Měli byste vědět - éčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
jojo taky jsem dnes koukala. Teď se cpu gumídkama a koukám,jsou bez éček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tyto potraviny jednou vymřeme a je to všem úplně jedno, stačily by pravidelný kontroly a velký pokuty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víte holky, myslím si, že za posledních 25let se potraviny výrazně zhoršili, a myslím si, že to to má za následek spousty nemocí v populaci. My s tím pramálo uděláme, to bysme nemohli koupit dnes nic, ale občasné varování je na místě. Dřív nebyly hyperaktivní děti, nebylo tolik rakovin a alzheimrů jako dnes, všechno souvisí se vším, a můj názor je, že vše pochází z potravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nechápu, jak můžou tyto potraviny vůbec přijít do prodeje, pokud zjistí, že obsahují cokoli co způsobuje hyperaktivitu,ADHD a já nevím co ještě.
Docela mě zarazilo, že ukazovali i docela drahé výrobky - třeba ty džusy pfanner tam bych to vůbec netipovala.
- Citovat
- Upravit
Třeba blbý balený loupáky makovky, koláče a spol. Vždyť to je odstavců popsaných, co to obsahuje, přitom je to ze základu jen z mouky, mléka, droždí, cukru…Jen aby to vydrželo, je tam chemie. To mi strašně vadí, nekupuju to, ale taky pevně doufám, že pečivo volně prodejné nebo u soukr. obchodníků to neobsahuje..KDO VÍ..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda díky za odkaz. Za sebe můžu říct, že jsem se ,,oprostila od kupování kravin,, a jsem ráda. Jasně, že občas něco koupím, ale nějak jsme se rozhodla před pár lety, že budu kupovat potraviny, co jsou ,,nutné,, a to ostatní nekupovat. Třeba ty juicy apod.
- Citovat
- Upravit
Jo, jo konzumujeme sajrajty. Vyrobci argumentuji tim, ze obsah dane latky v potravine neni pro zdravi nebezpecny jenze nikoho netrapi, ze vy nesnite jen jednu danou potravinu, ale x dalsich a pak se to v tele kumuluje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tohle kontroluju, ale občas si říkám, jestli to ty výrobci nešidí a nenapíšou, že jsou tam např přírodní barviva a nedají tam svinstvo.. Začala jsem kontrolovat etikety jak začali dávat jste to, co jíte a občas nestačím zírat, z čeho je „jídlo“ složené.. hafo blafů, škrobu a pod. Teď si občas připadam jak cvok, ale kontroluju vše nejen pro mládě. A fakt to za to stojí, se podívat, co a jak. Např ovocný jogurt..ovoce 0, samé náhražky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Víte holky, myslím si, že za posledních 25let se potraviny výrazně zhoršili, a myslím si, že to to má za následek spousty nemocí v populaci. My s tím pramálo uděláme, to bysme nemohli koupit dnes nic, ale občasné varování je na místě. Dřív nebyly hyperaktivní děti, nebylo tolik rakovin a alzheimrů jako dnes, všechno souvisí se vším, a můj názor je, že vše pochází z potravy.
Tak v tom máš naprostou pravdu. Když byl kluk malý, tak jsem si éčka v jeho stravě bedlivě hlídala, kvůli hyteraktivite, ale teď už to tolik nejde, by umřel v dnešní době hladem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda je to prasárna, nic jinýho. ted jsem to dokoukala celý- ty žvejky jsme nevěděla, žvejkám dost, naštěstí jiný, ale ty asi nebudou úplně košer ![]()
- Citovat
- Upravit
Jinak jsem ráda, že jsem od malička dětí ta ,,přísná trapná matka co řeší kraviny,, a nedávám jim téměř žádné srágory typu bonbony a barevný slazenýpití, fuj
- Citovat
- Upravit
A na počest „Ečkám“ jdu sníst Skittles
Přece nebudu čekat,až přijede můj se služebky a bude tím krmit aj prcka.
já být hyperaktivní můžu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit