Měří špatně?

23
20.1.24 09:19

Měří špatně?

Ahoj, měřím si celý cyklus bazalni teplotu, ale přijde mi, že můj teploměr někdy nemeri správně.
Například dnes..jsem pouze pár dní po ovulaci a teplota najednou klesla na 36,68, i když mám v těchto dnech kolem 36,9. Přišlo mi to divné, tak jsem po minutě zkusila znovu a vyšlo najednou 36,45..tedy ještě mnohem nižší teplota a celkem velký rozdíl, i když jsem to zkoušela po minutě.

Jak je to možné? Máte s tím zkušenost? Předpokládám, že to není správná teplota.
Teploměr mám tak 3 měsíce z dr max. Pripadne doporučte nějaký lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16339
20.1.24 09:44
@LenkaJ94 píše:
Ahoj, měřím si celý cyklus bazalni teplotu, ale přijde mi, že můj teploměr někdy nemeri správně.
Například dnes..jsem pouze pár dní po ovulaci a teplota najednou klesla na 36,68, i když mám v těchto dnech kolem 36,9. Přišlo mi to divné, tak jsem po minutě zkusila znovu a vyšlo najednou 36,45..tedy ještě mnohem nižší teplota a celkem velký rozdíl, i když jsem to zkoušela po minutě.Jak je to možné? Máte s tím zkušenost? Předpokládám, že to není správná teplota.
Teploměr mám tak 3 měsíce z dr max. Pripadne doporučte nějaký lepší.

Já sice nikdy neměřila, ale proč by to mělo být špatně? Teplota může být různá. Co vím, mělo by se měřit po minimálně 6h spánku a ideálně ve stejnou dobu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.1.24 09:51

@Dahlia0409 já měřím ve stejnou dobu vždy. Mě jen přijde divné že jsem naměřili 36,68 a po minutě 36,45..to by snad měla vyjít ještě podobná teplota? Stalo se mi to takto víckrát, tak nevím právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16339
20.1.24 09:56
@LenkaJ94 píše:
@Dahlia0409 já měřím ve stejnou dobu vždy. Mě jen přijde divné že jsem naměřili 36,68 a po minutě 36,45..to by snad měla vyjít ještě podobná teplota? Stalo se mi to takto víckrát, tak nevím právě.

Tak to netuším, podle mě zase tak velký rozdíl to není :think: Měříš hned po probuzení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
20.1.24 11:34
@LenkaJ94 píše:
Například dnes..jsem pouze pár dní po ovulaci a teplota najednou klesla na 36,68, i když mám v těchto dnech kolem 36,9. Přišlo mi to divné, tak jsem po minutě zkusila znovu a vyšlo najednou 36,45..tedy ještě mnohem nižší teplota a celkem velký rozdíl, i když jsem to zkoušela po minutě.Jak je to možné? Máte s tím zkušenost? Předpokládám, že to není správná teplota.
Teploměr mám tak 3 měsíce z dr max. Pripadne doporučte nějaký lepší.

Jinak teploměr má přesnost 0,1-0,2 stupně. Takže řešit nějaký setiny nemá vůbec smysl. A i tak může při stejné teplotě jednou vyhodit 36,8 až 37.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
20.1.24 15:19

A testuješ vždy v úplně stejnou dobu a hned ráno po probuzení? Já třeba dělám 3 směny a chtěla jsem původně taky zkusit měření bazální teploty, ale doktorka mi řekla, že je to úplně k ničemu když každý den chodím spát a vstávám v úplně jinou dobu, že by to právě dělalo divné skoky a bylo by to nespolehlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.1.24 16:07

@Blanka991911 no spat nechodim úplně přesně ve stejný čas, ale vždy spím alespoň 8 hodin. Budík mám ve stejný čas a vždy než vstanu, tak si to měřím. Vždy je to v rozmezí +- 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.1.24 16:09

@Cenarius aha, tak jestli má teploměr takovouhle přesnost..tak asi pak jo..ale přijde mi potom zbytečne to měřit, když jde právě o tyto desetiny, které ti rozhoduji, jak se cykl vyvíjí.
Právě se snažíme o miminko a četla jsem, že by se bazalka měla po ovulaci držet nahoře a když mi takhle skočila dolů, tak jsem si rikala, že to Teda asi spíš nevyšlo no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
20.1.24 16:34
@LenkaJ94 píše:
@Blanka991911 no spat nechodim úplně přesně ve stejný čas, ale vždy spím alespoň 8 hodin. Budík mám ve stejný čas a vždy než vstanu, tak si to měřím. Vždy je to v rozmezí +- 15 minut.

@LenkaJ94
Jo, to je v pohodě, já spíš myslela jestli třeba neděláš taky směny, pokud děláš jen raní a máš víceméně stejný režim, tak je to v pohodě. Ještě bych poradila když budete mít podle bazální teploty ovulaci, tak si to zkuste potvrdit i ovulačním testem, ať víte, že to odpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16339
20.1.24 20:36
@LenkaJ94 píše:
@Cenarius aha, tak jestli má teploměr takovouhle přesnost..tak asi pak jo..ale přijde mi potom zbytečne to měřit, když jde právě o tyto desetiny, které ti rozhoduji, jak se cykl vyvíjí.
Právě se snažíme o miminko a četla jsem, že by se bazalka měla po ovulaci držet nahoře a když mi takhle skočila dolů, tak jsem si rikala, že to Teda asi spíš nevyšlo no.

Myslím, že to zbytečné hrotíš :nevim: Prostě na to nemysli a jak to má přijít, tak to přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí