Měření bazální teploty

9
2.7.10 19:02

Měření bazální teploty

Ahoj. Vím, že už podobné téma je založené, ale snad proto, že mi nešlo hned vložit nový příspěvek, snad i proto, že se mi teď malinko uleví, když sem napíšu svůj problém. Tak se na mě moc nezlobte a budu moc ráda, když mi někdo odpoví, nebo poradí. Od ledna tohoto roku se snažíme s manželem o miminko. Jak to bývá, myslela jsem si, že otěhotním za pár měsíců. Jenže první 3 měsíce jsem dostávala menstruaci pravidelně 28, 29 den. Pak mi vynechala a já musela na gynekoligii na inijekci. Samozřejmě jsem si tenkrát myslela, že jsem těhotná a ani jedna čárka na testu mě neodradila… Jak já tenkrát byla naivní. Od té doby jsem mala cyklus 31 a 32 dní. Teď jsem si první měsíc začala měřit BT. A 16 den byl poslední z nízkých teplot (ovu ověřené i dle testu), pak mi vyskočila teplota o 0.5 stupňů. Držela se na 36,9 a 10 den po ovu se ještě zvýšila na 37,1 od ovu se mi teploty drží na 37,1, 37,0 již 19 den. Prsa mě bolí a mám je nateklá. Dnes jsem si dělala test a byla tam jedna čárka. Jsem hrozně zklamaná a popravdě brečím jak želvička. Byla jsem si tak jistá, že se to podařilo. Má křivka je třífázová, teploty se drží už 19 den zvýšené a neklesají, takže všude se píše, že těhotenství je velmi pravděpodobné, tak kde může být problém. Jsem z toho už bezradná, protože vše, co jsem vyčetla je najednou úplně jinak. Budu ráda, když mi některá napíšete, jestli s tím nemáte nějakou zkušenost a co dál. (manžel už na spermiogramu byl a v normálu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1441
2.7.10 19:28

ahoj ivčo, abych to vzala nějak po pořadě. Nevím ,jestli si brala předtím antikoncepci, jestli ano, tak poté se taky může stát, že 3 měsíce nemusí dojít k otěhotnění, za 1. než se tělo vyčistí a za 2. než začne docházet k ovulaci, ovulace v této době nemusí být než se vše srovná, ale zase říkám není to u všech stejné. Toto mám zjištěné o gynekologa. Co se týče tvého cyklu, to může být v tomto případě taky problém HA, ale ne vždy to tak musí být. Já už mám vysazenou HA 5 měsíců a mimi nikde. První měsíc jsesm měla 28 cyklus a druhý měsíc 27 a najednou to skočilo třetí měsíc na 30 a čtvrtý měsíc na 32, což si myslím, že to mohlo klapnout, ale prostě se to v děloze neudrželo. Teploty jsem minulý měsíc měla také 37 a 37,2, což po ovulaci bývá normální, tyto teploty se drží až do MS nahoře, kdy se stane, že v den MS nebo den předtím klesne a MS se dorazí. Taky jsem minulý měsíc doufala, že to klaplo, když to překročilo 31.den cyklu, ale 32. den teplota klesla. Teď se snažím nanovo. Zároveň se tě chci zeptat, zda si měřila teplotu i předtím, jelikož z jednoho měsíce se nedá poznat, jak teplota u tebe klesá a stoupá. Ale zase bych to nevzdávala, jsou totiž případy, kdy žena byla ve 4.měsíci těhu a testy negativní. Nezbývá proto než jen čekat a měřit si teplotku a zase se testnout, pokud do týdne nedorazí, tak bych zašla k dr.

Hlavně se z toho nesmíš stresovat, když uvidíš jednu /, je to hrozné, ale není to ještě ztracené, tak hlavu vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.7.10 19:36

Taky jsem měla krásnou třífázovou křivku, test jsem dělala myslím 21 nebo 22 den (už nevím…) po ovulaci a druhá čárka byla slaboučká a po limitu… Ale byla, a je z ní Majda :-D
Ještě vydrž… Držím pěsti, aby to dobře dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.7.10 19:52

Ahoj, ja jsem nekde cetla, ze pokud trva lutealni faze, coz je faze po ovulaci do MS vic nez 18 dni, tak je tehotenstvi jiste. Jde ale o to, jestli jsi opravdu mela ovulaci, pokud ale meris BT a teplota stoupla, tak by to melo vyjit. Rikam ale co jsem cetla. Jinak u me to u obou tehu bylo tak, ze jsem uz prvni den po vynechani MS mela na testu druhou carku. No carku, takovy slaboulinkaty stin, ale bylo to tam. Kazdopadne si myslim, ze jsem spis vyjimka. Vetsinou to trva dyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.7.10 20:06

Jo, to jsem take zapomnela. Vykasli se na limity na navodu testu, ja ty prvni carky mela taky az po limitu a celkem dlouho. U prvniho jsem zirala na test,mohla jsem si oci vykoukat a pak si rikala, ze jsem si tu carku snad vsugerovala. U druheho test nechala lezet a vzdycky jen mrkla. Zkratka je jedno jestli po limitu a jestli je tam treba jen naznak, ale pokud tam je, tak je test pozitivni. Po par dnech bude zase silnejsi.
PS: ale samosebou po limitu nemam na mysli po pul hodine :-)
Drzim palce a dej vedet. Vim, jaky je to cekani desny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
2.7.10 20:40

