Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nas se taky nededilo… maminka to dostala poprve v 15 a ja v cerstvych 11, dr rikala, ze se to nededi stejne jako se nededi porody, ale ze se o tom dedeni dost mluvi… bricho me bolelo tak 3/4roku predem - po dvou mesicich a prvich 3/4 roku sem to dostavala co dva mesice - jeden vajecnik byl napred.. pak se to srovnalo… ze tridy jsem byla druha…
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dceru za 3měsíce ji bude 10let.Chci poprosit maminy, které mají zkušenosti, aby mi napsaly poznatky. Dcera se dnes vzbudila s bolestmi v podbříšku, nechala jsem ji doma. Není ji dobře, je jí jakoby na zvracení, tedy špatně. Dala jsem ji teplý termofon, ukazuje mi normálně na podbříško, že by se ozývala první menstruace, nebo náznaky? Já sama měla menstruaci až v 8tříde asi ve 13-14letech. Holka je celkem vyspělá, začly ji růst prsa a ochlupení taky.Nohu má taky velkou
Poprosila bych vás o vaše zkušenosti s vašimi dcerami, jak jim to začalo a zda měly bolesti nebo jak to bylo u vás. Dcera je poučená. Moc děkuji všem. Jsem raději anonymní, je to citlivé téma, moc děkuji.
já poprvé dostala menstrucai v deseti letech a dvou měsících.
Alle ta bolest může být i nachlazení, zkusila bych jí dát panadol a nahřát do teplé vany, pak celý den klid a teplé ponožky.
Moc děkuji všem, každý to má opravdu jinak. Určitě čím později tím líp!!!Není o co stát že.
Dcera říkala, že je jí lépe, myslím, že močový měchýř to není ani slepák, ten jsem měla zase já, tak vím, opravdu to vypadá jako předzvěst menstruace, nemohla se ani nachladit, byla doma nemocná. Kadopádně buď se chystají vaječníky, nebo opravdu je to předzvěst ms, ale kdyby ji bylo hůř, určitě zajdu k doktorce, to určitě!!
Anonym ZAKLADATELKA
Ja sama dostala v 11. Pamatuju si to jako vcera a bylo to uplne bez bolesti ani jsem o tom nevedela. A spoluzacky nektere cca 3 uz mely v 10. Dneska mi to prijde hrozny takhle brzo, ale klidne muze byt
Ja trpela nekolik mesicu pred prvni menstruaci. Byla jsem kvuli bolesti i u doktoru. Dostala jsem v pate tride.
No.. na bolesti podbřišku pozor může to být jak počínající MS, která by se teda dle mě měla od bolestí dostavit nejdéle 24hod.. ale můžou to být i cysty a jiné „srandy“ takže možná bych nejpozději zítra zvážila návštěvu Dr. pokud by se nic nedělo
Určitě, budu ji hlídat, kdyžtak zajdeme k doktorce, uvidím jak se to bude vyvíjet. Zatím dobrý.
Myslím že menses je podle toho jak kdo je vyspělí.. Já to dostala ve 14,5 letech, byla jsem drobná..ségra to poprvé měla ve 13 letech a mamka už v 11letech. Jinak kdyby měla dál bolesti zakladatelko, jdi s ní raději k lékaři pro klid.