Menstruační volno, jaký na to máte názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42475
19.6.26 06:35
@stinga píše: Více

V nemocnici je máme také.
Jinak ano, jako mladá bych je brala. Nikdy jsem nevěděla, kdy ms dostanu. Měla jsem obrovské křeče a i jsem omdlévala (opravdu párkrát do roka jsem se někde rozplácla). Neschopnost mi nikdy nikdo nedal. Stačil by mi býval 1 den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
19.6.26 06:36

@884135 ne, každá může nebo chce brát antikoncepci. Sama bych to nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
19.6.26 06:37

@Havlova uf, tak to muselo být hrozný v tomhle případě, bych to řešila neplaceným volnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
19.6.26 06:44
@stinga píše: Více

Ty trenky naopak vložku aspoň trochu připlácly k tělu. Mně spíš vyjížděla nahoru zadem. Chtělo to pevné kalhotky. Sláva dnešním vložkám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42475
19.6.26 06:47
@Hanča1234 píše: Více

Já měla hodnou primářku. Když se mi to stalo doma, brala jsem si náhradní volno. Když v práci, mohla jsem si lehnout a vyspat se z toho. A když cestou, končilo to většinou tím omdlením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42475
19.6.26 06:48
@Klávesa289 píše: Více

2 spínací špendlíky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
19.6.26 06:49

@Havlova to, si neumím představit. Já teda trpím před ovulaci cca 2 dny. Migréna a zvracení :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
19.6.26 06:52
@Havlova píše: Více

Asi jsem to nezkusila. Nechtěla jsem mít špendlík zapíchlý v břiše, kdyby se otevřel. Vzpomínám si pak na Lydie, ty lepily. Ale zase se smrštovaly uprostřed. Hrozilo ušpinění kalhotek. Ještě že už je to za mnou :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149369
19.6.26 07:53

V tomto smyslu je to menstruační volno míněno. Nevím proč si tu některé myslí že by to mělo být pravidelně každý měsíc pomalu týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42664
19.6.26 07:59

Jedna z mých dcer od počátku puberty to samý, tolikrát omdlela ve škole, na střední měla skvělou třídní, v klidu mohla zůstat den dva doma, lepší, než aby tam omdlela a muž by pro ni musel jezdit, i když to se taky stávalo. Má to pořád, a to jí bude za pár dní 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
19.6.26 08:01

@Betty MacDonald za mě, teda..ještě sem nezažila aby vedoucí nedala volno byť neplacené pokud je někomu špatně. Takze to pro mě postrádá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42664
19.6.26 08:10

U nás ve firmě je to taky úplně v pohodě, ale tam, kde jsem pracovala předtím, katastrofa. Tam ani neexistovala nenahlášená dovolená, muselo to být minimálně čtrnáct dní předem a chtít po manažerce volno, protože ti není dobře, bylo sci-fi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
19.6.26 08:15

Je mi to jako muži jedno.
Jediné nad čím přemýšlím, jaký je rozdíl mezi menstruačním volnem a neschopenkou?
Přece, když má žena menstrauci, že sotva chodí, tak jí doktor dá neschopenku (tak to mívala segra). Jen teda nikdo v práci nevěděl proč jí měla.
Vnímám to tak, jakoby se dělalo volno na bolest zubů, když někomu vyndají zub moudrosti, taky bývají ti lidé třeba 3 dny doma.
Navíc v dnešní době čím dál tím víc firem dává sickday, případně homeoffice (když je ta žena schopna pracovat aspoň nějak).
Ale jak říkám, jestli je třeba vyrobit další paragraf a nasbírat politické body, směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42475
19.6.26 08:17
@z.pepa píše: Více

Myslíš, že to nikdo nevěděl? Pravidelně každý měsíc neschopenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2988
19.6.26 08:23

Myslím si, že řešit to jako povinné zákonem je nesmysl.
Lepší je v rámci benefitů využít sick day, home office, domluva se zaměstnavatelem, že si to nadpracuji jiné dny apod.

Chápu, že u některých zaměstnáních nemají zaměstnavatelé potřebu dávat benefity a pracovat v případě omdlívání a těžkých bolestí je naprd. Tam by ale měla být klasická neschopenka, tak jako u jiných zdravotních potíží. Zaměstnavatel nemusí znát diagnózu.
Je to nepříjemné, ale prostě buď můžu pracovat a budu brát 100% plat, nebo nemůžu pracovat a budu brát procento platu kvůli neschopence, tak to prostě je. Proč by měl zaměstnavatel odnášet to, že mu tam ženy nepracují a musí jim platit pořád plný plat?
Kdekdo blbne s rovností muži x ženy a pak si sami podkopáváme tyhle vybudované rovnosti. Kdybych byla majitel firmy, tak bych si tam pak nabrala hlavně chlapy a vyprdla bych se na ženské, u kterých hrozí mateřská, OČR a menstruační volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí