Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě, zda je tu maminka, která má miminko s milencem. Jak spolu fungujete (když každý má svůj zivot, ano je ženatý). Vidíáte se? Chce vidět své dítě? Má o něj zájem? Napadlo ho platit výžvné nebo jste si o něj musela říct? Nechal se dobrovolně e zapsat do jeho rodneho listu?
Myslím, že na to ti nejlíp odpoví tvůj milenec. Nemyslím to zle, ale to, co ti tu napíšeme, může být nakonec úplně jiné, než co bude chtít a na co se bude cítit tvůj milenec. Musíš to probrat hlavně s ním.
Hlavně nezapomeň, že do 2 let veku máš nárok i na výživné na sebe, nejen na dítě!
Mám dítě s ženatým milencem
Dítě viděl jednou, chvíli po porodu. Potom jsem s ním ukončila veškeré styky. Nezná ani přesný datum narození. Platit něco chtěl, i pomoct do začátku, ale já to odmítla. V rl. není a být nechtěl. Já jsem se rozhodla, že na výchovu chci být sama, proto jsem to s ním ukončila. Nechtěla jsem dítěti blbnout hlavu a hlavně sobě. Potřebovala jsem se od něj citově odpoutat. Pár měsíců, možná let mě ještě zkoušel kontaktovat, ale já si poměrně rychle jiného partnera, který dítě adoptoval a vychovává jako své. Teď už je ve školním věku
O tom, že má jiného biologického tátu zatím neví.
Ono to bylo samozřejmě strašně těžké. Uvědomovala jsem si, že jsem si tím otěhotněním strašně zkomplikovala život. Cítila jsem se tak sama a měla pocit, že se na mě každý musí dívat zkrz prsty, že jsem na to dítě sama a nechtěla ani nikomu říct, s kým ho mám
Hlavně před rodinou, sousedy, přáteli,… Scházením s ním bych si stejně nijak nepomohla. Jemu šlo jen o mě. Já nebyla jeho rodina, tu měl se svou manželkou
Chtěla jsem to zkrátka celé uzavřít, najít si chlapa jen pro sebe a žít prostě normální život ve třech, jak by to mělo být ![]()
Pokud jde o rodný list dítětě, tak jsem mu řekla, že budu chtít, aby tam byl uveden, řekl mi, že neví, proč by tam měl být uveden, když dítě nevychovává. Na otázku že to bylo jeho rozhodnutí a že nechce, aby mu říkalo tati, je jeho volba přece, jestli to tak je a na to mi neodpověděl a jen se mi díval do očí. Neplatí mi nic, občas, když se vidíme(1za měsíc) přiveze třeba pleny oblečení(ale musela jsem mu napsat já, že by ho některé věci napadnout mohly).Máma poměr 6 let. Když jsem mu řekla, že jsem těhotná, že na potrat ale nepůjdu, řekl mi, že by to po mně ani nechtěl. Přišlo mi že má i radost. Plánoval, kam s prckem vyrazíme a tak. Možná přišlo zklamání z pohlaví dítěte (má dvě dospělé děti).Přála jsem si od něj víc času, ale prý má hodně práce. Pokud jde ale o jeho dovolené, víkendy třeba i s kamarády na motorkách, na to si čas najde. Když je s manželkou na dovče, píše posílá své slf.Jeho žena vůbec nic netuší. Mám na něj vztek, že to, co sliboval neplatí, že když se ho zeptám na něco, odpovědi rozumné se nedočkám. Nesnáším lhaní, kdyby mi řekl narovinu i to že o nás už nestojí, tak to přijmu. Možná je na čase přestat s ním komunikovat a citově se odpoutat. Asi další naivní husa ![]()
@Anonymní píše:
Mám dítě s ženatým milencemDítě viděl jednou, chvíli po porodu. Potom jsem s ním ukončila veškeré styky. Nezná ani přesný datum narození. Platit něco chtěl, i pomoct do začátku, ale já to odmítla. V rl. není a být nechtěl. Já jsem se rozhodla, že na výchovu chci být sama, proto jsem to s ním ukončila. Nechtěla jsem dítěti blbnout hlavu a hlavně sobě. Potřebovala jsem se od něj citově odpoutat. Pár měsíců, možná let mě ještě zkoušel kontaktovat, ale já si poměrně rychle jiného partnera, který dítě adoptoval a vychovává jako své. Teď už je ve školním věku
O tom, že má jiného biologického tátu zatím neví.
