Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bazální teplota se měří bezprostředně po probuzení, nesmíš před měřením ani vstát z postele. Víš to?
V rámci hodiny, pokud je pokaždé hned po probuzení a za podobných podmínek, je celkem v pohodě.
Co se týče zvýšení po MS - pokud nemáš posunutou ovulaci (což s BT snadno poznáš), tak po očekávané MS, která se nedostaví, uděláš dřív těhotenský test, než bys zkoumala BT. Ale udává se, že 16-18 dní zvýšených teplot je celkem jistota.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat. Je velký problém, když měřím BT pokaždé v jinou dobu? Jednou třeba v 9, další den v 9.30, potom v 10.
Bude v tom velký rozdíl? A jak dlouho vlastně musí být zvýšená po ms, když bych byla těhotna?
Děkuji za odpovědi. Jsem z toho stále nějak zmatená.
Pokud se budíš pokaždé v jinou hodinu, tak si nastav budík na každý den na stejný čas, změř teplotu a pak ještě spi
. Já to tak dělám. Do práce vstávám v 6, ale o víkendu, ve svátky, nebo když jdu výjímečně na odpolední, tak si ráda přispím ![]()
@Anonymní píše:
@ugluk Aha, takže až po MS 16-18 dní. Ne od konce ovulace?
Asi jsem se špatně vyjádřila - psala jsem 16-18 dní zvýšených teplot, což jest po ovulaci. Ale s MS to zas až tak nesouvisí, např. já mívala luteální fázi 11-12 dní, takže 13. den zvýšených teplot bez MS už bych bez váhání testovala. A někdo ji má v klidu 15, tak by čekal déle. Prostě MS vynechá, nebyla opožděná ovulace - kašlu na BT a testuju.
Ahoj holky…chtela jsem se zeptat na vas nazor.
Bt si merim peclive teprve 1.cyklus…
Ovu probehla +- pred 10ti dny…od te doby se teplota zvysila z predovulacnich hodnot 36,6 na 37,1 -pak paty den mirny pokles -pak zase 37,1a od te doby mam bt kazdy den vyssi- o 0,5 stupinku…jsem ted na 37,3
Je mi jasny, ze mi nikdo nerekne, jestli jaem tehu…naposledy pred potratem jsem mela 37,5 v 7tt ( to jsem ale pred tim nemerila a nemam srovnani)
Jen jsem se chtela zeprat, jestli se to nekomu take takto zvysuje kazdy den pravidelne o 0,5 stupne.
Dekuji a hezky vecer vsem ![]()
@Adik26 týýjo, to už je docela hezké - určitě bych se testla - a napiš nám sem výsledek ![]()
@Nicky B
Testla jsem se rano. Bt mi klesla o stupinek…37,2 a kousek
na testu je duch-ale fakt mizernej…takze asi se radovat moc nebudu. Jeste testnu pozitri…
Nevis, zda muze v tehu kolisat teplota?
já myslím, že takhle malinko opravdu může, to skoro ani není rozdíl, záleží, kdy se měříš atd. A u mne byl i duch na testu těhotenství, takže ještě bych to nevzdávala
A moc tě obdivuju, že se vydržíš testovat až pozítří ![]()
@Nicky B
Zitra se jen zmerim a pokud to klesne jeste vic, tak uz to asi ani testovat nebudu…
Snad to vydrzim ![]()
@Nicky B
Zesiluje-uz se objevila hned -ale porad je slaba…snad bude hezky silit. Testnu po nedeli.
Bazalka dnes 37,25.....tak to asi kolisat muze-nevim.
Snad se mi tam milacek hezky uhnizdi ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat. Je velký problém, když měřím BT pokaždé v jinou dobu? Jednou třeba v 9, další den v 9.30, potom v 10.
Bude v tom velký rozdíl? A jak dlouho vlastně musí být zvýšená po ms, když bych byla těhotna?
Děkuji za odpovědi. Jsem z toho stále nějak zmatená.