Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aglája75 píše:
Me se cyklus okolo 45 hodne zeslabil a spis zkratil. Myslim si, ze je to urcite zmena hormonu a premenopauza, protoze i bez jinych pricin jako zyvseni prijmu jsem za posledni rom zase pribrala asi 3kg:(
mě nezeslábl, ba, naopak, je to horší, ten začátek navíc…
fakt bych brala alespon jednou jedno malé nenápadné vynecháníčko… ![]()
místo toho se pak všelijak láduju prášky na odsun, protože tu jednu vysněnou horkotěžko dovolenou za rok samozřejmě nelze trefit mezi, to je jak trefit se na Měsíc lukem a šípem
@Aglája75 píše:
Me se cyklus okolo 45 hodne zeslabil a spis zkratil. Myslim si, ze je to urcite zmena hormonu a premenopauza, protoze i bez jinych pricin jako zyvseni prijmu jsem za posledni rom zase pribrala asi 3kg:(
jo a jinak, samozřejmě, je to změna hormonálních hladin a už to je premenopauza
![]()
@Borrealis Přesně! mám to taky tak (43l), zkrátil se mi na 24 dní maximálně, a to ještě týden předtím špiním a břicho mě bolí, jsem nervozní, pořád lítám na záchod, jako že „ted´ už jsem to ale určitě dostala naplno“ a nic! V srpnu jsem to dostala dokonce 2× za sebou po 16 dnech!
![]()
Bože, děvčata, padla na mě totální úzkost a depka, z toho co čtu. Bude mi 42 a myslela jsem, že aspoň 5 let mám čas. Tak teď se o mě regulérně pokouší panika… Fakt tak brzo?? ![]()
taky už jsem měla tu čest po 18 dnech. samozřejmě v létě
na pěst, na pěst
není mi nijak zle, nic nebolí, pravda den před mě dost bolí hlava, ale…ten VOPRUZ s tím
a těsně před tím samozřejmě zadržování vody, nadýmání, pocit že se nevejdu do svého těla…no…škoda slov
A to jsem si myslela, že bych třeba ještě mohla mít mimino! Cha!
![]()
Ja zadne hormony nechci a zbytecne otravovat ba gynekologii taky ne na kingroly chodim jednou za pul roku
@Borrealis píše:
@Taktinevímtaky už jsem měla tu čest po 18 dnech. samozřejmě v létě
na pěst, na pěst
není mi nijak zle, nic nebolí, pravda den před mě dost bolí hlava, ale…ten VOPRUZ s tím
a těsně před tím samozřejmě zadržování vody, nadýmání, pocit že se nevejdu do svého těla…no…škoda slov
Ano…přesně tak, vopruz. Je to docela na palici. Mně se teda zase vrátila cysta a protože je docela „slušná“, tak zvažujeme s MUdr. operaci, to bych pak už v tom přechodu byla úplně, páč mám jen jeden vaječník. Bych asi ten klid bez MS uvítala, ale on mě straší zase s návalaly, si nevyberem, my ženský, nemáme to jednoduchý
@Whitedog píše:
Bože, děvčata, padla na mě totální úzkost a depka, z toho co čtu. Bude mi 42 a myslela jsem, že aspoň 5 let mám čas. Tak teď se o mě regulérně pokouší panika… Fakt tak brzo??
Proč panika? Si nemůžu vynachválit ten klid vod toho, vykoupat se v létě mužů kdy chci.
návaly mám občas taky, a k tomu samozřejmě veškerej tyátr s MS taky, brala bych „jen“ návaly, moct si tedy ehm vybrat
jestli máte slušnou cystu, než pozorování cysty v tomto věku a bádání nad ní, dala bych jí pryč
už jsem zažila nejedno pozorování a sledování cysty ultrazvukem, až z toho byl nakonec nádor…pohlídat to je poměrně těžké, ultrazvuk není stoprocentní…navíc se to může poměrně rychle změnit…nepěstovala bych si jí, zejm. pokud je větší, fakt, raději pryč ![]()
@Anonymní píše:
Proč panika? Si nemůžu vynachválit ten klid vod toho, vykoupat se v létě mužů kdy chci.
mě to taky tak přijde, ale nevím ![]()
občas mi přijde smutná paní, 48 – 49 let a hroutí se z toho že jí to „už“ vynechává
já nevím, já bych byla popravdě ráda
, vono je na tom opruzu něco hezkého?
něco co si chceme uchovat napořád??, ale ženský se z toho občas hroutí, čemuž asi úplně nerozumím
mě to přijde jako „konečně svoboda“… ![]()
Jj, panika, mateřský pudy mi ještě nedaly adios. Pořád mě to bere - ještě jednou hladit břicho, cítit kopance a mít to malušenké miminečko. Dokud si samozřejmě nevzpomenu, co všechno za tím je ![]()
A ještě navíc když čtu, že to tady holky mají málem po 14 dnech, tak to je fakt panika.
Ten ženský svět je nespravedlivý.
A věta - že chlapi mají vojnu - za tu jsem ve svých nácti chtěla střílet. Jak může někdo každoměsíční celoživotní totální vopruz srovnávat s vojnou??? A teď už nemají ani tu pitomou vojnu ![]()
no né málem
skončí to…je 14 dnů pokoj…a jedem nanovo
![]()
jako…zlatá vojna proti tomuto, já ráda střílím a mejt záchod mi taky nevadí