Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu na radu
před prvním těhu se měla ukázkový cyklus (28 dní) a ovulka byla přesně 14.DC (to sem otěhotněla), těhotenství bezproblémové a přesně načasované (poslední ms sem měla 17.12 a rodit sem jela 17.9 - ale to byla asi náhoda )po porodu jsme se rozhodli snažit o další mimčo co nejdřív, první ms přišla asi po půl roce. Natěšená na nový snažení sem si nakoupila ovu testy, že to s nima zkusím…uprostřed cyklu sem jich udělala asi 5 a nejdřív zesilovali a pak začali slábnout, až do běla, tak sem myslela, že sem buď ovulovala nebo ovu prošvihla…jenže při očekávání ms se pořád nic nedělo, těhu testy negativní a po 3 týdnech sem se rozhodla to řešit (všichni mi říkali, že to je normální, že je po porodu rozházený cyklus, že může být zpoždění i měsíc), jaké bylo moje překvapení, když sem po 3 týdnech měla // !!! ale s dr sme se neměli o co opřít a shodli sme se, že otěhotnění proběhlo někdy ke konci cyklu…abych to zkrátila…těhu dobře nedopadlo, v 7tt sem potratila…
teď měřím teplotu (viz graf pod metříkem) a jistím to testama…jenže včera sem dělala test a byly tam // ale ta druhá slabší a dneska se ta druhá skoro vůbec, teplota se mi zatím drží dole…mám dál testovat nebo se na to vyprdnout…
vůbec si nevím rady ale ani mi nejde o to hned otěhotnět, první dva cykly mm spíš na to, abych na sobě poznala, co se děje…jelikož sem byla týden u tchýně a teď jedem zas (bez manžela, hlídám 2 děti+toho mýho raubíře, tak se babička hodí ) tak o nějakým velkým snažení nemůže být řeč
Asi bych ti radila počkat, zkus další test třeba za 3 dny. Buď tam budou pořádné // nebo nic. Pokud jsi na ovutestech měla // několik dní a pak zeslábly, pravděpodobně ovu byla. Mám to taky tak, v den očekávané ovu testuju ráno i večer, a nejsilnější je většinou jen jednou, druhý den už jsou výrazně slabší.
Ještě podle grafu tam ovu není moc jistá, teplotu máš hodně dole, těhotná asi nebudeš. Ale 100% není nic ![]()
Teď se na to dívám znova, testuješ ovulaci nebo těhu?
No tak přestaň zbytečně vyhazovat testy, měř dál a ona se ovulace vyjeví
Pokud se nějak pečlivě nesnažíte, tak měření na poznání cyklu stačí, potom už budeš vědět, kdy jí zhruba máš, tak to pojistíš testem ![]()
Dělám si ovu testy a k tomu si měřím BT.
Jenže v sobotu jsme šli na 20 km tůru a já si říkám, jestli mi to tu nedělní BT neovlivnilo a vlastně nevím, jestli ovu proběhla. Dnes v pondělí BT 36,6.
Můžete mi poradit, jak ovlivní fyzická námaha BT- zvýší ji a nebo sníží?
ahoj, v piatok si nerobila ovulacny test? on moze byt pozitivny aj viac dni po sebe a ovulacia nastava 12-48 hodin po poslednom pozitivnom ovu teste.
ake su Tvoje poovulacne teploty?
ked som merala BT, hravala som dva krat do tyzdna vecer volejbal- intenzivne plus som potom este behala a dalsie rano som tu teplotu nemala ani jeden krat skreslenu. ale v tom sme kazda ina, treba to vypozorovat na sebe, i ked podla mna by to nemalo mat nejaky vyrazny vplyv, vsak v noci spis a telo si oddychne.
st, čt jsem měla pozitivní ovu test, v pátek jsem už nedělala, zdálo se mi to jasné, no mohla jsem udělat. Po ovu mi vyletí teplota o 0,3 (36,7-36,8) výš a drží se až do MS.
Ahojte, mám takový podobný dotaz.. Jsem dnes 19DC a v měření BT a ovu testech úplný začátečník - je to první cyklus po vysazení HA.
Podle měření BT ovulace neproběhla. Podle ovu testů nevím - dvě čárky byly, ale rozhodně ne stejně silné a znovu slábnou, dnes už skoro žádná..
Je možné, že už ovu proběhla, i když ovu test nebyl úplně pozitivní? A BT neodpovídá?
A čemu věřit víc - měření BT, nebo ovu testům?
Měřím proto, abych ovu vůbec poznala, tulení probíhá každý, nebo každý druhý den, takže tak ovu neprošvihnem (pokud byla/bude). Ale tak zajímá mě čemu víc věřit.. ![]()
Maky ale podle toho co píšeš, se ti BT i ovu testy shodují… ani podle jednoho ovulace neproběhla. Zkus ještě chvíli měřit, třeba bude ovulace později. U některých žen to chvíli (třeba i několik cyklů) trvá, než se tělo dostane do normálu.
A jak se ptáš, jestli věřit víc BT nebo ovu testům, tak já teda věřím o dost víc BT, ta u mě byla spolehlivá maximálně. (chodila jsem často na ultrazvuky, takže jsem měla zpětnou vazbu). Naproti tomu ovulační test jsem neměla pozitivní snad nikdy (ale spoustě holek to funguje, to jsem asi divný případ). Navíc ty testy lezou do peněz, BT je zadarmo. Samozřejmě veliká nevýhoda BT je ta, že pozná ovulaci až zpětně, když už je na snažení pozdě
ale pokud ti jde jen o to, zjistit, kdy asi tak ovulace probíhá, tak na to je dobrá.
Anonymní píše:
Maky ale podle toho co píšeš, se ti BT i ovu testy shodují… ani podle jednoho ovulace neproběhla. Zkus ještě chvíli měřit, třeba bude ovulace později. U některých žen to chvíli (třeba i několik cyklů) trvá, než se tělo dostane do normálu.A jak se ptáš, jestli věřit víc BT nebo ovu testům, tak já teda věřím o dost víc BT, ta u mě byla spolehlivá maximálně. (chodila jsem často na ultrazvuky, takže jsem měla zpětnou vazbu). Naproti tomu ovulační test jsem neměla pozitivní snad nikdy (ale spoustě holek to funguje, to jsem asi divný případ). Navíc ty testy lezou do peněz, BT je zadarmo. Samozřejmě veliká nevýhoda BT je ta, že pozná ovulaci až zpětně, když už je na snažení pozděale pokud ti jde jen o to, zjistit, kdy asi tak ovulace probíhá, tak na to je dobrá.
Děkuji, taky bych asi víc věřila BT a budu doufat, že ovu ještě dorazí.. Nevadí mi, že ji zjistím až po, hlavně aby vůbec byla
Tak díky moc ![]()