Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bolesti má už delší dobu a nic, věk 13. Jo a vyspělá je až až ![]()
Co já vím, tak menstruace se většinou dedi. Respektive dceři začne přibližně stejně, jako její mamice. Moje máma začala menstruovat v 11, jako moje babička, a já taky těsně po 11narozeninach začala
ale jestli je tvá dcera vyspělá, jak píšeš, může to být klidně i dřív. Většinou také začíná rok poté, co začnou růst prsa a ochlupení ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dceru za 3měsíce ji bude 10let.Chci poprosit maminy, které mají zkušenosti, aby mi napsaly poznatky. Dcera se dnes vzbudila s bolestmi v podbříšku, nechala jsem ji doma. Není ji dobře, je jí jakoby na zvracení, tedy špatně. Dala jsem ji teplý termofon, ukazuje mi normálně na podbříško, že by se ozývala první menstruace, nebo náznaky? Já sama měla menstruaci až v 8tříde asi ve 13-14letech. Holka je celkem vyspělá, začly ji růst prsa a ochlupení taky.Nohu má taky velkou
Poprosila bych vás o vaše zkušenosti s vašimi dcerami, jak jim to začalo a zda měly bolesti nebo jak to bylo u vás. Dcera je poučená. Moc děkuji všem. Jsem raději anonymní, je to citlivé téma, moc děkuji.
No může to být, moje dcera má 11 let a vyspělá je už dost, takže čekám každým dnem. Myslím, že kdyby se to ale nelepšilo během 2 dnů, tak raději k dr. může to být cokoliv. Termofor bych nedávala, když nevím, co to je, být to slepák, tak to pěkně rozjedeš.
Ja to prvne dostala v sedme tride, tudiz okolo 13 let. Dceri bude 13 v cervnu a zatim nic, i kdyz prsa uz ma minimalne jednicky, ochlupenou pipcu taky, ale jinak je desny hubenour, sama ruka sama noha. Gynekolozka rikala, ze vekove dcery zacinaji plus minus stejne jako matky, ale ze ted jsou devcata vyspelejsi a zacinaji driv - pry i v deviti letech a souvisi to udajne s mnozstvim telesneho tuku, ktery vytvari estrogen. Je fakt, ze vsechny jeji oplacanejsi spoluzacky uz menstruuji a ty zbyla tintitka zase vubec. Takze souvislost bych s tim videla. Kamaradky holka zacala v 11 letech, ale je fakt ze figurou vypada tak na 18…Inko kvuli dceri
@Anonymní píše:
Ja to prvne dostala v sedme tride, tudiz okolo 13 let. Dceri bude 13 v cervnu a zatim nic, i kdyz prsa uz ma minimalne jednicky, ochlupenou pipcu taky, ale jinak je desny hubenour, sama ruka sama noha. Gynekolozka rikala, ze vekove dcery zacinaji plus minus stejne jako matky, ale ze ted jsou devcata vyspelejsi a zacinaji driv - pry i v deviti letech a souvisi to udajne s mnozstvim telesneho tuku, ktery vytvari estrogen. Je fakt, ze vsechny jeji oplacanejsi spoluzacky uz menstruuji a ty zbyla tintitka zase vubec. Takze souvislost bych s tim videla. Kamaradky holka zacala v 11 letech, ale je fakt ze figurou vypada tak na 18…Inko kvuli dceri
Já jsem byla 40kg tintitko a začala jsem také v 11 ![]()
Dcerce je 9, já jsem začala menstruovat v necelých 13 letech.
Jinak dcerce prsa trošku rostou, ochlupení zatím nic, ale je spíše hubená. její některé spolužačky jsou normálně prsaté a chlupaté už teď.
Jinak zakladatelko, asi bych s ní skákla k lékaři. Může to být cokoli jiného. Mohla nastydnout na spodek, zánět vaječníků atd.
Podbrisek umi taky pekelne bolet u zanetu mocaku nebo mocovych cest, takze bych ji vzala moc a upalovala k dr. Urcite prolejvanim caju, brusinkama, pekne v teple a hodne pit, tim nic nezkazite. Kazdopadne termofor bych nedavala, pokud ma nekde dole zanet, tak to muze nadelat jeste vetsi paseku.
@levante píše:
Já jsem byla 40kg tintitko a začala jsem také v 11
ja teda byla taky hubenour a zacala jsem v sedmicce, takze mezi 12-13. 40 kg jsem mela i s posteli, ale zato prsa uz tenkrat minimalne trojky ![]()
Začla jsem v 11letech, ale břicho, hlava i žaludek mě bolelo dlouho předtím ![]()
V 11letech..krvácela jsem hoodně a měla šílené bolesti, zvracela..
Dcera je teda starší ma 11,5, ale na bolest podbřišku si také nedávno stěžovala. Pro jistotu jsem s ní zašla k doktorce, aby se vyloučilo něco vážnějšího. Dr. mi řekla, že podbřišek klidně může bolet až 2 roky před první menstruací, že vaječníky se pomalu připravují
Nevím, jak je to s děděním, ale moje máma to dostala asi až ve 13/14 a já v 10, takže si myslím, že na dědění se nelze takto spoléhat.
Dcera začala menstruovat v 11,5 letech, to je o rok dřív než já. Je vysoká, poměrně vyspělá ale určitě ne oplácaná.
Jinak bolesti před menstruací nemívá nikdy.
Takže pokud by u dcery zakladatelky měly bolesti pokračovat, tak bych šla k doktorovi, může to být ledacos.
Raději k lékaři, jestli to není treba i zánět mocaku.. jinak ze se MS dědí, u nás ji po mamce podělila sestricka, kolem 14 let až, já to poprvé dostala v prosinci 2002, v dubnu 2003 jsem slavila 10. Narozeniny…
Ahoj, mám dceru za 3měsíce ji bude 10let.Chci poprosit maminy, které mají zkušenosti, aby mi napsaly poznatky. Dcera se dnes vzbudila s bolestmi v podbříšku, nechala jsem ji doma. Není ji dobře, je jí jakoby na zvracení, tedy špatně. Dala jsem ji teplý termofon, ukazuje mi normálně na podbříško, že by se ozývala první menstruace, nebo náznaky? Já sama měla menstruaci až v 8tříde asi ve 13-14letech. Holka je celkem vyspělá, začly ji růst prsa a ochlupení taky.Nohu má taky velkou
Poprosila bych vás o vaše zkušenosti s vašimi dcerami, jak jim to začalo a zda měly bolesti nebo jak to bylo u vás. Dcera je poučená. Moc děkuji všem. Jsem raději anonymní, je to citlivé téma, moc děkuji.