Parní žehlička dělá málo páry

Caty
19.5.12 21:06

parní žehlička dělá málo páry

Holky, mám novou žehličku od tefalu a přijde mi, že nedělá skoro páru. Přijde mi, že zpočátku dělala páry jak hrom až se mi dělala louže pod prknem, ale ted při žehlení pára stále slábne a slábne. Nastavený to mám furt stejně. Voda dolitá, na ten odpad vyčištěno, reset zmáčknutý, ikdyž tedy nevím na co je, ale nahřeje se, udělá hodně páry a pak páry čim dál mín až skoro žádná není. Je to tak normální nebo je rozbitá? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
598
19.5.12 21:16

Asi blbej dotaz, ale nechas ji ze zacatku spravne „nabehnout“? Taky mam parni od Tefalu a nemuzu si stezovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.5.12 21:17

Jak myslíš zezačátku a správně naběhnout? :think:

• Citovat
  • Upravit
Caty

• Citovat
  • Upravit
Caty

• Citovat
  • Upravit
540
19.5.12 22:15

Mám podobný problém…jestli pářila jak parní lokomotiva možná měsíc dva, ale postupně čím dál míň. Žehlím pohodlněji jen díky parnímu rázu. Nedávno mi odešel termostat a měla jsem ji na opravě. Pan opravář ji opravil,vyčistil a vzkázal nenechávat vevnitř vodu i když mě teda nikdy nejde vylít úplně, a prý používat destilku…byť se Tefal chlubil,že jede na obyč vodu. Po jeho vyčištění to je zatím dobrý, ale opět to páření trochu ustává.

Doporučuji tu destilku, často případně po každém žehlení dělat samočištění (dle typu žehličky - u té mojí stačí vyndat tu tyčinku selfclean a žehličku mít nad dřezem, aby měl ten sajrajt kam jít) a občas tam nalít citronku (kys.citronovou)- pomohlo to na mámy žehličce, která má stejnou jako já. Nechala jsem tam tu citronku trochu naředěnou vodou přes noc a druhý den udělala samočištění, pak opakovaně samočištění s vodou. Šla rezavá voda a páří líp. Jen nezaručím zda ta citronka při častém použití neudělá větší škodu. U té mamky žehličky jsem to dělala jenom jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.5.12 23:35

nO, my tady máme hoooodně tvrdou vodu, tak že by to bylo tím? Tu tyčinku jsem umyla ale nevím jak jinak samočistit??? :think: a vodu vylít? No to bude něco tedy, je to celkem těžké a musím to uplně obrátit tedy a vylít otvorem kudy se nalívá? Ježiš, to je teda něco.

• Citovat
  • Upravit
18794
19.5.12 23:58

@Caty pokud máte hodně tvrdou vodu, tak do žehličky určitě dávej destilku… a samočištění se dělá tak, že žehličku hodně naplníš vodou, rozpálíš na max a pak nad dřezem vyndáš tu tyčinku… voda s párou vyteče skrz parní otvory a mělo by být vyčistěno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.5.12 00:06

Promiň, skrz parní otvory co jsou v té žehličce nebo v tom generátoru jak je ta tyčinka?
Chjo, se mi musí všechno sr… Počítač nový byl rozbitý a ted žehlička. Mám jí 2 týdny :zed:

• Citovat
  • Upravit
Caty
20.5.12 00:07

Jo a ještě by mě zajímalo, na co je tam ten čudlík RESET?Já jsem si nechala návod v Praze. :zed: a na netu ho nemohu nikde najít.

• Citovat
  • Upravit
18794
20.5.12 00:12

můžeš mi hodit odkaz jakou žehličku vlastně máš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.5.12 00:16
  • Citovat
  • Upravit
Caty
20.5.12 00:16
  • Citovat
  • Upravit
18794