Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chodíte ven, nebo třeba do obchodu, když má dítě zvýšenoou teplotu? dcera ma 38 a zrovna dneska jsem měli jet na nakupy a na návštěvu..
Mala vypada v pohodě, neteče ji z nosu, nekašle.. vypada, že ji nic nebolí…
Myslite, že když ma tu teplotu tak může něco chytnout venku?
raději zůstat doma? ikdyž nevypda, že ji něco je?
Ja bych teda nikam nesla.Asi se neco chysta, tak by ji nejaky courani urcite nepridalo.Neco jinyho je, kdyz je teplota od zubu.
Ne s teplotou se snažím držet dítě v klidu. 38 už mi přijde docela dost na to, aby někde trajdala.
Pokud je to nezbytně nutné rychle k dětské, tak jo ale jinak raději né.
Při teplotě se obchodům a davům snažíme vyhýbat, aby díky oslabení nechytli ještě něco víc nebo někoho nenakazili.
No, s teplotou 38 ven nechodíme.
A už vůůůbec ne na nákupy a na návštěvu.
Max do 37,5 a kdyz je venku jakž takž hezky, tak na chvíli na dvůr, sednout si, nakrmit králíky, aby se provětrala a za půl hoďky zase zpátky ![]()
Nechodim. Jednou se mi to zle vymstilo…teplota zacala stoupat a nez jsem dorazila domu, maly byl uplne k. o.
vzdy cekam aspon do druheho dne, ale i tak si stejne netroufam ani na zahradu.. ![]()
No pokud ty nákupy a návštěva nejsou důležitější než její zdraví, tak bych nešla.
S teplotou bych šla na chvíli, dítě do kočáru a na hodinku se projít (v rámci zachování duševního zdraví matky:). Ale ne při 38st, to max něco nejnutnějšího v nejbližším krámě. Návštěvu určitě ne, to, že dcera vypadá dobře, neznamená, že její tělo nebojuje. Krom toho, že to není ani vůči hostitelům fér, aby pak všichni za týden lehli nemocní.
A ty kdyz mas teplotu 38 chodis k nekomu na navstevu nebo couras po kramech?
![]()
Mi by se teda nelíbílo, kdyby k nám někdo přišel s teplotou, jsem celkem tolerantní člověk, celkem dost přejdu mávnutím ruky, ale teplotu né, proč mi má nemocný člověk nebo jeho nemocné dítě ohrožovat moje děti???
Fakt by mě to naštvalo.
Nehledě na to, že vysoká teplota je nebezpečná pro dítě samo, pokud vím vysoké teploty a námaha jdou na srdce. Pokud to není nějaká pověra, já se tím teda řídím. Takže klídek, lehárko atd.
Ne, s teplotou nechodíme ven, rozhodně ne po návštěvách. Já sama bych z takové návštěvy neměla radost
. Pokud není zbytí (nemá kdo zůstat s dítětem doma), jdu maximálně rychle do nejbližšího obchodu pro nejnutnější věci. Nebo k doktorovi samozřejmě. A snažím se pobyt mimo domov zkrátit co to jde.
Chodim. HOlku do šátku na záda a jdem se staším třeba do lesa. Nebo na chatě jí udělám ležení ve stínu venku, celá rodina jsme venku, ona nás pozoruje, leží. Do nákupáku bych jí teda netahala.
@zuzouš píše:
S teplotou bych šla na chvíli, dítě do kočáru a na hodinku se projít (v rámci zachování duševního zdraví matky:). Ale ne při 38st, to max něco nejnutnějšího v nejbližším krámě. Návštěvu určitě ne, to, že dcera vypadá dobře, neznamená, že její tělo nebojuje. Krom toho, že to není ani vůči hostitelům fér, aby pak všichni za týden lehli nemocní.
pravě ja jsem nikam nechtěla.. Ti, kte kterým máme jit, říkají, že teplota nic není.. a že pokud ji nic jiného není máme dojet..
ale ja se bojim aby něco nenachytala dalšího.. nevim no.. koli sa ji to.. chvilku ma 37,5 pak zase 38,0…