Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pandulka píše:…pod to se můžu podepsat, jako opravdu pozor na všechny komerční vydřiduchy a rychlokvašky!!! Nemusíš nikomu platit za to, že změníš svůj živ. styl. Naopak, ono to jde docela za levno, ne-li zadarmo. Hlavní je tvé přesvědčení. Mimochodem moje vaření (výše zmíněno) nakonec vyšlo na méně než klasika v podobě haldy pečiva, tatranek, hotovky…
Takže jde to i jinak, než doporučují rychlostudovaní výživoví poradci po víkendovém kurzu:)
Taky pracuji na podobném problému. Po prvním dítěti jsem měla nahoře asi 25kg, dolů jsem dala cca 30kg. Trvalo mi to rok a kousek, ale pak jsem otěhotněla znovu a po druhém dítěti zůstalo nahoře 33kg. Takže jsem si před pár týdny stanovila za cíl dát dolů těch 33kg. Zatím mám dole něco přes 6kg. Co týden, to kilo dolů.
Mám trochu jinou strategii. Nesnáším kdejaký suchary a jáhly a jiný hnusný nechutný sr@gory, natož nějaký cvičení, který mě nebaví a budu u toho smrdět a potit se jako prase. To není nic pro mě.
Takže jím to, co mám ráda, normálně snídaně chleba + šunka, dám si sváču a normální oběd, odpoledne už jen svačina v podobě někdy salátu s masem (kuře), někdy se sýrem, někdy něco jinýho, ale každopádně po 17.hodině nejím. Za ten měsíc a něco jsem měla sladké jen 2×. Jednou na oslavě kousek dortu (krájel se dort) a pak jednou minivetrníček. Toť vše. Nejdřív to byl docela brutus, ale teď po víc jak měsíci jsem si zvykla. Váha jde pomalu dolů, jak jsem psala, to kilo za týden je akorát. Už jsem to sundala jednou, dám to dolů podruhý. Jinak já teda ani předtím nejedla nijak moc, spíš míň, ale je fakt, že problémem bylo asi blbý načasování - večer, když jsem měla klid a děti šly spát. Chtěla jsem se aspoň jednou za den najíst v klidu, ale z hlediska diety to není dobře.
Jinak už se těším, až se zase vejdu do starých věcí, už i teď, po těch 6 kg dole mi začínají padat kalhoty a to je fajn pocit. ![]()
@Pinkie já jáhly můžu jíst teda pořád a ve všech podobách - zahustit polévku, rozmixovat, zapečené jáhly, jáhlový koláč, jáhlová kaše ke snídani. Ochutnalas je někdy jinak než třeba jako zavářku v polívce ze šk. jídelny? ![]()
@ttynuse Takze ty se cpes zeleninou, kurecim, lososem a polevkami a mas vahu jakou mas? Nechci te srazet, ale napred by bylo namiste priznat si realitu, to je nutny prvni krok, pak muzes zacit delat zmeny. Drzim ti palce ![]()
ps mne pomohla suplemetace vitaminem D ke zvladnuti chuti a pak maximalni osekani sacharidu - opadalo ze me 16kg asi za 4 mesice (zacinala jsem podstatne niz nez ty). trik je v tom, ze jak na taliri nemas ten knedlik, snis petinasobne mnozstvi zeli, nejsou tam brambory, snis 3× vic salatu atd atd, takze vlastne delas dve prospesne veci najednou
@ttynuse zkus STOB, ti se mi zdají absolutně nejlepší. A jinak co nejvíc jakékoliv zeleniny, na syrovo, ovoce dopoledne, hodně pít, a omezit přílohy. chodit, chodit, to je nejlepší sport pro lidi s nadváhou a dá se provozovat kdykoliv kdekoliv. Svižně co to jde, a klidně hodinu dvě.
A jak jsem dočetla - omlouvám se. U tebe to bude skutečně špatný styl stravování, nepravidelnost a tělo si dělá zásoby. Doporučuji večer nachystat jídlo do práce - do krabiček s sebou. Pěkně snídani, svačinu a oběd. A dodržovat dobu. JInak tp asi nepovolí.