Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, v létě pojedu jako každý rok na soustředění (taneční) a letos mi vychází MS přesně na ten termín…nejde zas tak o bolesti atd., to zvládám, ale spíš o to, že pod tanečním upnutým oblečením jde vše vidět, tudíž nosím tanga, což při MS nemůžu. Tampony nenosím…nějaká rada co mám dělat? ![]()
Tak logicky moc možností není…nauč se nosit tampony, zruš vystoupení a nebo popřípadě oddal menstruaci.
@anonymka147 píše:
Ahoj, v létě pojedu jako každý rok na soustředění (taneční) a letos mi vychází MS přesně na ten termín…nejde zas tak o bolesti atd., to zvládám, ale spíš o to, že pod tanečním upnutým oblečením jde vše vidět, tudíž nosím tanga, což při MS nemůžu. Tampony nenosím…nějaká rada co mám dělat?
Bud tampony anebo se zeptat na gyn., jsou prášky, co oddálí menstruaci, ale nemám s tím osobní zkušenost…
Jeste je kalisek, nevim, z jakeho duvodu nepouzivas tampony, jestli by ti taky vadil. Prasky na oddaleni existuji, ale kdyz si prectes mozne vedlejsi ucinky, tak si to mozna rozmyslis…
Tak bud tampony nebo kalisek, brat prasky a ms posunout (ale ne kazdemu to sedne), zrusit soustředění nebo si holt pres to obleceni vzit treba nejaky satek kolem boků nebo krátkou sukni, kratasy?
Zajdi si pak na gyndu at ti ms posune injekci. Ale tampon si stejne asi budes muset vzit, malinky spineni se muze dostavit.
Co je to konkrétně “taneční oblečení”? Nejde to odtančit v nějakých sportovních šortkách? Jde jen o soustředění, ne soutěž, ne?
Hele, léto je ještě daleko, jak přesnou máš menstruaci? Nešlo by ji nějak do ty doby postupně oddálit? Zrovna tady jsem četla, že pomáhá citron
osobně jsem to nezkoušela, ale ted jsem právě zobala vitamín C a menstruace mi dorazila o 4-6dni dýl
tak třeba na tom neco bude
můžeš zkusit před další ms ![]()
Hlavně si neber kalisek, pokud s nim nemas zkušenost. Mohla by sis ho špatně zavést a při pohybu nebo vyndavani by se vylil (mne se s nim bohužel jednou stala nehoda v celkem nevhodný okamžik
).
To cecko zkus, vysoké dávky týden před, a i během soustředění, jak tu někdo psal.
A nemůžeš si vzít na sebe nějaké silnější neprůhledné oblečení? Já aspon bych se tak cítila jistěji.
Ahoj, já také tančím, a v sezónu máme soutěže skoro každý víkend. Takže vždy nějaké soutěže vyjdou na měsíčky. Antikoncepci neberu. Mě problém řeší menstruační kalíšek. Mnohdy mám kostým, kde mám mimo jiné jen kalhotky a silonky a s tamponem by mi mohla bokem vylézt šňůrka. Kalíšek mě nikdy nezklamal. Ale pokud ho nepoužíváš, doporučuju si nacvičit zavádění a pak už to budeš mít v ruce a budeš vědět, jak je správně zavedený. Do soustředění máš ještě čas to nacvičit ![]()
Týdenní sportovní soustředění s vložkou, no to nevím, já bych už na druhý den chodila s ledem mezi nohama, jak bych byla podřená. Fakt nechceš natrénovat ty tampony?
Ahoj, taky tančím a někdy se ba tréninku/soustřeďku/soutěžu menstruaci nevyhneš, to je blbost si jí vždycky posouvat. Doporučuju buď vložky a přizpůsobit tomu oblečení (sukně s všitými kraťásky nebo legíny to jistěj) a nebo kalíšek, ten nikdo nevidí.