Ono to bylo samozřejmě strašně těžké. Uvědomovala jsem si, že jsem si tím otěhotněním strašně zkomplikovala život. Cítila jsem se tak sama a měla pocit, že se na mě každý musí dívat zkrz prsty, že jsem na to dítě sama a nechtěla ani nikomu říct, s kým ho mámHlavně před rodinou, sousedy, přáteli,… Scházením s ním bych si stejně nijak nepomohla. Jemu šlo jen o mě. Já nebyla jeho rodina, tu měl se svou manželkou
Chtěla jsem to zkrátka celé uzavřít, najít si chlapa jen pro sebe a žít prostě normální život ve třech, jak by to mělo být
Děkuju ![]()
Moje známa má dítě s ženatým milencem, který bydli v jiném městě. Není zapsány v rodném listě, platí 3000 měsíčně, dítě vida přibližně 2-4 x za rok, nosi darky k narozeninám a k Vánocům. Milenci jsou stale par krát do roka se schazeji v hotelu. Dítěti už je 10let.
@Jarulonka píše:
Pokud jde o rodný list dítětě, tak jsem mu řekla, že budu chtít, aby tam byl uveden, řekl mi, že neví, proč by tam měl být uveden, když dítě nevychovává. Na otázku že to bylo jeho rozhodnutí a že nechce, aby mu říkalo tati, je jeho volba přece, jestli to tak je a na to mi neodpověděl a jen se mi díval do očí. Neplatí mi nic, občas, když se vidíme(1za měsíc) přiveze třeba pleny oblečení(ale musela jsem mu napsat já, že by ho některé věci napadnout mohly).Máma poměr 6 let. Když jsem mu řekla, že jsem těhotná, že na potrat ale nepůjdu, řekl mi, že by to po mně ani nechtěl. Přišlo mi že má i radost. Plánoval, kam s prckem vyrazíme a tak. Možná přišlo zklamání z pohlaví dítěte (má dvě dospělé děti).Přála jsem si od něj víc času, ale prý má hodně práce. Pokud jde ale o jeho dovolené, víkendy třeba i s kamarády na motorkách, na to si čas najde.Když je s manželkou na dovče, píše posílá své slf.Jeho žena vůbec nic netuší. Mám na něj vztek, že to, co sliboval neplatí, že když se ho zeptám na něco, odpovědi rozumné se nedočkám. Nesnáším lhaní, kdyby mi řekl narovinu i to že o nás už nestojí, tak to přijmu. Možná je na čase přestat s ním komunikovat a citově se odpoutat. Asi další naivní husa
Podle me uz pro nej nejsi rozptyleni, ale starost a komplikace.
Zeptala bych se ho, jak si predstavuje svou roli ve vztahu k diteti. Jak mu chce vysvetovat, ze zije jinde a na verejnosti se k nemu nehlasi?
@Jarulonka píše:
Pokud jde o rodný list dítětě, tak jsem mu řekla, že budu chtít, aby tam byl uveden, řekl mi, že neví, proč by tam měl být uveden, když dítě nevychovává. Na otázku že to bylo jeho rozhodnutí a že nechce, aby mu říkalo tati, je jeho volba přece, jestli to tak je a na to mi neodpověděl a jen se mi díval do očí. Neplatí mi nic, občas, když se vidíme(1za měsíc) přiveze třeba pleny oblečení(ale musela jsem mu napsat já, že by ho některé věci napadnout mohly).Máma poměr 6 let. Když jsem mu řekla, že jsem těhotná, že na potrat ale nepůjdu, řekl mi, že by to po mně ani nechtěl. Přišlo mi že má i radost. Plánoval, kam s prckem vyrazíme a tak. Možná přišlo zklamání z pohlaví dítěte (má dvě dospělé děti).Přála jsem si od něj víc času, ale prý má hodně práce. Pokud jde ale o jeho dovolené, víkendy třeba i s kamarády na motorkách, na to si čas najde. Když je s manželkou na dovče, píše posílá své slf.Jeho žena vůbec nic netuší. Mám na něj vztek, že to, co sliboval neplatí, že když se ho zeptám na něco, odpovědi rozumné se nedočkám. Nesnáším lhaní, kdyby mi řekl narovinu i to že o nás už nestojí, tak to přijmu. Možná je na čase přestat s ním komunikovat a citově se odpoutat. Asi další naivní husa
Moc nechápu, že nesnášíš lhaní, ale udržuješ dlouhodobý vztah s lhářem ![]()
@Alušáček píše:
Moje známa má dítě s ženatým milencem, který bydli v jiném městě. Není zapsány v rodném listě, platí 3000 měsíčně, dítě vida přibližně 2-4 x za rok, nosi darky k narozeninám a k Vánocům. Milenci jsou stale par krát do roka se schazeji v hotelu. Dítěti už je 10let.
