Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Patruse.M píše:
Mě teda 6 nedělí končí až 12.11., ale tak před 3 dny mi na cca 2 dny skončily očistky a nic se nedělo. A pak pak po asi 2 dnech jsem začala opět krvácet, ale jen tak lehce. Žádná tragédie. Nevím teda, jesli je to MS nebo se po 2 denní pauze zase rozjelo to čištění. Dokonce se mi udělalo i akné, začala mě bolet hlava a mám i chutě. Prostě vše, jako při MS. Plně kojím, a už skoro týden beru Cerazatte. Tak nevím?
Já mĕla po 6 nedĕlí normální menstruaci i když jsem kojila.
Ale už si nepamatuji, jak dlouho po 6 nedĕlí přišla ![]()
@Patruse.M : tezko rict, tu a tam nekdo v sestinedeli i znova otehotni, mozne je ledacos, i kdyz ne uplne obvykle…jinak me se treba akne udelalo po porodu priserne, horsi nez v puberte
ale ms to nebylo…i kdyz tu jsem dostala pomerne brzo, po 3.5 mesici navzdory plnemu kojeni (kojim i v noci minimalne 2×)…
U dcery jsem kojila a menstruaci měla až když měla nějakých 9 měsíců a prala jsem antinu pro kojící, ale pak jsem skoro pořád špinila tak jsem vysadila. U syna kojím taky a mestruaci jsem dostala když měl 3 měsíce, antinu neberu žádnou. Tak nevím, doktorka řekla že je to u každého jiné, i po každém porodu je to různé.
@EvaK píše:
Mozna hloupy dotaz, ale nevim…tak se ptam vas zkusenejsich. Vcera jsem zacala dost krvacet, plne kojim 3 mesice. Taky prsa nemam tak nality. Je to normalni? Slysela jsem, ze pri kojeni by se menstruace nemela dostavit. Diky
Je to individuální, někdo nemá menstruaci, dokud kojí, jiný ji nemá, dokud kojí v noci, někdo, dokud nezavede příkrmy a někdo ji má i při plným kojení.
Já dvakrát po sobě plně kojila dvojčata, při prvních jsem menstruaci dostala, když jim bylo 5 měsíců, při druhých, když jim bylo 8 měsíců. I ty 3 měsíce nejsou žádná výjimka, bohužel.
Potřebovala bych se zeptat. Jsem 3 měsíce po porodu a dostala jsem to, ale je to takový, že jednou to mám a druhy den ne. Je to normální?