Metro Londýn

1439
13.4.19 22:52

https://mapa-metra.cz/londyn/ staci pouzit google, cca pet vterin hledani..

Jmena na platebnich kartach nikdo nekontroluje. Prokazuje se opravneni k platbe pinem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18599
13.4.19 23:11

@Martanek123y byli loni v únoru. Dá se platit bezkontaktní kartou, přímo na turniketu je čtečka. Při výstupu kartu zas pipnes a ona načte tarif. Cesty se sčítají a samo to zastropuje tj. Jedná cesta např 2,5 GBP. Pojedete 4×, ale celodenní lístek stojí 8, takže to strhne max těch 8 GBP. Obdobně je to za vícero dní… Každý potřebuje svoji vlastní kartu, nedá se na jednu jet víc lidí. Za mě super. Člověk tak má nejvhodnější tarif a nemusí furt lovit cash a hledat automaty na jízdenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
14.4.19 08:54
@hospodki píše: @Martanek123y byli loni v únoru. Dá se platit bezkontaktní kartou, přímo na turniketu je čtečka. Při výstupu kartu zas pipnes a ona načte tarif. Cesty se sčítají a samo to zastropuje tj. Jedná cesta např 2,5 GBP. Pojedete 4×, ale celodenní lístek stojí 8, takže to strhne max těch 8 GBP. Obdobně je to za vícero dní… Každý potřebuje svoji vlastní kartu, nedá se na jednu jet víc lidí. Za mě super. Člověk tak má nejvhodnější tarif a nemusí furt lovit cash a hledat automaty na jízdenky

Takže jestli to dobře chápu, musím si pipnout před vstupem a při výstupu a max nám to sebere za den těch 8 i když projezdim více?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
14.4.19 08:55
@Maminanamatersky píše:
https://mapa-metra.cz/londyn/ staci pouzit google, cca pet vterin hledani..Jmena na platebnich kartach nikdo nekontroluje. Prokazuje se opravneni k platbe pinem..

To jsem našla, jen mi to už pár lidí řeklo pokaždé jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
14.4.19 14:15

@Martanek123 ano přesne tak. Přesnou cenu maxima si zjistěte na stránkách londýnského MHD. Myslím, že je o nějak tfl.gov.co.uk a mám Dojem, že to platí jen na metro, protože autobusy se platí za každou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.19 18:29

Prosim jak je to se vstupem dítěte do metra? platit za sebe budu platebni kartou, ale dítě mladší 11 let jezdí zdarma…v Londyne jsou pry turnikety, kterými projde jeden člověk, kudy tedy projde dítě, které neplatí?

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
30.7.19 19:02

S dětmi jsem ještě necestovala, ale ve stanicich je obsluha, jdi k nim, tipni svou kartu a obsluha vás pustí skrz turniket. To samé při odchodu z metra.

• Citovat
  • Upravit
1234
30.7.19 19:17

S ditetem jdi k postranni „brance“, kterou ti tam otevre obsluha. Do turniketu se vejdes leda s miminem nebo batoletem v naruci. Dva „pesci“ neprojdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
30.7.19 20:39

V kazde stanici je sirsi brana (nejmene jedna) kterou projdete v pohode. jak pisou holky, na vetsine stanic v centru je i personal ktery vas pusti nepipaci branou v pripade potreby

jinak je bezne mozne projit i tou malou - jezdi tak i lidi nacerno a dokazi se prilepit i za nekoho neznameho a neni to problem (z hlediska casu na projiti branou, vyssi princip mravni nechavam stranou). legalne projit s ditetem samozrejme neni problem uz vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
27.11.22 15:19

Ahoj, má někdo zkušenost s cestováním metrem s pubertakama, 13-14 let? Jsou nějaké slevy krom Oyster card? Mladší 10leta bude cestovat zdarma, ale nevím, jak s tou starší ať neprojezdime majlant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová