Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje dcera ujíždí na Mickey mousovi…
…Je normální, když se 9-ti měsíční dítko tak zamiluje do pohádky?..Když jí pustím něco jinýho tak to ju nezajímá, jenom když tam jde mickey mouse tak se začne smát, tancovat a dělat paci paci pacičky..
..máte to taky někdo tak?..Ale aspo'n vím jaký jí nechám udělat dort k ročním narozkám.
![]()
Vítej v klubu
Ale neboj… nás to konečně po 2,5 letech přešlo… teda né úplně, ale je to lepší ![]()
Nemám, takto malé dítě nenechávám koukat na pohádky.
A závisláky lehké na pohádkách mám starší a dost momentálně pracuju na „detoxu“, protože to u nás došlo už tak daleko, že chtěli jencivět na pohádky a nic jiného je nezajímalo ![]()
Náš dvouleťák ujíždí na Mickeyho klubíku, zvládne jich klidně 5denně a je na tom závislej snad ![]()
Moje taky miluje Mickey Mouse, ale je teda o „dost“ starší, miluje to tak od +-2,5 roku, v 9 měsících na nic ještě nekoukala. ale teď se jí čímkoliv s Mickeym prostě zavděčíš.
U nas frcel jako prvni maxipes fik, byla ale vetsi…to prejde, nebo se objevi jiny objekt. Ale v tomto veku bych to urcite nepodporovala.
Nepouštím jí to denně..:)..ale plazí se po pokoji a když mám puštěnou telku tak se stejně kouká..
..Tak jí to občas pustím, je hezký jak je šťastná.. ![]()
My to máme naprosto stejný.. pustím Mickeyho klubík a sleduje, ani nedutá, ale nic jiného ho nezajímá ![]()
@Jolisek píše:
Nepouštím jí to denně..:)..ale plazí se po pokoji a když mám puštěnou telku tak se stejně kouká....Tak jí to občas pustím, je hezký jak je šťastná..
myslím, že když u toho nebude sedět denně hodinu, tak to ničemu nevadí.. taky mu to občas pustím, nevidím na tom nic špatného
Aspoň víš, s čím udělat dort.
Moje takhle upřeně zírá na reklamy, ale dort Provident nebo Pedigree dělat nebudu. ![]()
@Camael píše:
Aspoň víš, s čím udělat dort.Moje takhle upřeně zírá na reklamy, ale dort Provident nebo Pedigree dělat nebudu.
Naše malá (21 měsíců) ujíždí na včelce máje, ale zná televizi od cirka 18měsíců, a opravdu je na tom závislá jak nepustím když chce tak je hysterák
, takže také „detoxujeme“. Koukala na to jako na svatý obrázek i na 4 pohádky denně takže omezujeme na 1× denně a to večer na čt2. ale takhle malá na tv nekoukala a já taky ne moc mě to nebere
. Nám na detox
pomohlo opravdu trávit dny venku v každé volné chvíli. výsledky se dostavují téměř ihned - děti snadno zapomenou. ![]()
Náš malej (24m) zase miluje Krtka. Je z něj úplně hotovej, povídá si s ním, mává mu, směje se mu (u TV).. Dort byl samozřejmě s krtkem. ![]()
No, jak u nás, u Krtečka nebo Mickey Mouse, popřípadě u reklam sedí, ani nedutá a kouká. Jak skončí zábava, tak dostane hysterický záchvat a pak pokračuje v demolici bytu
pouštím mu pohádku ráno, abych dostala šanci se aspon trošku v klidu probudit a občas po odpoledním spaní, ale to většinou stačí reklamy a znělka simpsnů…
Jinak pouštím takhle pohádky zhruba od 14 měsíců, dřív vydržel jen chvilku u krtka ![]()