To pak bude překvápko, až milenec natáhne brka a u dědického řízení se najednou objeví nečekaný dědic…
Ale věřím, že nebude ani první ani poslední.
@Jarulonka píše:
Pokud jde o rodný list dítětě, tak jsem mu řekla, že budu chtít, aby tam byl uveden,řekl mi, že neví, pro by čtam měl být uveden, když dítě nevychovává.Na otázku že to bylo jeho rozhodnutí a že nechce, aby mu říkalo tati, je jeho volba přece, jestli to tak je a na to mi neodpověděl a jen se mi díval do očí. Neplatí mi nic, občas, když se vidíme(1za měsíc) přiveze třeba pleny oblečení(ale musela jsem mu napsat já, že by ho některé věci napadnout mohly).Máma poměr 6 let. Když jsem mu řekla, že jsem těhotná, že na potrat ale nepůjdu, řekl mi, že by to po mně ani nechtěl. Přišlo mi že má i radost. Plánoval, kam s prckem vyrazíme a tak. Možná přišlo zklamání z pohlaví dítěte (má dvě dospělé děti).Přála jsem si od něj víc času, ale prý má hodně práce. Pokud jde ale o jeho dovolené, víkendy třeba i s kamarády na motorkách, na to si čas najde. Když je s manželkou na dovče, píše posílá své slf.Jeho žena vůbec nic netuší. Mám na něj vztek, že to, co sliboval neplatí, že když se ho zeptám na něco, odpovědi rozumné se nedočkám. Nesnáším lhaní, kdyby mi řekl narovinu i to že o nás už nestojí, tak to přijmu. Možná je na čase přestat s ním komunikovat a citově se odpoutat. Asi další naivní husa
Protože je jeho otec? Co čekal? Že si udělá dítě, do RL se zapsat nenechá, jednou za měsíc dovalí plíny a tím to pro něj končí? Máš na něj vztek, ale když něco nepodnikneš ty sama, tak s nedočkáš nikdy. Chudák jeho žena, ta bude jednou asi v pěkným šoku.
Vím, ze bych mela něco udělat. Ale nemám na to momentálně odvahu, ani sílu. Vždy po nasem setkani mě to psychicky rozhodí. Na otázky do budoucna z něj odpověď nevydoluju. Odpověď je vždy mlčení. A to jsem si myslela, že starsi muži vědí, co chtějí. Jenze pan Ing asi spoléhá na to, že tu za pár let(56)nemusí být. Chtel abych byla pořád jeho milenkou(dyž se mu to zrovna časově bude hodit).Pry potřebuje v životě moji energii, jiskru..Toto mu nevadí a povinnost nechce přijmout.
@Jarulonka píše:
Vím, ze bych mela něco udělat. Ale nemám na to momentálně odvahu, ani sílu. Vždy po nasem setkani mě to psychicky rozhodí. Na otázky do budoucna z něj odpověď nevydoluju. Odpověď je vždy mlčení. A to jsem si myslela, že starsi muži vědí, co chtějí. Jenze pan Ing asi spoléhá na to, že tu za pár let(56)nemusí být. Chtel abych byla pořád jeho milenkou(dyž se mu to zrovna časově bude hodit).Pry potřebuje v životě moji energii, jiskru..Toto mu nevadí a povinnost nechce přijmout.
To je pak ale těžký, když se sebou necháš takhle orat a usnadnš mu to. On chce milenku a tvojí energii, ale že má s tebou dítě ho netankuje
Ty v tom chceš takhle pokračovat?
@Jarulonka píše:
Očividně umí jenom brát. Jeho žena by asi mohla vyprávět, že.
Tak to je hezké, že nechce být v RL a občas přinese pleny, ale však do RL ho soud zapíše a alimenty taky předepíše, stačí to podat.. Řekla bych, že stačí nadhodit, že už to planujes a k výpočtu alimentů by si mohl soud vyžádat i příjem manzelky..a už milanek cvala na matriku a vytahuje peněženku.