Menstruační disk nebo kalíšek?

8.7.26 17:30

Menstruační disk nebo kalíšek?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost kromě menstruačního kalíšku i diskem. Vyběhlo to na mě na internetu ten disk. Předtím jsem o tom neslyšela. Zvažuji pořízení kalíšku, ale disk má být údajně ještě lepší, tak by mě zajímaly vaše zkušenosti. A můžete připojit i zkušenosti s obojím při silovém tréninku. Pokud máte.
Díky a mějte fajn. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2126
8.7.26 17:41

Za mě je nejlepší kalíšek ale co člověk to názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.26 17:54

Používám tak nějak všechno. O disku slyším prvně, tak jsem se musela podívat. Nějak mě to neohromilo :nevim: zase ale je lepší mít v tašce aspoň něco než nic. :nevim:
Kalíšek je fajn. Stejně ale mám někdy pro sychr vložku. Co kdybych nestihla dojít nebo se to jednoduše špatně odhadlo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
102050
8.7.26 18:24

Disk taky neznam, ale hackuji se, kdyby nekdo ano. Jinak tedy za mě aktuálně vedou menstruační kalhotky, kalíšek jen do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.26 18:47

@j.a.n.i1
Kalhoty jsou fajn, ale potřebuji něco,,čistšího,,. Právě nechci používat tampony, kvůli vláknům, které vypouštějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3261
8.7.26 18:53

Já jsem nedávno poslouchala podcast s Jirkou Škultétym, který tu vede gynekologickou poradnu (je to kamarád, proto si dovolím tuto familiérnost), a tam říkal, že alternativa kalíšku vznikla vlastně z nouze, menstruační chudoby a tam, kde nebyla jiná možnost, dostupné jiné pomůcky. Mluvil o tom v souvislosti s rakovinou čípku, s tím, že menstruační krev je určená k vyloučení, volnému odtoku a pro čípek není fajn se v tom dlouhodobě namáčet a koupat. Nevím, neposoudím, ani nepoužívám nic jiného než klasiku, jen mě to teď napadlo k posdílení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí