Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den,
ráda bych se zeptala, jak prožíváte PMS, je mi 33 a ještě jsem nerodila, ale co mi se děje, vždy před MS, je něco šíleného, přijde mi, že jen 2 týdny v měsíci jsem v pohodě a jinak to je centrifuga. Největší problémy mám psychické, jako je smutek, pláč, nenávist k sobě a ostatním. Neužívám HA a nechci. Jak to máte vy? A pomáhá vám něco?
@Kristýn88 píše:
Hezký den,ráda bych se zeptala, jak prožíváte PMS, je mi 33 a ještě jsem nerodila, ale co mi se děje, vždy před MS, je něco šíleného, přijde mi, že jen 2 týdny v měsíci jsem v pohodě a jinak to je centrifuga. Největší problémy mám psychické, jako je smutek, pláč, nenávist k sobě a odplnenimstatním. Neužívám HA a nechci. Jak to máte vy? A pomáhá vám něco?
Mám dobrou zkušenost s bílými jogurty, kyskou, na které se vždy objevuje chuť, a vubec doplněním jidla, na které má tělo chuť..
Zkus kontryhel. Mě tedy HA vždycky parádně srovná (nálady, bolesti břicha, akné - všechno pryč), takže já na ní nedám dopustit ![]()
@unuděná píše:
Zkus kontryhel. Mě tedy HA vždycky parádně srovná (nálady, bolesti břicha, akné - všechno pryč), takže já na ní nedám dopustit
Doktor mi říkal, že HA mi pomůže, akorát, že už roky ji neberu a tak s tím nechci začínat, jenže takhle se žít nedá to je fakt. Už takhle trpím 2 roky. Mám pocit, že nic nezvládám, mám ve všem chaos a nejsem schopna si užívat tento hezký předvánoční čas, protože moje pocity jsou na zhroucení.
@Kristýn88 píše:
Doktor mi říkal, že HA mi pomůže, akorát, že už roky ji neberu a tak s tím nechci začínat, jenže takhle se žít nedá to je fakt. Už takhle trpím 2 roky. Mám pocit, že nic nezvládám, mám ve všem chaos a nejsem schopna si užívat tento hezký předvánoční čas, protože moje pocity jsou na zhroucení.
No a když jsi jí brala, tak to bylo v pohodě?
Proč by mělo vadit, že jí začneš brát znova?
@unuděná píše:
No a když jsi jí brala, tak to bylo v pohodě?
Proč by mělo vadit, že jí začneš brát znova?
Když jsem jí brala, tak to bylo v pohodě, jen to mi bylo 20-25 let a pak 3 roky tělísko 3 roky teď nemám nic.
@Kristýn88 píše:
Když jsem jí brala, tak to bylo v pohodě, jen to mi bylo 20-25 let a pak 3 roky tělísko 3 roky teď nemám nic.
Nechápu
Tak když to bylo OK, tak jí zase nasaď, ne? Nebo se snažíš o dítě?
Tak já to měla podobně. Teď se tedy snažíme o dítě, ale přesně to, co píšeš, jsem si říkala pořád. Jenom první 14 dnů od začátku MS do ovulace bylo paradnich. Všechno mi šlo, skvělá nálada, žádné bolení nebo motáni hlavy, prostě paráda. A pak jako by to utlo. Otrávená, unavená, bolava prsa. Co si myslím, že mi pomohlo, byl kontryhel. Vůbec jsem necítila takový ten otravný přechod mezi jednou a druhou fází. Na druhou stranu se mi po něm dělaly na obličeji bolaky.
@unuděná píše:
NechápuTak když to bylo OK, tak jí zase nasaď, ne? Nebo se snažíš o dítě?
No ráda bych už v nejbližších době začala. Tedy, až si nejprve najdu partnera 🙈
@Takco píše:
A co třeba hormonální jóga?
Ty jo, ta se mnou cvičí ještě více s těmi stavy 🙈 víc brecim a prožívám vše. Tak tedkom 2 měsíce ji necvicim.
Já ti neporadím, ale mám to stejně
. HA mi nepomohla, teď 3 měsíce zkouším gynex.. Je to lepší, ale žádná sláva.. ![]()
Začalo mi to teda až po porodu a je to děs.. Nejhorší je že cítím i ovulaci, bolesti jak prase a k tomu nevolnosti.. Pak zas PMS.. Šílený ![]()
@Kristýn88 píše:
No ráda bych už v nejbližších době začala. Tedy, až si nejprve najdu partnera 🙈
No tak jestli jsi ve fázi hledání partnera, o to spíš bych HA nasadila. Půl měsíce plačtivou a protivnou ženskou jen tak nějaký chtít nebude
A krom toho určitě bys do toho nechtěla vlítnout po měsíční známosti, ne?
@momo203 píše:
Já ti neporadím, ale mám to stejně. HA mi nepomohla, teď 3 měsíce zkouším gynex.. Je to lepší, ale žádná sláva..
Začalo mi to teda až po porodu a je to děs.. Nejhorší je že cítím i ovulaci, bolesti jak prase a k tomu nevolnosti.. Pak zas PMS.. Šílený
Tak takový ficak si neumím predstavit vůbec 🙏.. Jsem i slyšela, že po porodu se to zlepší a hormony se srovnání, takže tvůj komentář mě znepokojuje 🙈
@unuděná píše:😁 😁 😁 😁 😁 Máš pravdu 🙈 🙏
No tak jestli jsi ve fázi hledání partnera, o to spíš bych HA nasadila. Půl měsíce plačtivou a protivnou ženskou jen tak nějaký chtít nebude![]()
A krom toho určitě bys do toho nechtěla vlítnout po měsíční známosti, ne?