Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
jelikoz se asi budem stehovat do Mikulova, zajimalo by me, znate to tam nektera? Jsou tam panelaky? Koukala jsem jen na jejich stranky a mesto je to pekny…misa
je tam jedno sídliště, takové střední - 4 patrové paneláky+na některých půdní nádstavby. pokud si pamatuju, tak jsou na spoustě z nich střechy. jinak je Mikulov krásné město, s bohatou historií. je to takové trošku ospalé městečko - je tam zdravotní středisko, 2 základky, 1 ZŠ do páté třídy, 1 klasické gymnázium, SOU s několika učebními obory, ZUŠ-ka s výtvarným oborem, asi 3 mateřské školy (já pamatuju 3, jestli nějakou nezrušili), jesle jsou tuším zrušeny-nevím jistě.za prací se mnohdy dojíždí do brna - po dálnici slušným autem za 30 minut, popř do rakouska. ve městě je hromada hospod a hospůdek, vináren - je kam zajít. nějaká ta kultura (kino, plesy) se taky najde.
elda
Jééé než jsem stihla nakojit a přebalit, tak mě Elda předběhla. Je to tak jak píše. Moc hezký městečko..
Misan: A můžu se zeptat, proč se stěhuješ do Mikulova? Je to zvláštní, když to tam neznáš…
Adka
Ahoj, manzel dostal zajimavou pracovni nabidku, tak zvazujem…
Ahoj Miso,
ja z Mikulova pochazim, takze ti muzu dat informace z prvni ruky.
Je to fakt krasne mesto, zvlast kdyz ho po padu komunistu zacali opravovat - je porad hezci a hezci. Jsem moc rada, ze odtud pochazim a samozrejme tam porad rada jezdim, protoze tam mam rodice.
Sidliste je v jizni casti mesta a je to teda zrovna oblast, kterou moc rada nemam, bydlela jsem tam asi jen rok v pronajatem byte, my jsme vzdycky bydleli ve stredu mesta a potom v horni casti, kde je to mnohem hezci.
No ja holt mam k panelakum dost velkou averzi, s tim uz nic nenadelam, ale chapu, ze nekdy je clovek rad, ze ma vubec kde bydlet.
Takze v Mikulove je nadherna hlavne historicka cast + zamek + Svaty kopecek + okoli.
Ja osobne jsem rada, ze ziju s manzelem v Brne, protoze je tady mnohem vic prilezitosti a moznosti, nez v Mikulove. Tam rada jezdim ve volnem case, je to fakt krasne misto.
Pokud te zajima neco konkretniho, muzes se me zeptat.. ![]()
A kde dostal manzel prac. nabidku, jestli se muzu zeptat?
Misan: já to zažila - nejdřív do Mikulova a pak do středních Čech. Pokaždé za partnerem. Výhodou bylo, že partneři pocházeli vždycky odtud, takže jsem to asi neměla tak těžké. A po Mikulově se mi stýská, je tam moc krásně. Jen málo pracovních příležitostí. Tak mě docela překvapilo, že manžel dostal pracovní nabídku. Taky mě zajímá kde ![]()
ty pocházíš z daleka?
Adka
Ahoj Janco, jeste nic neni jisteho, jen sonduju
. Zajimal by me sport, plavani s malou, cyklotrasy, detska hriste, MC. atd. Nevim jake a kde bydleni nam nabinou, ale jsem pesimista a pocitam s tema panelakama. Taky je nemusim, vdzy jsem bydlela v RD. Ted honem jeste nevim na co se ptat. Jeste popremyslim. a dekuju, misa
Holky, a nevite, zda se tam nekde stavi RD, nebo jestli sjou tam k dispizici stavebni parcely?dekuju.misa
Miso,
co se tyce sportu, tak tam ted pry zrekonstruovali velkou sportovni halu (chodila jsem do ni jako dite), jeste jsem ji novou nevidela, ale je to ted jako nejake sport. centrum.
Cyklistika - stezky tu jsou, daji se delat hezke vylety do okoli.
Plavani - nejblizsi bazen je v Breclavi, coz je ale jen pulhodinka (20 min.) autem z Mikulova (dalsi je v Hustopecich). Jinak v Brne jste autem za pul hodiny.
Hriste pro deti - tak to v soucasnosti opravdu nevim, neco tam urcite je, ja jsem si vzdycky spis uzivala vychazky na Svaty kopecek, na Turold apod., kde jsme se jako decka fakt vyradili.. ![]()
Ja mam hlavne rada pesi turistiku, a pro tu je tady uzasne prostredi - Pálava, dále Lednicko-Valticky areal (vyborne i na kole) atd..
Stavební parcely- to si musis zjistit sama, to fakt nevim, ja jen vim, ze se obcas da koupit nejaky domek - ale je o ne velky zajem (rekonstruuji se), takze to chce zjistit.
Jinak - protoze to je kouzelne misto s neopakovatelnou atmosferou, tak tady zacinaji kupovat domy lide odjinud - kdybych mohla, tak si taky nejaky koupim!! ![]()
janca - svět je malý… chodila jsem do mikulova do školy a na gympl. jsem ročník 1979.
elda
Elda - tak to je sila.. ![]()
Ja jsem rocnik 1975 - chodila jsem na ZS Komenska.
Na stredni uz jsem byla v Brne.
Tak to musis byt odnekud zblizka, ne? Nekde breclavsko? Mne se prave libilo tve nareci, protoze nektere vyrazy taky pouzivam - „ja su“ atd… ![]()
A jak se ti u nas libilo? Dobry, ne? ![]()
na komendu jsem chodila 4 roky, pak 1 rok valtická a pak už víceletý gympl a stavárna v brně. mí rodiče bydlí v Bavorech. já jsem momentálně v Lipově na Hodonínsku - tak odtud budou ty výrazy
už tam skoro nejezdím, v mikulově kamarády nemám, všichni se rozprchli.
elda
Tož ahojte děvčice ![]()
Zdravím Eldu a jsem ráda, že konečně narážím na krajanku, taky su od Hodonína
a Mikulov je super, jezdívala jsem tam ke kamarádce, bydlí kousek od něj. Ale tehdy tak ňák moc živo nebývalo
, jo fachčilo letní kino
, je to přece jen 12let zpět, vím, že si místní kultůru nijak extra nechválila, ovšem to nám bylo -náct, jak de čas máme jiné priority,že.
Tož se mějte
sanynka