Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mozna hloupy dotaz, ale nevim…tak se ptam vas zkusenejsich. Vcera jsem zacala dost krvacet, plne kojim 3 mesice. Taky prsa nemam tak nality. Je to normalni? Slysela jsem, ze pri kojeni by se menstruace nemela dostavit. Diky ![]()
ahoj, MS se může a nemusí dostavit, po prvním porodu jsem kojila 8 měsíců a po 6-nedělí jsem to normal měla teď se mi MS dostavila až o 5 měsích
Ahojky,
je to uplne normalni. Menstruace se muze po porodu dostavit v podstate kdykoliv. Kazda zenska to ma jinak a i po kazdem porodu muze prijit jindy (treba u me poprve po 6 mesicich, podruhe az po 11).
Mata
Tak tento dotaz se hodí, taky jsem začala krvácet a trvá to už 9 dnů. Už jsem chtěla volat na gyndu jestli je to normální. Poprvé jsem to dostala až po 8 měsících. Taky plně kojím, tak 6 až 8 krát denně a někdy 2 krát v noci.
MS sem dostala poprve taky nekdy 3 mesice po porodu, Kuba byl tou dobou plne kojen. A prvni cykly byly docela sila!!
Tak já jsem po prvním porodu, dostala menzes po 3 měsících, pak pravidelně, brala jsem exluton, po druhém porodu, to už bylo zajímavější, syn plně kojen do 6měsíců, pak pokračování do 26 měsíců, od června ho nekojím a menzes jsem dostala minulý týden, tedy po 3 letech, stále beru HA Cerazette, myslela jsem , že už tu mrchu nikdy neuvidím ![]()
Ahojky,
MS většinou nějakou dobu není, ale může přijít i po šestinedělí. Mě dr. říkal, že když jsem se dlouho čistila (celé šestinedělí), tak asi 3 měsíce by se MS neměla objevit. A zatím nic, tak doufám, že to chvíli ještě vydrží
Prý bývá první MS hodně silná, tak se moc netěším ![]()
kati
Tak ja se taky cistila cele 6tinedeli a uz to tu mam znovu
Co se da delat. Jen si rikam jestli tomu nepomohlo domaci stresove obdobi, ale to je asi blbost co
Jinak diky vsem za odpovedi!
Já jsem to poprvé dostala 5 týdnů po porodu, pak ještě jednou a od té doby co beru antikoncepci, tak to nemám.
No stres působí snad na všechno… Jinak já se čistila podruhé taky tak nějak celé šestinedělí a MS přišla hned po šetinedělí ![]()
Tak, MS jsme dostala 8 měsíců po porodu a kojím doteď docela dost. Cykly jsou silný a bolestivý, tak doufám ve zlepšení…
Já jsem se čistila 4 týdny a v 6.týdnu od porodu jsem zas začala trochu krvácet, měla jsem problémy s mlíčkem (asi 2 dny byly trochu hladový)..na gyndě to nazvali špiněním a přesně po 4 týdnech jsem zase „špinila“ a zase byl hlad…skoro bych radši víc krvácela než ty slzy jako hrachy a prokřičený večery s kručícím bříškem (s UM mě poslala do háje) ![]()
mám podobný problém, jen jsem první menstruaci dostala už 2 měsíce po porodu a za 14 dní se opakovala znova. Je to normální, když plně kojím? Může to být známka nedostatečné tvorby mléka? Mimčo mi nepřibírá na váze.Nemáte někdo podobnou zkušenost????
![]()
Mě teda 6 nedělí končí až 12.11., ale tak před 3 dny mi na cca 2 dny skončily očistky a nic se nedělo. A pak pak po asi 2 dnech jsem začala opět krvácet, ale jen tak lehce. Žádná tragédie. Nevím teda, jesli je to MS nebo se po 2 denní pauze zase rozjelo to čištění. Dokonce se mi udělalo i akné, začala mě bolet hlava a mám i chutě. Prostě vše, jako při MS. Plně kojím, a už skoro týden beru Cerazatte. Tak nevím? ![]()