Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Před těhu jsem trpěla na migrény a léčila se u neurologa. Pak jsem léky kvůli plánovanému těhu vy:,–(ila. Ale obávám se toho, že jak porodím, migrény se mi vrátí. Proto by mě zajímalo, jaké léky na migrénu berete, když kojíte. Vcelku mi vždy pomáhal Ibalgin 400, smí se, když se kojí? Trpěla jsem migrénama i když byla Nelinka malá, ale už si vůbec nevybavuju, jaké léky jsem tehdy brala. Vím, že jsem se tehdy snažila i odstříkávat, ale nějak mi to nešlo, takže odstříkávání mléka asi nehrozí. ![]()
Ahoj Já jsem brala před těhotenstvím tralgit a coxtral, k nimž jsem se dopracovala po ibalginech, brufenech a zomigu - ty všechny byly moc slabé.
).
V těhotenství jsem měla migrénu jen jednou a vzala jsem si asi 3 paraleny, mokrej hadr a colu.Nezabralo to úplně, ale dalo se to vydržet. Po porodu jsem měla migrény 3 a protože kojím, zbyl mi zas jen ten paralen v kombinace se studeným hadrem na hlavě a studenou coca-colou po lžičkách (ta pomáhá, že si mi nezvedá žaludek).
Ahojky, taky trpim na migreny, od zad.. a me pomaha Ibalgin, cetla jsem vsude na netu, ze se muze, nejlepe ale po poslednim kojeni vecer… pred noci… ale muze se..potvrzuji to i lekarnici…
Tak mně řekla doktorka, že Ibalgin a kojení nee a kámošce ho dali v nemocnici dva dny po porodu a že v pohodě
. Já jsem si ho nakonec taky několikrát vzala, protože nic jinýho nezabíralo.
ibalgin muzes i pri kojeni … kdyz ma mimco horecku tak taky dostava ibalgin … tak drzim palce at nemas moc migren … taky na to bohuzel trpim ..... ale vetsinou tehu a kojeni bylo o moc lepsi …
me taky rekli ze ibalgin muzu,vzit ho ihned po jakemkoli kojeni a on se do pristiho(za dve tri hodiny)trosku vstreba:)
Tak paráda, to jste mě holky uklidnily.
Já už jsem si myslela, že budu muset fungovat jen při paralenech - což by u mě v žádném případě nešlo. Tak díky za info. ![]()
Ještě přidám zkušenost s migrénu. Dost často jsem na ně trpěla tak 2-3do měsíce ale to byli stavy???? kdy jsem úplně KO a to třeba i 2dny. Vecer mě začala bolet hlava tak jsem namazat a čelo, spanky a krk slavitonem a nalepila jian Kang a Wotong na čelo a spanky, pocítila jsem během chvilky částečnou???? úlevu tak jsem šla spát????. Jenže úleva netrvalo dlouho. Při každém kojení???? jsem trpěla jak mi bylo zle☠️ ale trochu jsem se prospal. Ráno jsem se vzbudila a byla jsem smutná???? že mi to ne zabralo ale vzpomněla jsem si na obrázek nize a nalepila náplasti na nohy???? na centrum ????hlavy a šla jsem vařit. Po nějaké době jsem si uvědomila že už je to lepší a po obědě????️ mě to už nebolelo vůbec. Na každého to působí jinak