Menší ledvina u plodu

5262
29.3.10 20:42

Menší ledvina

Ahoj holky, jsem ve 36 tt a dnes mi doktor řekl,že má malý zvětšenou jednu ledvinu, nevyjadřoval se k tomu, jen řekl,že to zkontroluje za týden, já byla v šoku,že jsem se ani nezeptala co to může znamenat… :-? Nemáte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5262
29.3.10 20:44

JSEM trdlo, prostě jedna je větší než druhá … ta větší je asi větší než by měla být vzhledem k tt, změřil ji a je 1,3 cm …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
29.3.10 20:56

ahoj,

myslím, že to žadný velký problém není, jen bude muset víc pít. Manžel ma jednu ledvinu větší a nikdy se to nijak neřešilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
29.3.10 21:03

ahoj zvětšená ledvina, to je široký pojem toho může být víc…byla bych ted klidná , jinak žít se dá bez problémů s jednu ledvinou, hodně lidí ani třeby neví, že má jenom jednu ledvinu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.3.10 21:50

Vidím to podobně jako cinkxa. Obecně by se snad dalo říct, že vrozená anomálie ledvin rovná se dieta. Jaká, to se ukáže až v dalších letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
29.3.10 22:01

sluni: náš maxík má zvětšenou ledvinku od narození a zatím žádný problém v tom není dr říkala že do půl roku se to srovná.kdyby ne tak by se s tím něco dělalo. že to má spousta dětí.takže není důůvod k panice myslím,určo to dr bude kontrolovat a kdyby něco tak by jste s tímněco dělali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
29.3.10 22:20

Zatím se neděs a v klidu prožívej těhu :-D Kubíčkovi pom porodu zjistili taky levou ledvinu menší, a teď jsme byli na kontrole a vše má v pohodě. Kdyby to bylo něco závažného, tak by ti to dr. řekli. Nejvíce se zjistí až po porodu. Hlavně se nestresuj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
29.3.10 22:21

pred chvili jsem odepisovala do podobne diskuse :o)
nic to neznamena u deti se to vetsinou po porodu upravi samo. Nam rekli ze to je v poradku na kontrole ve 3 mesicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5262
30.3.10 18:25

Holky, děkuji vám moc :srdce: :srdce: :srdce:
Moc jste mě uklidnily :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
30.3.10 19:29

Ahoj Sluni,

myslím, že holky mají pradvu. Nám našli zvětšení ledvinových pánviček, ale už je vše OK a doktor mi řekl, že u chlapečků jsou problémy s ledvinami a močovými cestami dost časté, ale že se to spraví buď do porodu nebo pár měsíců po porodu. Takže bych si s tím v tuhle chvíli opravdu nelámala hlavu a uvidíš, co ti řeknou příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5262
31.3.10 08:27

Díky Pimpi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.4.10 08:09

Ahoj Sluni,
tak naše malá už od 20 tt, měla velmi silně zvětšenou levou ledvinu, ale opravdu hodně, měla po tatínkovi zdvojený ledvinový systém. Tedy jednu ledvinu, ale v ní dvě pánvičky a tedy i dva vývody do močového měchýře. No a ledvina se pořád zvětšovala a zvětšovala, jak se tam hromadila moč. Přesto jsme šly my dvě na vyvolávačku tři dny před termínem porodu, už byla ta ledvina větší než žaludek, ale nefrolog (ten co ledviny sleduje) si myslel, že pro dítě bude nejlepší, když bude zcela donošené. Takže jsem porodila a čtvrtý den jí vzali na sono. A tady nastal problém, hned jsme byly převezeny na urologickou kliniku, zjistilo se, že moč neodcházela. naše mája měla v močovém měchýři záklopku, která byla zcela uzavřená, takže jí začala kolabovat i ledvina pravá. Naštěstí stačil půlhodinový laparoskopický zákrok a moč začala odtékat a v 10ti měsících byla ta špatná ledvina zase funkční téměř na 100% a je jen zvětšená. Ještě nás v listopadu čekal další zákrok, museli máje předělat močové cesty, ty dva vývody co má z té špatné ledviny byly moc nízko, takže se vzlínáním moč vracela zpět do ledviny, takže zákrok se jmenuje Dle Kohena (jestli to někomu něco řekne), trval čtyři hodiny, byly jsme týden připoutání k lůžku a ohadičkované (((-:, ale teď je vše ok, malá funguje bez sebemenších problémů, vše funguje tak jak má a jediné co nesmí, tak se musíme vyvarovat prochladnutí, takže žádné běhání v mokrých plavkách ((-: Tím vším chci říct, že to zvětšení je nepatrné a určitě bych byla v klidu a po porodu bych si vyžádala akorát vyšetření na sonu pro tvůj klid. Při druhé operaci jsem už čekala dvojčata, takže jsem měla strach, že budou mít taky tuto vadu, naštěstí se po porodu a vyšetření ledvin ultrazvukem toto nepotvrdilo (((-: Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
8.1.14 08:18

Ahoj Holky, pridavam se do skupiny maminek s detmi se zvetsenou ledvinovou panvičkou- zjistili to už ve 13.tydnu a ted se to potrvdilo ve 20tt. Byla jsem z toho špatná, i když vím, že to není nic moc vážnýho- každá komplikace zamrzi…snad bude vše ok- jako u vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí