Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, měřím si celý cyklus bazalni teplotu, ale přijde mi, že můj teploměr někdy nemeri správně.
Například dnes..jsem pouze pár dní po ovulaci a teplota najednou klesla na 36,68, i když mám v těchto dnech kolem 36,9. Přišlo mi to divné, tak jsem po minutě zkusila znovu a vyšlo najednou 36,45..tedy ještě mnohem nižší teplota a celkem velký rozdíl, i když jsem to zkoušela po minutě.
Jak je to možné? Máte s tím zkušenost? Předpokládám, že to není správná teplota.
Teploměr mám tak 3 měsíce z dr max. Pripadne doporučte nějaký lepší.
@LenkaJ94 píše:
Ahoj, měřím si celý cyklus bazalni teplotu, ale přijde mi, že můj teploměr někdy nemeri správně.
Například dnes..jsem pouze pár dní po ovulaci a teplota najednou klesla na 36,68, i když mám v těchto dnech kolem 36,9. Přišlo mi to divné, tak jsem po minutě zkusila znovu a vyšlo najednou 36,45..tedy ještě mnohem nižší teplota a celkem velký rozdíl, i když jsem to zkoušela po minutě.Jak je to možné? Máte s tím zkušenost? Předpokládám, že to není správná teplota.
Já sice nikdy neměřila, ale proč by to mělo být špatně? Teplota může být různá. Co vím, mělo by se měřit po minimálně 6h spánku a ideálně ve stejnou dobu ![]()
@Dahlia0409 já měřím ve stejnou dobu vždy. Mě jen přijde divné že jsem naměřili 36,68 a po minutě 36,45..to by snad měla vyjít ještě podobná teplota? Stalo se mi to takto víckrát, tak nevím právě.
@LenkaJ94 píše:
@Dahlia0409 já měřím ve stejnou dobu vždy. Mě jen přijde divné že jsem naměřili 36,68 a po minutě 36,45..to by snad měla vyjít ještě podobná teplota? Stalo se mi to takto víckrát, tak nevím právě.
Tak to netuším, podle mě zase tak velký rozdíl to není
Měříš hned po probuzení?
@LenkaJ94 píše:
Například dnes..jsem pouze pár dní po ovulaci a teplota najednou klesla na 36,68, i když mám v těchto dnech kolem 36,9. Přišlo mi to divné, tak jsem po minutě zkusila znovu a vyšlo najednou 36,45..tedy ještě mnohem nižší teplota a celkem velký rozdíl, i když jsem to zkoušela po minutě.Jak je to možné? Máte s tím zkušenost? Předpokládám, že to není správná teplota.
Jinak teploměr má přesnost 0,1-0,2 stupně. Takže řešit nějaký setiny nemá vůbec smysl. A i tak může při stejné teplotě jednou vyhodit 36,8 až 37.
A testuješ vždy v úplně stejnou dobu a hned ráno po probuzení? Já třeba dělám 3 směny a chtěla jsem původně taky zkusit měření bazální teploty, ale doktorka mi řekla, že je to úplně k ničemu když každý den chodím spát a vstávám v úplně jinou dobu, že by to právě dělalo divné skoky a bylo by to nespolehlivé.
@Blanka991911 no spat nechodim úplně přesně ve stejný čas, ale vždy spím alespoň 8 hodin. Budík mám ve stejný čas a vždy než vstanu, tak si to měřím. Vždy je to v rozmezí +- 15 minut.
@Cenarius aha, tak jestli má teploměr takovouhle přesnost..tak asi pak jo..ale přijde mi potom zbytečne to měřit, když jde právě o tyto desetiny, které ti rozhoduji, jak se cykl vyvíjí.
Právě se snažíme o miminko a četla jsem, že by se bazalka měla po ovulaci držet nahoře a když mi takhle skočila dolů, tak jsem si rikala, že to Teda asi spíš nevyšlo no.
@LenkaJ94 píše:
@Blanka991911 no spat nechodim úplně přesně ve stejný čas, ale vždy spím alespoň 8 hodin. Budík mám ve stejný čas a vždy než vstanu, tak si to měřím. Vždy je to v rozmezí +- 15 minut.
@LenkaJ94
Jo, to je v pohodě, já spíš myslela jestli třeba neděláš taky směny, pokud děláš jen raní a máš víceméně stejný režim, tak je to v pohodě. Ještě bych poradila když budete mít podle bazální teploty ovulaci, tak si to zkuste potvrdit i ovulačním testem, ať víte, že to odpovídá.
@LenkaJ94 píše:
@Cenarius aha, tak jestli má teploměr takovouhle přesnost..tak asi pak jo..ale přijde mi potom zbytečne to měřit, když jde právě o tyto desetiny, které ti rozhoduji, jak se cykl vyvíjí.
Právě se snažíme o miminko a četla jsem, že by se bazalka měla po ovulaci držet nahoře a když mi takhle skočila dolů, tak jsem si rikala, že to Teda asi spíš nevyšlo no.
Myslím, že to zbytečné hrotíš
Prostě na to nemysli a jak to má přijít, tak to přijde ![]()