Diagnoza Metatarsus varus

27
24.5.13 15:18

metatarsus varus

Dobrý den všem, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s diagnózou METATRSUS VARUS průběh, léčba a tak. Máme jen lehký, denně cvičíme - tím, že se snažím prstíky a nárt tlačit na druhou stranu. V porodnici mi ukazovali Vojtovu metodu, ale bohužel si na to netroufám - neumím to.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2941
31.7.13 21:06

Ahoj, malá má taky tuto vadu. Když se narodila, taky jsme prováděli masáže a navíc vázali nožky do správného postavení, měla na noze 24 hodin denně takové jakoby tejpy, co jsem jí sama vázala + cvičení a masírování. Když měla 4 měsíce, ortoped nám řekl, že už je to dobrý. Dnes má 2 roky, chodí špičkami k sobě a hlavně ty palce jí směřují k sobě, tak jsem změnila ortopeda, ten to začal řešit pořádně, napsal ortopedické vložky, namíru zhotovené plastové dlahy, ve kterých spává a udávají nohy do správné polohy, navíc cvičení. Dnes nám na rehabilitacích bylo řečeno, že dobu nápravy jsme už prošvihli, že bylo třeba od narození cvičit vojtovku a na výrobě dlah nám řekli, že mohli i ty dlahy se dávat celodenně, když ještě nechodila :x, takt jsem naštvaná na ortopeda, který nám to zavinil, copak já mohla před 2ma lety vědět, nejsem ortoped. Dnes mohla mít nožky v pořádku. Být tebou tak cvičím i toho Vojtu, pokud nevíš jak, nech si napsat rehabilitace, ať ti to fyzioterapeutka pořádně vysvětlí a třeba se zeptat i na ty dlahy. Snad dopadnete lépe než my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí