Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Toma18 já tu zkušenost mám a bohužel nepomohl
ale záleží na tom, o jaké obtíže se jedná - jestli nemáš žádné větší problémy a jen se chceš např lépe vyspat, tak by zabrat mohl
stejně jako každý takový bylinný preparát.
Já měla vyloženě poruchu spánku, zkusila jsem snad vše, co na trhu bylo, vždy to zabralo na tři týdny a zase prd
Nakonec jsem skončila s prášky na předpis, co jsem brala asi čtvrt roku a ty zabíraly skvostně ![]()
@Bídžej mě umřela před dvemi měsíci a něco maminka a ještě stále nejsem fit. Dostala jsem prášky na spaní, krásně zabírají a to beru jen 1/2 tabletky. Snažím se to omezit, ale jde mi to málo, někdy usnu sama bez, někdy se budim a pretrpim to, někdy usnu sama, ale pak se vzbudim a musím si ho vzít později. Beru je ale už druhy měsíc a prý by se to nemělo, tak jsem chtěla zkusit něco přírodního… K doktorce pro jiné půjdu příští týden.
@Toma18 uprimnou soustrast
tak to se obávám, že ti melaton nepomůže. Já měla od lékařky Trittico. Je to malá tabletka, co se dá rozložit na tři mini kousky a stačila mi 1/3 a spala jsem 8 hodin. Akorát k tomu nesmíš brát třeba antidepresiva nebo jiné léky (zmiňuji kvůli úmrtí, nevím, jak na tom jsi). A dá se to brát dlouhodobě, což je výhoda
u mě odezněly potíže za cca 3 měsíce a to jsem se s tím trápila skoro 6 let ![]()
Než se dostaneš k doktorce, zkus si koupit spíš spací čaj, načti si spánkovou hygienu a taky můžeš zkusit meditovat. Po takovém traumatu to chce se naučit zklidnit. Je mi líto, že tě to potkalo a držím palce, ať je brzy lépe ![]()
@Bídžej děkuji moc. Jeden den je to lepší, druhy den je to horší, nejhorší je ten spánek. Cítím se unavene, klidne i usnu normálně, ale pak se v noci budim a jsem nervózní a nesva ![]()
Na dobrý spánek si dávám pravidelně kratom v jiných zemích používaný jako nakopávač energie používaný například místo alkoholu nebo kávy. Levně se dá koupit z obchodu kratomlevne. cz Doporučuji ho pro lepší spánek opravdu vyzkoušet, jsem díky němu zase v pohodě a nejsem nervózní. Výborně funguje při depresích, mám to sama vyzkoušené.
@Pavlickovaha presne tak, delam to same, je to zazracn aby bylinka ovsem ted nam i zakazali nas Slovensku. A tady jednaji, nechapu absolutne o co jim jde. Alkohol je daleko horsi, tohle je jen prijemna bylinka ktera pomaha a nikdo na ni nikomu neublizuje. Dokonc e jsem dnes sama zalobovala u koordinatorky protidrokove komise, ze mi to pomohlo na panicke ataky a ze doufam, ze to nezakazi ale udelaji z toho potravinovy doplnek. Kdybys chtela tez zatlacit tak email zde vedralova. jarmila@vlada.cz