Menstruace po Decapeptylu (IVF)

Anonymní
7.1.22 20:53

Menstruace po Decapeptylu (IVF)

Ahoj, podstupujeme IVF (stimulace Gonal + Orgalutran) a kvůli hrozícímu OHSS nebude ukončovací injekcí Ovitrelle, ale Decapeptyl. Měl ho také někdo? Za jak dlouho po něm lze očekávat menstruaci? Četla jsem, že ji může úplně zablokovat nebo přichází až o dost týdnů později. Co je na tom pravdy a kdy dorazila vám? :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
333
22.2.23 20:26

Ahoj, mužů se zeptat, jak to dopadlo? Řeším teď úplně stejnou situaci a na klinice mi spis naznačovali, ze by ms mohla přijít velmi brzo 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
23.2.23 04:39

@Svatous Ahoj, já stimulovala kombinací Gonal, Menopur a Cetrotide a ukončovala jsem ji aplikací dvou injekcí Decapeptylu. Menstruace mi dorazila za 5 dní po punkci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
23.2.23 10:29

Tak to bych mohla mít podobně, díky za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
18.8.23 06:49

@Svatous
Ahoj, a jak to dopadlo u tebe? Řeším teď to samé, stimulovala jsem Gonal + Cetrotide, ukončovací injekce včera 2× Decapeptyl, kvůli hrozícímu OHSS. Zítra ráno jdu na OPU. Kolik jsi měla vajíček? A kdy jsi následně mohla jít na KET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
18.8.23 07:37

Ja měla zakončovací diphereline, to je podobné. Menstruace dorazila za 5 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
18.8.23 07:38
@Gab582 píše:
@Svatous
Ahoj, a jak to dopadlo u tebe? Řeším teď to samé, stimulovala jsem Gonal + Cetrotide, ukončovací injekce včera 2× Decapeptyl, kvůli hrozícímu OHSS. Zítra ráno jdu na OPU. Kolik jsi měla vajíček? A kdy jsi následně mohla jít na KET?

Ja 22. Na KET jsem měla jít hned další měsíc, ale protože menstruace dorazila už za 5 dní, tak se to o měsíc odložilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
18.8.23 08:36

Děkuju moc holky! chtěla bych jít hned v následujícím cyklu na KET, když bude vše OK teda… tak se na to zeptám zítra, jestli mi dají třeba Utrogestan, abych MS dostala později a tělo mělo čas se dát dohromady. Ještě jsem četla, že ten Decapeptyl má negativní vliv na kvalitu odebraných vajíček, že to berou jako komlikaci, vajíčka například nejdou oplodnit nebo se pak embrya přestanou vyvíjet.. Lékař mi ale nic neříkal, nechtěl me asi děsit ještě víc. Vám nic neříkali? Případně KET vyšlo? Nebo alespoň jestli embrya přežila prodlouženou kultivaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
18.8.23 08:54

@Gab582 Ahojky, ms dorazila +- kolem tech 5 dni, teď už přesně nevím, měla jsem 22 vajíček, ale oplodnit se podařilo jen 12 a do 5. Dne došli jen 2, takže pro nás dost zklamání, čím to bylo způsobené, mi nikdo neřekl. Na KET jsem šla hned další cyklus, bohužel neúspěšný, další cyklus proběhla hysteroskopie, zjistili mi vyšší aktivitu NK buněk a nasadili infuze intralipidu a další KET v květnu úspěšný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.