Na tom testu se ta druhá čárka může objevit později. Zkus třeba za dva dny ráno. Já si také měřila BT a přesto všechno se nám zadařilo až po roce. Věřím, že vám to vyjde, neboj. Tak dlouho stouplá křivka by měla znamenat těhu, pokud třeba nemáš zvýšenou teplotu přehřátím nebo nějakou nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.7.10 07:03

Ahoj. Děkuju moc za všechny komentáře. Byla jsem vážně hodně smutná a moc mi pomohl fakt, že mohu někam svůj „momentální stav beznaděje“ napsat. Zkusím to vzít taky popořadě. BT si měřím první měsíc, takže máte pravdu, zatím vlastně neznám svoje teploty. Nemocná, nebo nachlazené ale nejsem. Včera jsem naměřila 36,9 a dnes ráno také 36,9. Testík jsem si udělala před chvilkou a po 5min stále jedna čárka. Takže si myslím, že to bohužel zase nevyšlo.
Teď už jen čekám, kdy to dostanu a vážně mě zajímá, jak a kdy mi teplota klesne, protože mám sakra :-? tak krásný graf a teploty stále vysoké.

Vím, že optimální je, když se o mimi snaží pár tak rok, ale já už po půl roce mám malinko našlápnuto k tomu, abych šla za gynekoložkou a požádala ji o vyšetření, ať vím, jestli jsem v pořádku. Myslela jsem si, že budu vpohodě a silná, ale to očekávání a následné zklamání je tak hrozné a vnitřně ubíjející. Nadruhou stranu vím, že vše má svůj čas a půl roku snažení se o mimi je zatím vlastně krátká doba.
A vím, že všichni říkají, že je důležité být hlavně psychicky vpohodě.
Chtěla jsem se zeptat, jestli některá nevíte, co vlastně prvotně gynekoložka vyšetří. Co mám čekat. Dřív mě již poslala na krev, kdy mám zjištěno, že LH hormon mám v normě, takže k dozrávání vajíčka u má docházet. Vím, že se pak asi také sleduje ovu…
Ještě jednou děkuju všem. Opravdu mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
5.7.10 22:48

Ahoj ja se s manzelem snazila o miminko 8 mesicu, tech prvnich 5mes.jsem neresila ale ty 3 jsem BT merila celou dobu jsem mela 36,5 a potom jsem pri otehu mela porad 37,1 tak jsem vedela ze jsem tehu,v praci jsem si s holkama udelala Mamatest25 a nevysel,pak co 2dny po dobu tydne a az od 12den vynechani MS se obevila tak Prusvitna carka ze jsme ji hledali vsechny 3 :mrgreen: videt nakonec byla az 24den od MS,ted uz jsem 31tt. :wink: tak drzim palecky at ti to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.7.10 08:42

Dokud není červená, není nic ztraceno… Ach jo, ale vím, jak ti je… No, já nevím, po kolika minutách naběhla druhá čárka, nrvozitou jsem nemohla spát 8-o , tak jsem testovala asi v pět ráno a v limitu nic, tak jsem test nechala v koupelně a šla ještě spát… a pak asi v osm něbo v kolik už tam druhá byla :nevim: Takže těžko říct…
Jinak k tomu vyšetření, dr. asi pošle partnera na spermiogram, zkus to doma naťuknout a když tak ho na to připravit, oni ti chlapi to někdy těžce nesou. (Se jim ale nedivím…) A pak u tebe asi nějaké krevní testy na hladiny hormonů? Já jsem brala tabletky Clomhexal na podporu ovulace a s nimi se zadařilo hned první měsíc, takže další vyšetření už nebyla třeba.
Přeju brzký úspěch… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
6.7.10 17:37

My se snazili 8 mesicu a silela jsem hned po prvnim neuspechu. Vedela jsem, ze se nic nedeje, ze na to nemam myslet atd, ale proste jsem si nemohla pomoct.Myslela jsem na to snad furt. Teploty jsem si merila a mela to takovy divny, rozhodne zadny ukazkovy graf se nekonal. Asi po trech mesicich jsem sla za dr s grafikem a ten me ujistil, ze je ok. Pak po dalsich trech, ze nemuzu otehotnet a on me poslal domu, ze to je jeste ok doba. Po sedmi jsem poslala manzela na spermiogram. Nemusis za gynekologem, proste si zavolej do nejakyho CARu a objednej ho, tvuj dr o tom nemusi vubec vedet. Takze u nas spermiogram vysel super. Dr mi rikal neco o tom, ze pokud mam pravidelny cysklus a ovulaci, coz jsem mela, tak se jde na test pruchodnosti vajecniku. Z toho jsem dostala desny strach, protoze se dela laparoskopicky, zadny sono to nezjisti, teda alespon tak mi to bylo receno no a dalsi mesic jsem otehotnela. Jak jsem uz psala, carka byla hned den po vynechani MS. U druheho to bylo take tak. Ale jsem spis asi vyjimka. Co jsem slysela, tak se carky objevuji az pozdeji. Dokus MS nedorazila, tak neves hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí