Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jak by sis to představovala, aby to pro tebe nebylo překvapující ?? Nějak nechápu. Máš MS pravidelnou, stejně dlouhou..co ještě víc chtít ??
Obcas to tak take mam,ale ja to mam treba tri dny,pak jeden den nic a pak jeste dva dny
nejak to neresim ![]()
@P4ja to je tedy komentar ![]()
@Twixinka píše:
Obcas to tak take mam,ale ja to mam treba tri dny,pak jeden den nic a pak jeste dva dnynejak to neresim
@P4ja to je tedy komentar
Tak, a co na to říct. MS je pravidelná a stejně dlouhá, kdyby nebyla pravidelná, tak to asi zakladatelka napíš. Co ještě po svém těle chtít víc?? J
@P4ja tak asi zakladatelka jeste neslysela o tom, ze by ji mel nekdo tak jako ona a tedy se chtela ujistit, ze je vse v poradku
tvuj komentar mi prijde jako kdybys tim chtela rict, ze je zakladatelka uplne blba ![]()
Jsem ráda, že nejsem sama. Je to celkem i zákeřné. Podvědomě si člověk říká, že už to má za sebou a kdyby s tím nepočítal, že to přijde a ve velkém, je průšvih ![]()
@P4ja má asi PMS, chtěla si rýpnout ![]()
@Twixinka Kdyby to bylo slabší a silnější, je to ok. Jde mi hlavně i o ty bolesti, které jsem dříve neměla. Prostě jako když to přijde dvakrát za sebou. Ale jestli je to takhle ok, pak můžu být v klidu.
Teda pokud se to nebude zhoršovat a nebudu mít tři dny menstruaci, pak nic a další týden 3 dny zbytek ![]()
@Esucrab snad ne
me se bolesti pri MS a pri ovulaci objevily az po porodu
kdyby neco,tak se zeptej na gynde,az pujdes na prohlikdu ![]()
@Twixinka, to se zeptám raději. Mám cysty na štítné žláze a doktorka říkala, že bych mohla mít sklony k cystám na vaječníkách,.. Ale při klasické prohlídce by se na to stejně nepřišlo ![]()
@Esucrab aha,aha .. znama ma cysty a ona mi rikala,ze kdyz ji praskne,tak krvaci hodne silne a treba jen dva dny a vetsinou uplne mimo cyklus
ale pro klid se doktorky zeptej ![]()
@Twixinka to se mi ještě, naštěstí, nestalo. Jednou po operaci se mi posunula o 2 týdny dříve a zároveň se mi po těch 2 týdnech dostavila další. To jsem ale přisuzovala narkóze ![]()
@Twixinka píše:
@P4ja tak asi zakladatelka jeste neslysela o tom, ze by ji mel nekdo tak jako ona a tedy se chtela ujistit, ze je vse v poradkutvuj komentar mi prijde jako kdybys tim chtela rict, ze je zakladatelka uplne blba
Tak přijde mně už opravdu moc řešit i průběh MS, pokud je 4 roky víceméně stejný. Tělo není stroj a hladiny hormonů se určitě časem můžou měnit.
@Esucrab PMS nemám, cvičím hormonální jógu a ta tyhle věci včetně nepravidelné a bolestivé MS dost dobře eliminuje… doporučuji vyzkoušet ![]()
@P4ja resi se tu fakt kraviny a Tobe prijde moc resit prubeh MS?
ja nevim,ale tohle tema mi prijde normalni narozdil od tematu,ze treba holka jede na dovolenou a neumi si zavest tampon a pta se co ma delat ![]()
@Twixinka píše:
@P4ja resi se tu fakt kraviny a Tobe prijde moc resit prubeh MS?ja nevim,ale tohle tema mi prijde normalni narozdil od tematu,ze treba holka jede na dovolenou a neumi si zavest tampon a pta se co ma delat
A pak se tady taky řeší takové věci, kdy MS není vůbec nebo je nepravidelná. Vyvolávací injekce, neplodnost atd. Za mě je podstatné, že MS chodí dlouhodobě pravidelně a má podobné trvání, alespoň to vždycky říkali gyndari, které jsem měla. O tom, že bych měla řešit jak vypadá ten a ten den nic neříkali. Vždycky řešili jen nějaké výkyvy. Tak si vyber ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jen na názor nebo vaše zkušenosti ohledně menstruace.
Nějakou dobu, asi poslední 4 roky, možná déle, se mi stává, že se mi menstruace dělí jakoby na 2×.
Dříve jsem to tak také měla, ale například byla první den silnější a měla jsem bolesti, 3.den slabší a 4. den zase silnější, ale nic už nebolelo.
Nyní se to ale postupně nějak vystupňovalo, že pravidelně 3. den menstruace nemenstruuji, pouze lehce někdy špiním a 4. den od rána zase bolesti a pak přichází zase silné krvácení jako 1. den menstruace. A 6. den menstruace je konec.
Jinak žádný problémy nemám a menstruaci mívám pravidelně, zdravotně jsem v pořádku, HA neberu a ve stresu nejsem. Jenom mě to překvapuje, že jí mám takhle v podstatě na 2× po 3 dnech a nikde jsem o tom nic nenašla