Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, mužů se zeptat, jak to dopadlo? Řeším teď úplně stejnou situaci a na klinice mi spis naznačovali, ze by ms mohla přijít velmi brzo 🤷♀️
@Svatous Ahoj, já stimulovala kombinací Gonal, Menopur a Cetrotide a ukončovala jsem ji aplikací dvou injekcí Decapeptylu. Menstruace mi dorazila za 5 dní po punkci ![]()
@Svatous
Ahoj, a jak to dopadlo u tebe? Řeším teď to samé, stimulovala jsem Gonal + Cetrotide, ukončovací injekce včera 2× Decapeptyl, kvůli hrozícímu OHSS. Zítra ráno jdu na OPU. Kolik jsi měla vajíček? A kdy jsi následně mohla jít na KET?
Ja měla zakončovací diphereline, to je podobné. Menstruace dorazila za 5 dní.
@Gab582 píše:
@Svatous
Ahoj, a jak to dopadlo u tebe? Řeším teď to samé, stimulovala jsem Gonal + Cetrotide, ukončovací injekce včera 2× Decapeptyl, kvůli hrozícímu OHSS. Zítra ráno jdu na OPU. Kolik jsi měla vajíček? A kdy jsi následně mohla jít na KET?
Ja 22. Na KET jsem měla jít hned další měsíc, ale protože menstruace dorazila už za 5 dní, tak se to o měsíc odložilo.
Děkuju moc holky! chtěla bych jít hned v následujícím cyklu na KET, když bude vše OK teda… tak se na to zeptám zítra, jestli mi dají třeba Utrogestan, abych MS dostala později a tělo mělo čas se dát dohromady. Ještě jsem četla, že ten Decapeptyl má negativní vliv na kvalitu odebraných vajíček, že to berou jako komlikaci, vajíčka například nejdou oplodnit nebo se pak embrya přestanou vyvíjet.. Lékař mi ale nic neříkal, nechtěl me asi děsit ještě víc. Vám nic neříkali? Případně KET vyšlo? Nebo alespoň jestli embrya přežila prodlouženou kultivaci?
@Gab582 Ahojky, ms dorazila +- kolem tech 5 dni, teď už přesně nevím, měla jsem 22 vajíček, ale oplodnit se podařilo jen 12 a do 5. Dne došli jen 2, takže pro nás dost zklamání, čím to bylo způsobené, mi nikdo neřekl. Na KET jsem šla hned další cyklus, bohužel neúspěšný, další cyklus proběhla hysteroskopie, zjistili mi vyšší aktivitu NK buněk a nasadili infuze intralipidu a další KET v květnu úspěšný ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj, podstupujeme IVF (stimulace Gonal + Orgalutran) a kvůli hrozícímu OHSS nebude ukončovací injekcí Ovitrelle, ale Decapeptyl. Měl ho také někdo? Za jak dlouho po něm lze očekávat menstruaci? Četla jsem, že ji může úplně zablokovat nebo přichází až o dost týdnů později. Co je na tom pravdy a kdy dorazila vám?