Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vedlejší účinky jsou zanedbatelné. Používá se tak malá dávka nevím přesně kolikg mg za den, že se to snad ani nemůže projevit. A je to jen na chviličku. Tisíc mg za den už vedlejší účinky má, stejně tak třeba několikaleté užívání vyšších dávek.
@Lerista no mám napsáno 2 tablety denně 14 před IVF a pak jednu tabletu denně do 16 týdne těhotenství… Takže myslíš, že se toho nemusím bát? Moc děkuju
Zalezi kolik tableta obsahuje ucinne latky…jsou ruzne druhy.
@jannina1 to by vůbec do toho nálezu nenapsali, jakou dávku mi pak budou dávat
napsali jen Metypred 1-10 14 dní před IVF a pak 1-0-0 ![]()
Z dostupných kortiko je nejšetrnější, vedlejší účinky zanedbatelné - nejhorší je dle mě Přednison, pak Medrol, máš štěstí, že ti předepsali Metypred
@Lisianne fakt? tak super děkuju za info, jsem trochu klidnější. Když jsem četla ty vedlejší účinky tak mě to docela dostalo
Na krabičce je napsáno kolik je mg účinné látky. Pár mg je naprosto neškodných. A vysoké dávky už se dávají kapačkou. Moje zkušenost více než 100 000 mg.
@Lisianne píše:
Z dostupných kortiko je nejšetrnější, vedlejší účinky zanedbatelné - nejhorší je dle mě Přednison, pak Medrol, máš štěstí, že ti předepsali Metypred
To jsem v zivote neslysela, mela jsem za to, ze Medrol a Metypred je to same, jen jiny vyrobce. ![]()
@jannina1 píše:
To jsem v zivote neslysela, mela jsem za to, ze Medrol a Metypred je to same, jen jiny vyrobce.
Opravdu na mě působily jak píšu, Prednison i moc zavodnuje. Mám srovnání na základě os. zkušeností.
@Lisianne píše:
Opravdu na mě působily jak píšu, Prednison i moc zavodnuje. Mám srovnání na základě os. zkušeností.
Presnison ano, je na jinem principu, ale Medrol a Metypred je to same.
@jannina1 píše:Mě i z Nedrolí bylo soufl
@jannina1 píše:
Mě i z Medrolu bylo soufl. Zlaty Metypred. Úplně stejně opravdu nejsou.
Ahoj! Mam zkusenosti s Prednisonem a Metypredem a Metypred mnohem lepsi. Mozna malinko vetsi chut k jidlu, ale za udrzeni miminka to preci stoji. Po prednisonu jsem mela i po malych davkach velke travici obtize, za mesic a pul uzivani jsem zhubla 10 kg.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj,
byl mi předepsaný 14 dní před stimulací na IVF a pak do 16.týdne těhotenství Metylpred.
Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Jsou dobré výsledky? a co vedlejší účinky? nějaké bolesti, přibírání na váze atd?
Mockrát děkuju