Měli byste vědět - éčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gina108 píše:
Kterejma, ať vím co koupit.
Jsou to SugarLand z Lidlu. Vizáží jako Haribo medvídek,podle mě i stejně chutná a cena 300g asi 28Kč? No ale ať nelžu: gluk.sirup,jedlá želatina,kyselina citronová,mléčná,přírodní aroma,ovocné a rostlinné extrakty/černý bez,hr.víno,čer.rybíz,mrkev,kukurma,paprika,kopřiva,špenát/rostlinný olej,protispékavé látky-včelý vosk a karnaubský vosk. Bez um.barviv a přírodní aroma,může obs.stopy mléka,lepku. Noa teď mi někdo řekněte,jestli je to fakt bez éček,protože ona jsou schovaná snad všude ![]()
Jinak jsem si dnes dala zkušební dTest zdarma a tam dokonce i Lidlácký kečup vyšel jako druhý nejlepší po Kand,který kupuji,protože mi chutná a ejhle on je z těch hrůz nejlepší
. Jenže mi je líto dát 8 set za rok,ale člověk by si početl,dost o tom časáku uvažuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda ,,medvidci,, jsou vůbec dobrý, nemají ani moc tuku- hlavně ty nezdravý jako maj sušenky a podobný srágory
- Citovat
- Upravit
@lucie.t píše:
tak ja myslim, ze neni treba se krizovat nad kazdym eckem, ne kazde je skodlive, ze. a naopak.. kdyz neni ve slozeni zadne ecko, jeste to neznamena,ze tam nic skodliveho neni. onen konzervant tam nemusi byt napsan jako E???.
tak ze nehazet vsechna ecka do jednoho pytle
Přesně tak, ne všechna éčka jsou škodlivá a naopak, věc, co není pojmenovaná jako éčko, taky může být na závadu… nejlépe je vybírat potraviny s co nejprůhlednějším složením, čím méně všeho možného obsahují, tím lépe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
DObrej odkaz, akorát mě překvapuje, že je tak škodlivá košenila. Je to sice z krovek brouků, což někomu muže přijít jako eklhaft, ale že by to způsobovalo hyperaktivitu?![]()
Já si z holky dělala srandu,že jak ji chutná krovka z brouka,no hleděla na mě. Od té doby kupuji jen bílé jogurty a dávám domácí marmeládku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucie.t píše:
tak ja myslim, ze neni treba se krizovat nad kazdym eckem, ne kazde je skodlive, ze. a naopak.. kdyz neni ve slozeni zadne ecko, jeste to neznamena,ze tam nic skodliveho neni. onen konzervant tam nemusi byt napsan jako E???.
tak ze nehazet vsechna ecka do jednoho pytle
Tak jasně, ale nauč se je, že? http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
No bohužel je umění sehnat i tu blbou šťávu bez éček. V Lidlu prodávali levnou a dobrou šťávu zn Dizzy a ty kurwy Lidlácký ji přestali od toho výrobce brát, od ledna tam prodávaj jen sračkoidy
Mojem áma tam chodí skoro denně a taky si stěžuje,že co je kvalitní a dobré,tak nahradí levnějším výrobkem,kterej je na
. Už tam pomalu přestává chodit. Holt síla trhu je v lidech a kdo chce levné šmejdy
. Já se také snažím poohlédnout po lepším jídle,nekupuji sladkosti a džusíky apod. Naštěstí mi skoro 2leťák baští jak kyselina ovoce a zeleninu v syrovém stavu,takže mu dám mrkev místo bonbonku a je to. Neříkám,že nekoupím sladkost,ale většinou pak skončí ve mě,když se nudím
,viz medvídci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Tak jasně, ale nauč se je, že? http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek
Dobrej odkaz,zrovna jsem dneska po té reportáži též najela na jejich stránky. No já to vidím asi tak. Uděláme si tabulky a pak to budem kontrolova při nákupu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, holky, je to na zvážení každé, co bude číst, co kupovat, co jíst. Jen jsem dala odkaz, který mě zaujal a překvapil. Já taky dost čtu složení, vybírám, o něčem nemám naopak ani páru. Ale štve mě to, sousedka má třeba nepříjemnou lupénku, chudák, v dost hrozném stavu, a strava jí to dost ovlivňuje, takže si myslím, že je toho půl napůl, co je nezdravé, co zdravé a co zase škodlivé. Je to zkrátka potrav. byznys, pokud potravina zakázána nebyla a jde na dračku, je levná, tak se bude prodávat jak divá..
Zdraví zdar !!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
z toho co do toho jídla cpou všichni jednou pomřem a pročpak to asi dělají??,já myslím že by to šlo jíst a vyrábět i beztoho,ale to by pak lidé nebyli nemocní nikdo by nedotoval farmaceutické firmy nákupem předražených léků které stejně neléčí příčinu ale důsledky,lidé by nepotřebovali drahá vyšetření a operace,ti nahoře nás nepotřebují zdravé a svobodně myslící,potřebují hloupé marody totálně závislé na „medicíně“ lécích a co hlavně být pěkně poslušný a jít si nakoupit v akci ty skvělé potraviny z hypermarketu a žrát a žrát a žrát,je to hnus ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to je hnus
Ty žvýkačky by mě taky nenapadly…A výroba konzervantu z toulenu-čl.neví,jestli se má smát nebo brečet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Ale prosím tě… my se snažíme jíst většinu potravin bez těch špatných éček a bez konzervantů a co nejčistších a jde to docela v pohodě… a hlady určitě netrpíme… chce to jen vybírat, nekupovat polotovary, vařit víc přírodně, bez pomoci chemie a nevěřit reklamám v televizi…
Víš kolik je skrytých ecek v těch potravinách, které jsou napsané jinak než Ečíslo ? Dávám si pozor na to co kupuju a sladkostí dostává minimum, protože taková tabulka čokolády s ním dělá divy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, je to hnus a neuvěřitelný podraz na lidi - nejen že to škodí (samozřejmě Ečkem jsou označeny nejen ty škodlivé látky) ale navíc hodně z nich jsou látky návykové, tzn. že nás pozření takové potraviny vícekrát za sebou nás nutí jí kupovat a jíst dál a dál, což výrobci potřebují, neb to zvyšuje prodej. Že je to na úkor našeho zdraví je tak moc netankuje protože jak řekli v Černých baronech - „Lidí je jako sra*ek“ takže tak…
Je to jen na nás jak s tím naložíme. Osobně si dávám hodně velkýho majzla co koupím a jak tu bylo výše napsáno, dost mě štve když už najdu nějakou alternativu něčeho, že brzo zmizí z pultů a je nahrazena nějakým levným šmejdem, jak já říkám, chemickým pokusem a ne potravinou ![]()
Ale není pravda že s tím nic nenaděláme - mám možnost volby ale bohužel to spousta lidí buď z nevědomosti nebo někdy i z pohodlnosti nedělá a sáhne radši po nějakém polotovaru než uvařit něco čerstvého.
Moje cesta je tato - kolem džusů, limonád, barevných bonbonů, tavených sýrů, polotovarů apod. chodím velkým obloukem. Kupuju čerstvou zeleninu, mouky, rýži, maso, ovoce - prostě „vařivo“. Jako jo, zabere to nějaký čas, peču si hodně i pečivo sama. ale když si na to člověk zvykne, lze se alespoň částečně vymanit z toho o co jde výrobcům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A rozhodně není nutné stát půl dne u sporáku, pokud jsem třeba zaměstnaná nebo nemám tolik času. Je spousta jídel, i klasických, které se dají udělat rychle, zdravě a bez chemie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit