely se permanentně všechny čtyři a stejně fňukal, podle mě je částečně odstrčil a částečně různě zašantročil ve spánku, ráno je měl např. v nohách spacího pytle, za postelí, apod., takže teď má jeden a druhý mám na nočním stolku, kdybych v noci ten první nenašla.
me si teda prcek uz da do tlaminky dudela sama…ale prave tou plinou sem ji jak dyby zajistovala dudlik…namuchlala sem ju pred dudana..a on tam drzel.. ![]()
mikitaa píše:
me si teda prcek uz da do tlaminky dudela sama…ale prave tou plinou sem ji jak dyby zajistovala dudlik…namuchlala sem ju pred dudana..a on tam drzel..
Ale to se ti nemohla moc otáčet, ne? To tu plínu odsune nebo tak, mně se tohle děje v kočárku, muchlá se před usnutím s plínou a kolikrát si za ten dudel „zatrhne“ a vyhodí ho. Jinak zandat si ho umí taky, pokud ho najde
což v noci někde kdovíkde v postýlce moc nejde.
MaryClementine píše:mikitaa píše:Ale to se ti nemohla moc otáčet, ne? To tu plínu odsune nebo tak, mně se tohle děje v kočárku, muchlá se před usnutím s plínou a kolikrát si za ten dudel „zatrhne“ a vyhodí ho. Jinak zandat si ho umí taky, pokud ho najde
me si teda prcek uz da do tlaminky dudela sama…ale prave tou plinou sem ji jak dyby zajistovala dudlik…namuchlala sem ju pred dudana..a on tam drzel..což v noci někde kdovíkde v postýlce moc nejde.
tak dát dudel na takový ten krátký řetízek určený přímo na to, připneš na pýžo a malej se to naučí najít.
![]()
Ewule0712 píše:MaryClementine píše:tak dát dudel na takový ten krátký řetízek určený přímo na to, připneš na pýžo a malej se to naučí najít.mikitaa píše:Ale to se ti nemohla moc otáčet, ne? To tu plínu odsune nebo tak, mně se tohle děje v kočárku, muchlá se před usnutím s plínou a kolikrát si za ten dudel „zatrhne“ a vyhodí ho. Jinak zandat si ho umí taky, pokud ho najde
me si teda prcek uz da do tlaminky dudela sama…ale prave tou plinou sem ji jak dyby zajistovala dudlik…namuchlala sem ju pred dudana..a on tam drzel..což v noci někde kdovíkde v postýlce moc nejde.
![]()
To bych zrovna na noc nedávala
Když se prcek přetočí tak ho to bude akorát tlačit ![]()