Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Barvim se hennou, už asi 30 let…teď je mi po 50tce, taky mam delší vlasy. „Chemickou“ barvu nebo melír jsem neměla nikdy. Vlasy mám pevný, zdravý…doporučuju značku Khadi
Nijak neřeším, nechávám si je. Od covidu jsem přestala barvit. Teď je mi lehce přes 40 a na svoje šediny jsem hrdá. U mých zahraničních kolegyň jsou šediny mnohem častější i v nižším věku. Furt lepší než ty přepálené chemlonové chrouny nebo mahagonové květáky, co tady potkávám.
@trojskahelena píše: Více
Touto cestou jít nechci. Přidalo by mi to hodně let. Když vidím, že si někdo sediny nechává, tak buďto vypadají hodně stare a nebo jsou hezké v obličeji, nalíčené a vypadá to dobře. Já ale v obličeji vypadám starší, jsem hodně unavená, pleť mám povadlou hodně vrasek. Vlasy už vlastně nemám moc šedivé, ale spíš bílé. Vypadala bych stejně stare jako moje mamka a to nechci.
@Anonymní píše: Více
To je super, že to umíš. Já to sama neumím. Přemýšlela jsem zkusit to aspoň na část vlasů. Vždy, když jsem se barvila doma, tak to nebylo moc hezké. Nikdy jsem nedokázala nanést barvu rovnoměrně. Posledně mi chytla u hlavy jinak a strašně jsem se stydela s tím chodit.
Chodím už roky na barvení ke kadeřnici. Opakování co cca 2 měsíce
Spray od Loreal touch..jisti..bez nej bych nemohla mezi lidi. Maji par odstinu, jsou cim dal drazsi a neda se nic delat a kazdych 5 nedel kadernice na odrosty.
@Emiminátor píše: Více
Tak někomu ke štěstí stačí málo. Užij si své představy.
@Cirrus fibratus píše: Více
Tak to je ale jenom útěcha, kterou jistě posloucháš od okolí každou chvíli… ![]()
Souhlasím, většině to opravdu přidá roky, vypadají pak ty ženy daleko starší. Pokud někdo nemá vyloženě mladistvý vzhled nebo denně perfektní líčení, vypadá s šedinami starší… Mam takto v okolí ženu, 40 let, má malé děti a tmavé vlasy má hodně prošedivěle. Vyjádřila se ze je to dnes " moderní" mít přiznané šediny a nechce být otrok barvení. Ale nelíčí se a vypadá výrazně starší. Když jde s kočárkem, jako cizí bych nevěděla jestli ji tipnout jako maminku nebo spíš babičku. Naproti tomu její matka 70+ s barvenymi vlasy a pěkným oblečením, vypadá daleko mladší než je.
Šedívím. Už dlouho a hodně. Do domácího barvení se moc nepoustim. Zkoušela jsem to jen párkrát a nedopadlo to moc dobře. Mám dlouhé vlasy. Jak často se barvitě, chodíte ke kadeřnici? Odrostly mám vidět brzo. Nejhorší jsou ale. vlasy u obličeje na spáncích. Barva tam nechce chytnout a nevydrží ani pár dní. Jste na tom někdo podobně? Jak to řešíte?
Koupila jsem si Plantur šampon, který by měl na to pomoci, ale jsou to vyhozené peníze.