Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@SonulaTum píše:
@carola moc děkujia gratuluji
Děkuji a neboj, příště to vyjde, budeš mamča jako fík. ![]()
Ahoj holky, snazime se o miminko tenhle mesic jsem mela na testu par dni slaboulinkou carku mozna spisdobre viditelneho ducha ale carka nesilila, pak jsem dostala ms dva dny dost silnou jako vzdycky pak jeden den slabou a dnes uz nic, jindy mi ms trva pet dni jeste se mi nestalo aby to bylo takhle kratke. Samozdrejme si udelam test znovu ale muzu nejdriv az v pondeli driv ho nesezenu. Tak se vas ptam jakou jste meli ms kdyz jste byli tehu?(vy co jste ji v tehu meli) muze byt dva dny hodne silna nebo by mela byt jen slaba?
@Lamátko asi jo, jen je mi divny ze to bylo jen tri dny to se mi jeste nikdy nestalo vzdycky tak 5-6
Prosim vas, vsetky, co to tu citate. Menstruacia v tehotenstve nie je standardom. Ak sa vam nieco take prihodi, chodte k lekarovi. Pravdepodobne uz babatko nezachranite, ak je to prvy trimester, ale poslu vas na vycistenie, inak by sa z vas mohla krv liat dost dlho a moze to mat fatalne nasledky.
Moj pribeh:
v spetembri som zistila, ze som tehotna, koncom mesiaca mi neprisla menstruacia, urobila 3-4 testy a pozitivne. O mesiac na to, v case, kedy by som mala dostat menstruaciu, som zacala slabo krvacat. Otvorim si diskusie na nete: TO JE NORMALKA!!! do styroch dni sa to zosilnilo na serioznu menstruaciu. Nabehal som k lekarovi, ten mi oznamil, ze v 5 tyzdni zomrelo (malo by mat uz 9). Ani ma domov nepustili sa pobalit, rovno ma zatvorili v nemocnici, ako akutny pripad. Pustili ma az na druhy den. Prosim Vas, nepodcenujte to. Ide aj o Vase zdravie.
Sorry za dlhy prispevok
@Amairim Ja ale nebyla takhle dlouho tehotna delala jsem test dost brzo pred ms a vim ze ms v tehu neni bjezne ![]()
Většinou je to ale tak že pokud se potratí v ranné fázi menstruace proběhne normálně a nemusi se ani na kyretáž můj případ, ale jasně menzes v těhu normálni není
Anonymní nejspíš si potratiila je to dost časté v této fázi, nic si z toho nedělej taky jsem měla pozitivni. Test a pak dostala menzes dokonce dvakrát než se zadařilo, nebabrej se v tom udělej test a uvidiš
@Anonymní píše:
@Amairim Ja ale nebyla takhle dlouho tehotna delala jsem test dost brzo pred ms a vim ze ms v tehu neni bjezne
to je právě tak když holky dělaji. Test před menzes je to fakt zbytečné!!! Často to takhle dopadá a spoustu žen ani neví že byly těhotné dostanou normálně menzes
@SonulaTum ahoj, je mi líto co se ti stalo
já jsem v dubnu přišla o mimi v 15+3 začala jsem mít od rána bolesti a ty se stupnovali, i když me léčili v nemocnici stejně už nebylo pomoci… Teď jsem v 15+5 a vše je zatím v pořádku ☺ taky jsem mela strach a zařadilo se a zda se ze je vše v poradku. Tak držím pěsti ![]()
Stalo se mi to také.. Mrzí mě to.. Ale já měla prostě pozitivní test. Dvě krásné čárky.. Doktor mě objednal až za dlouho a než jsem šla na kontrolu, začala jsem krvácet. Takže jsem mu volala a on mi potvrdil, že se mohlo jednat o potrat. Testů jsem si dělala více, všechny byly pozitivní. Před loni v dubnu jsem také potratila 8+6.. Teď už jsem 15tt tak snad tam mimísek zůstane. Určitě se zadaří ![]()
@Amairim píše:
Prosim vas, vsetky, co to tu citate. Menstruacia v tehotenstve nie je standardom. Ak sa vam nieco take prihodi, chodte k lekarovi. Pravdepodobne uz babatko nezachranite, ak je to prvy trimester, ale poslu vas na vycistenie, inak by sa z vas mohla krv liat dost dlho a moze to mat fatalne nasledky.
Moj pribeh:
v spetembri som zistila, ze som tehotna, koncom mesiaca mi neprisla menstruacia, urobila 3-4 testy a pozitivne. O mesiac na to, v case, kedy by som mala dostat menstruaciu, som zacala slabo krvacat. Otvorim si diskusie na nete: TO JE NORMALKA!!! do styroch dni sa to zosilnilo na serioznu menstruaciu. Nabehal som k lekarovi, ten mi oznamil, ze v 5 tyzdni zomrelo (malo by mat uz 9). Ani ma domov nepustili sa pobalit, rovno ma zatvorili v nemocnici, ako akutny pripad. Pustili ma az na druhy den. Prosim Vas, nepodcenujte to. Ide aj o Vase zdravie.
Sorry za dlhy prispevok
Amairim - také jsem několikrát přišla o dítě, je mi líto co se ti stalo.
K tvému příběhu mám dotaz. Co konkrétně bylo za problém? to jak to popisuješ je běžný průběh potratu. Prostě miminko umře a pak to pár týdnů trvá než tělo zareaguje - ženy zjistí neprosperující těhotenství buď u lékaře, když k němu mají zrovna cestu, a nebo krvácením, kterým začíná potrat. V ČR je praxe, že se (jak jsem pochopila) skoro každý probíhající potrat řeší ještě kyretáží, a obvykle se po ní pouští domů až druhý den - to je standard. Taky jsem sůj první potrat měla přesně takto, s krvácením k dr. - odtud hned do nemocnice, kyretáž a druhý den domů. U tebe šlo o nějakou další komplikaci?
@harpyje mala som to presne ako ty, len som uz dost silno krvacala, tak ma nechceli pustit domov ani po veci. Pustili ma, ako teba na druhy den. Jednalo sa uz o moje tretie tehotenstvo. Mam uz doma dvoch spuntov. Vedela som, ze tu nie je nieco v poriadku, ked som zacala krvacat. Predtm som to nemala pri ziadnom tehotenstve.
Jednoducho mi vadi, ako so to tuna bagatelizuje, ze menzes v tehotenstve je v poriadku, nic si z toho nerob a podobne. Mozno u maleho percenta zien. Vidim, kolko tu je prispevkov, sama som zabludila na diskusie, ked som zacala slabucko krvacat a ukludnovala sa, ze je to normalne. Avsak netvrdim, ze u niektorch zien to tak proste je maju krasne zdrave donosene deticky. Len chcem zeny upozornit, ze nech sak tomu lekarovi prejdu aspon raz ajked zybtocne. Ked som sla na stvrty den uz so silnym krvacanim k lekarovi, vedela som, ze babo nezachranime uz, len mi islo o to, vratit sa domov v poriadku ku dvom existujucim detom. Tiez mi je luto, co si si musela prezit. Aj ked bolo este malinke, prerevala som asi tyzden
Neviem si prestavit, co zazivaju zeny, ktore cakaju svoje prve…a toto sa im prihodi
Ahoj holky, jdu si pro naději. 6.10 první den menstruace. 10.10 poslední den. 17. Nechraneny sex. Byl to i den ovu. Poznam to, vždy mě bolí bříško. Menstruaci mám pravidelnou jak hodinky bez špinění. Včera o 4 dny dříve špinění, jen na utreni. Dnes menstruace, taková divná, bez cucku ani není tak červená. Normalne mám bolestivou nevydržím bez prasku. Ale zatím úplně v pohode. TT bez // Myslíte že mám ještě šanci být těhotná? Stalo se to někomu?
![]()