Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
nenašla jsem podobnou diskuzi a tak ji zakládám. Jen mě zajímají zkušenosti a názory těch, co jej zkusily …
Já jsem ho používala asi půl roku před otěhotněním a byla jsem moc spokojená. Moje doktorka na něj taky měla pozitivní názor (nynějšího doktora jsem se ještě neptala).
Stalo se vám někomu, že by vám ho doktor vyloženě nedoporučil nebo zakázal???
Děkuji všem
Jsem to s doktorem nikdy neměla potřebu konzultovat, stejně jako jsem s ním neřešila, zda preferuji vložky nebo tampóny
Jinak jsem léta používala Ladycup a spokojenost.
Aha,
tak mě její názor zajímal, protože jsem četla, že gynekologickoporodnickou společností nikdy nebyl oficiálně schválený.
Ale děkuji
ugluk píše:
Jsem to s doktorem nikdy neměla potřebu konzultovat, stejně jako jsem s ním neřešila, zda preferuji vložky nebo tampónyJinak jsem léta používala Ladycup a spokojenost.
já to tedy nezkoušela, ale zajímalo by mě, jestli je to 100% a jestli to funguje jako tampony, tzn. jestli se s tím dá dělat všechno, aniž bych měla strach, že mi někde něco vyteče ![]()
Je to silikonový kalíšek (silikon jak na dudlíky), kteý se zavádí do pochvy podobně jako tampon, tam sbírá krev, po naplnění (jak u koho, ale déle jak u tamponu) se vyndá, umyje a zase zavede.
Více na http://kalisek.cz/.
Temaho píše:
A můžu se zeptat jak to vypadá? Ještě jsem o tom neslyšela
Někdo ho nesnese a pokud má někdo nerovnost v pochvě (jak jsem četla), tak protíká. Já s ním dělám vše, nevím o něm - dokonce bych řekla, že o tamponu jsem věděla víc.
A první dvě noci menstruace jsem blbě spala, protože jsem se bála, že proteču - bála jsem se používat tampony a mám (mela jsem) poměrně silnou menstruaci. S kalíškem jsem spala jak miminko …
Lenule27 píše:
já to tedy nezkoušela, ale zajímalo by mě, jestli je to 100% a jestli to funguje jako tampony, tzn. jestli se s tím dá dělat všechno, aniž bych měla strach, že mi někde něco vyteče
Já to s Dr. taky nekonzultovala, mám Ladycup a jsem maximálně spokojená. Běžně zapomínám, že ho mám ![]()
avm3 píše:
Někdo ho nesnese a pokud má někdo nerovnost v pochvě (jak jsem četla), tak protíká. Já s ním dělám vše, nevím o něm - dokonce bych řekla, že o tamponu jsem věděla víc.
A první dvě noci menstruace jsem blbě spala, protože jsem se bála, že proteču - bála jsem se používat tampony a mám (mela jsem) poměrně silnou menstruaci. S kalíškem jsem spala jak miminko …Lenule27 píše:
já to tedy nezkoušela, ale zajímalo by mě, jestli je to 100% a jestli to funguje jako tampony, tzn. jestli se s tím dá dělat všechno, aniž bych měla strach, že mi někde něco vyteče
a jak poznáš, že je třeba ho „vylít“? A když teda je potřeba a nejsi zrovna doma, ale jen třeba na WC, kde není umyvadlo, abys kalíšek omyla…máš jich víc a měníš? ![]()
já už o menstruačním kalíšku přečetla snad vše a až se mi MS po porodu vrátí, tak do něj 100% jdu, na noc ale povalím látkové vložky
On se zas tak často nemusí vymývat, to není jak tampóny, stačí obvykle 2× denně. Jinak na záchodě se to dá řešit donesenou lahví s vodou, ale mně obvykle opravdu stačilo ráno před odchodem do práce a večer po návratu. Absolvovala jsem s tím skoro měsíc na Islandu, za tu dobu 2 MS, spaní v kempech pod stanem a pohoda ![]()
Musíš časem zjistit, stejně jak tampon. No dá se výmmečně jen vylít a znovu zavést, nebo se vymývá flaškou s vodou, kterou si vezmeš na záchod. Ze začátku je to takové krkolomné, ale je to o zvyku.
Mě vydrží tak dlouho, že jsem ještě nebyla nucená měnit ho na nějakém divném záchodě.
A v práci ho vyndám vyliju, dám si do kalhotek trošku papíru (ještě se mi nestalo, že by něco vyteklo) - opláchnu v umyvadle a vrátím se do kabinky pro zavedení.
Lenule27 píše:avm3 píše:a jak poznáš, že je třeba ho „vylít“? A když teda je potřeba a nejsi zrovna doma, ale jen třeba na WC, kde není umyvadlo, abys kalíšek omyla…máš jich víc a měníš?
A první dvě noci menstruace jsem blbě spala, protože jsem se bála, že proteču - bála jsem se používat tampony a mám (mela jsem) poměrně silnou menstruaci. S kalíškem jsem spala jak miminko …Lenule27 píše:
Já jsem taky hodně přečetla a pro mě to je jako stvořené, doplácávám zásoby vložek a chci ten mooncup
No a doktora se tedy ptát nehodlám. ![]()
Takže jsem vlastně úplně mimo diskusi
![]()
Ale ne, jsem ráda za každou reakci. Jen jsem v jiné diskuzi četla, že to někomu doktor vymluvil kvůli zánětům močáku, tak zkouším, jestli mi to tady někdo nepotvrdí …
kozisek píše:
Já jsem taky hodně přečetla a pro mě to je jako stvořené, doplácávám zásoby vložek a chci ten mooncupNo a doktora se tedy ptát nehodlám.
Takže jsem vlastně úplně mimo diskusi![]()
Hm, ale to je spíš bakteriální, takže pokud si neumyješ ruce, tak to asi možné je, ale nějak fyzicky si to nezpůsobíš, ne? Vlastně ani nevím, co způsobuje zánět močáku, ale určitě ne zavádění něčeho do pochvy, nemusí to být vždy kalíšek ![]()