Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, ceka me stimulace na IVF Menopurem, vcera jsem vyfasovala „nadobicko“. Dr. rikal, ze muzu injekce pichat doma, ale kdyz jsem videla ty jehly, ampule…tak me to lehce vydesilo. Jak jste to delaly vy? A hlavne, jak jste se pri stimulaci Menopurem citily? Dekuju za jakekoliv info.
Ahoj Aknel,
nebo, to bude v pohode. Urcite to zvladnes. Mne se pri prvni injekci sice trasla ruka jako omsdesatilete starene, ale pak uz to bylo v pohode. Ta prvni injekce byla asi nejhorsi, hlavne z hlediska psychiky- chce to se trochu prekonat. Ale ja jsem se radsi prekonala, nez abych byla na nekom zavisla a chodila to pichat treba nekam k lekarce nebo o vikendech do nemocnice. Ja jsem taky pichala Menopur, a to dokonce 150IU a mrkni na listu dole. Drzim palce.
Ahoj, určitě to zvládneš. Já jsem si sice pichala Puregon s penem a byla jsem taky obrovsky nervózní - psychika opravdu trpěla, ale zvládla jsem to a ty to taky určitě zvládneš. Pokaždé jsem si řekla, že musím a že když to zvládli jiné holky, tak já taky. Je fakt, že by to byla otrava pořád chodit k doktorce kvůli injekci - doma je to pohodlnější. Musíme toho pro vytoužené mimi udělat hodně, ale stojí to za to.T
Ahoj, taky mě čeká píchání do břicha ( decapeptyl)a mám z toho hrůzu. Nevím jestli se odvážím si to poprvé vůbec píchnout a jestli raději nezajdu k sestřičkám na instrukci. Kdy začínáš?
Ahojky, potřebuju radu. Dostala jsem Menopur 1200IU, měla jsem aplikovat první 4 dny 150 a pak 225, dostala jsem ty malé stříkačky ( inzulínky ) a vždy jsem natáhla podle čísla na stříkačky těch 150…teď mi sestřička dala na poslední dny Menopur 600 IU…tak se chci zeptat, mám natahovat zase podle stříkačky, i když logicky stejné množství podle stříkačky z 1200IU a 600IU by neměla být stejná dávka…prosím poraďte…děkuju!!!
@Tamuska dobrý den inekce mám teprve začít brát a chtěla bych se zeptat jestli ste po nich přibrala na váze. dekuji