Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@SandyL já se právě taky začala hrozně sledovat a nejradši bych dala pryč všechny pihy do jedný. No změny tam možná budou. Tři mám na zádech a tam si tolik nevidím. Jako větší nejsou ale barva je možná jiná. Na břiše se taky určitě změnili, ale mě se mění opravdu všechny pihy postupem času. Nooo je to na palici viď. Také na tebe budu myslet, ale určitě to bude dobrý věřím tomu
![]()
Tak mi dnes řekli, že bez šance mít výsledky dříve, že musím opravdu počkat těch celých 14 dní…
že dříve to nechodí ![]()
Já poprvé čekala 16 dní. Už jsem byla hotová z toho čekání. To je na tom to nejhorší ![]()
Tak dnes to je 14 dní a výsledky klinika stále nemá. Šílené!!!
@SandyL píše: Více
Tyjo, já jsem dělala ve zdravotnictví v soukromém sektoru a výsledky z laboratoří jsme v 90% měli vždy do týdne….
Ahoj, histologie trva tak dlouho, protoze musi nashromazdit dostatek vzorku, aby je mohli ve stroji zpracovat (odvodnit). Vzorky se pak opet embeduji do vosku, prorezavaji, barvi (tj zase zavodnuji), trva to cele opravdu nekolik dni. Pak musi prohlizet pod mikroskopem a pripadne fotit a vytvorit zaver. Neni to zadna automatizovana biochemka. To jen na vysvetlenou. Drzim palce, at je vsechno v poradku
@lucky one Takže v době zpracování a v negativním výsledku není přímá úměra?
@Evkad Je možné si vyžádat u laboratoře i tzv. druhé čtení nebo hned po výsledcích vzorek likvidují? Tušíte?
Tak co? Už mate výsledky? Já jsem byla dnes po roce na kontrole a s jedním znaménkem musím taky na vyříznutí, znaménko které mám od dětství a nikdy jsem si ho ani nevšimla, doktorka říkala že je hodně šeredný a co nejdřív musí ven ![]()
Moc všechny zdravím a ještě jednou děkuji za Vaše reakce! Histologie ukázala dysplastický névus.
Ahoj, holky co rikate na tuhle pihu? Na prevence chodim jednou rocne, nikdy jsem pihy nejak moc neresila, ale ted z nich mam nejak vic strach. Z tyhle obcas roste slaboučkej chloupek který trhám, coz jsem zjistila, ze by se nemelo. ![]()
@Anonymní píše: Více
Nelze to podle fotky hodnotit, pokud chodíš na kontroly strach mít asi nemusíš …. Mne teď odstraňovali 2 znaménka, které vypadaly úplně bezproblémově a obě byly dle histologie velice nebezpečné, naštěstí zavčas odstraněné … pokud mas strach zajdi si na kožní ![]()